Οι 11 'Βενιαμίν' δισεκατομμυριούχοι της λίστας του Forbes δεν είναι τόσο μικροί τελικά

Μόνο το 1% είναι κάτω των 40 και αυτό από μόνο του ως γεγονός λέει κάτι.

Το να βγάλεις το πρώτο σου δισεκατομμύριο είναι, από μόνο του, κομματάκι δύσκολο. Το να το καταφέρεις, μάλιστα, αυτό πριν τα 70 σου, τον μέσο όρο της ηλικίας δηλαδή, στην οποία βρίσκεται η πλειονότητα των δισεκατομμυριούχων του κόσμου, είναι ένας πραγματικός άθλος.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι λίγοι και εκλεκτοί που μπορούν να απολαμβάνουν τους καρπούς της προσπάθειάς τους, από νωρίς. Και όταν λέμε νωρίς, εννοούμε εκεί γύρω στα 40- νεότατοι είναι, δεν ακούμε κουβέντα. Αυτοί είναι, λοιπόν, οι 11 πλουσιότεροι νέοι, σύμφωνα με τον δείκτη Forbes:

Luke Walton, 37

Ο Luke Walton είναι κληρονόμος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart και έχει καθαρή αξία 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι γιος του John Walton, ο οποίος πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2005, και εγγονός του συνιδρυτή της Walmart, Sam Walton.

Josh Kushner, 38

Είναι επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων, έχει καθαρή αξία 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι παντρεμένος με το μοντέλο Karlie Kloss και έχει αδερφό τον Jared- σύζυγο της Ivanka Trump. Την περιουσία του την έχει αποκτήσει μέσω της Thrive Capital, την οποία ίδρυσε το 2010.

Dustin Moskovitz, 39

Όταν ήταν 19 χρονών, ο Dustin Moskovitz ίδρυσε την Facebook μαζί με τον Mark Zuckerberg. Τώρα, αν και είναι μόνο μέτοχος στην εταιρεία, έχει καθαρή αξία ίση με 12,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Mark Zuckerberg, 39

Ο πρόεδρος της Meta είδε τις μετοχές του να αυξάνονται κατά 86%, καθιστώντας τον πλουσιότερο από πέρυσι. Κάπως έτσι, αυτήν τη στιγμή έχει καθαρή αξία 106 δισεκατομμύρια δολάρια.

Nathan Blecharczyk, 40 

Ο Blecharczyk είναι ο νεότερος από την τριάδα των συνιδρυτών της πλατφόρμας Airbnb και, πλέον. αξίζει 9.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Brian Armstrong, 40

Πρώην μηχανικός λογισμικού της Airbnb, ο Armstrong συνίδρυσε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase το 2012, όταν ήταν 29 ετών. Η καθαρή του αξία είναι 3.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Scott Duncan, 40

Ο Scott Duncan έγινε πολυεκατομμυριούχος μετά το θάνατο του πατέρα του, Dan Dunkan, μεγιστάνα του πετρελαίου στο Τέξας. Ο ίδιος και τα αδέλφια του κληρονόμησαν μερίδιο στην εταιρεία Enterprise Products Partners, στο Χιούστον. Έχει καθαρή αξία 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Lynsi Snyder, 41 χρόνια


Η αλυσίδα fast food In-N-Out Burger την έκανε εκατομμυριούχο όταν ήταν 35 ετών. Πλέον, αξίζει 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Sanjit Biswas, 41 ετών

Ο Sanjit Biswas είναι συνιδρυτής της Samsara και έχει καθαρή αξία: 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι γιος ινδών μεταναστών και προσλήφθηκε ως μηχανικός στην Oracle σε ηλικία, μόλις, 15 ετών.

Brian Chesky, 42


Ο Brian Chesky είναι ένας εκ των συνιδρυτών της Airbnb και αυτήν τη στιγμή έχει καθαρή αξία ίση με 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία γεννήθηκε όταν ο Chesky και ο Gebbia (δες παρακάτω) αγόρασαν ένα φουσκωτό κρεβάτι για το διαμέρισμά τους και άρχισαν να το νοικιάζουν.

Joe Gebbia, 42

Ο έτερος συνιδρυτής της Airbnb, Joe Gebbia, έχει καθαρή αξία ίση με 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας