Πώς να απαλλαχθείς μια και καλή από την εργασιομανία σου

Οι Αμερικανοί έχουν ήδη δείξει το δρόμο.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, οι πλουσιότεροι Αμερικανοί εργάζονται λιγότερο από το 2019. Περίπου 80 ώρες λιγότερες το χρόνο. Και αυτό είναι από μόνο του ένα καλό κίνητρο για κάποιον που πάσχει από εργασιομανία, ώστε να ηρεμήσει και να κοιτάξει να βρει ξανά τον εαυτό του. 

Καθώς τα δεδομένα είναι ακόμη κάπως συγκεχυμένα, είναι δύσκολο να εντοπίσουμε ακριβώς γιατί (και πώς) οι high profile εργαζόμενοι δε δουλεύουν τόσο πολύ πια. Και εδώ που τα λέμε, δε μας ενδιαφέρει τόσο πολύ το γιατί, όσο το τι αποτελέσματα έχει αυτό στη δουλειά τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το πιο καταπονημένο βιομηχανικό έθνος στον κόσμο και σε ορισμένες έρευνες, το ποσοστό που θεωρείται ότι πάσχει από εργασιομανία φτάνει κοντά στο 50%.

Ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος σήμερα είναι 434% πιο παραγωγικός από τον αντίστοιχο του 1950, αλλά φαίνεται ότι το τίμημα για την ψυχική υγεία ήταν τεράστιο. Καθώς οι απαιτήσεις και η κατάθλιψη αυξάνονται, κάποιοι βρίσκουν ευκολότερο να χαθούν στη δουλειά, όμως στην πραγματικότητα αυτό, απλά κρύβει το πραγματικό πρόβλημα. Ας δούμε λοιπόν τώρα μερικούς τρόπους με τους οποίους οι πιο πλούσιοι Αμερικανοί μπόρεσαν να κερδίσουν την εργασιομανία. 

Πώς και γιατί να αντιμετωπίσεις την εργασιομανία

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς; Οι ώρες εργασίας χαλάνε μέχρι και τα βράδια σου; Μπορείς να πάρεις ρεπό το σαββατοκύριακο, ή απλώς να περάσεις μια ολόκληρη μέρα, χωρίς να τσεκάρεις το Slack ή το Teams; Υπάρχει χώρος στο φάσμα μεταξύ εργασιομανίας και αθόρυβης παραίτησης, πίστεψέ με. Αναζήτησε τρόπους να θέσεις τις προτεραιότητές  σου και να βελτιστοποιήσεις τη ζωή σου γύρω από τις εργασιακές υποχρεώσεις, ώστε να ξοδεύεις όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο σε αυτές και να εκνευρίζεσαι επίσης λιγότερο.

Η δημιουργία μίας ρουτίνας που περιλαμβάνει διασκέδαση και οριοθέτηση επαγγελματικών υποχρεώσεων - ελεύθερου χρόνου δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν βλέπεις ότι τα χόμπι όχι μόνο δεν σε βοηθούν στην αύξηση του μισθού, αλλά σου τρώνε και χρήματα. Αποδεικνύεται ωστόσο αρκετά χρήσιμη και αποδίδει μακροπρόθεσμα στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Αυτός είναι και ο λόγος που τη συστήνουν οι ειδικοί: Γιατί αυτή θα πρέπει να σημαίνει περισσότερα για εσένα από ό,τι η παραγωγικότητά σου. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Αν πάλι βρεις την ισορροπία, τότε όλα γίνονται ρόδινα. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.