Μια ματιά στο 'μεροκάματο' των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη

Οι 500 κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου είχαν ένα καλύτερο ξεκίνημα για το 2023 χάρη στο ράλι της αγοράς.

Οι 500 πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου προσέθεσαν συλλογικά 852 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία τους κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους - ή αν προτιμάς έβγαλαν άλλα 14 εκατομμύρια τη μέρα από την 1η Γενάρη - σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Τα κέρδη σηματοδοτούν το καλύτερο εξάμηνο από το δεύτερο εξάμηνο του 2020, όταν οι αγορές ανέκαμψαν από την πανδημία COVID-19, σύμφωνα πάλι με το Bloomberg.

Ειδικότερα, οι μετοχές τεχνολογίας, είχαν πάρει τα πάνω τους το πρώτο εξάμηνο του 2023, χάρη στην έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης. Ο εστιασμένος στην τεχνολογία Nasdaq 100 σημειώνει άνοδο 31% φέτος, κάτι που βεβαίως ευνοεί τους ισχυρότερους. Το ράλι ωφέλησε τους μεγιστάνες της τεχνολογίας Elon Musk και Mark Zuckerberg, τους μεγαλύτερους κερδισμένους του δείκτη φέτος.

Ο Musk - ο CEO της Tesla και της SpaceX και πρόσφατα παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Twitter και μπορεί να "βύθισε" την πλατφόρμα αλλά είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται κατά σχεδόν 97 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τώρα, με αξία 237 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Musk είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - ξεπερνώντας τον Γάλλο Bernard Arnault, τον CEO και συνιδρυτή της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Διαβάστε Επίσης

Εν τω μεταξύ, ο Zuckerberg πρόσθεσε σχεδόν 60 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του περιουσία φέτος, μετά την άνοδο της τιμής της μετοχής της Meta κατά σχεδόν 80% εν μέσω του "έτους αποτελεσματικότητας".

Δεν επωφελήθηκαν όλοι οι δισεκατομμυριούχοι

Η περιουσία του Ινδού μεγιστάνα Gautam Adani μειώθηκε κατά 60,2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο χαμένο στον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Ο πλούτος του Adani κατέρρευσε μετά τον ισχυρισμό της αμερικανικής εταιρείας Hindenburg Research, ότι ο όμιλος Adani "συμμετείχε σε ένα θρασύτατο σύστημα χειραγώγησης μετοχών και λογιστικής απάτης κατά τη διάρκεια δεκαετιών". Η Adani αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα