5 επαγγέλματα που μας κάνουν σίγουρα δυστυχισμένους, σύμφωνα με το Harvard

Και να πούμε πως δεν το περιμέναμε...

Γράφει: Γιάννης Σπανός 08 Δεκεμβρίου 2023

Αν είσαι και νιώθεις δυστυχισμένος, ίσως και να φταίει η δουλειά σου. Το Harvard μόλις αποκάλυψε τις 5 επαγγέλματα που σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μας κάνουν δυστυχισμένους και η δική σου, μπορεί να βρίσκεται μέσα σε αυτές. 

Η μελέτη αυτή εμβάθυνε στα χαρακτηριστικά που συνδέουν την απομόνωση και την έλλειψη κοινωνικής αλληλεπίδρασης με τη δυσαρέσκεια στην εργασία. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη αποκάλυψε ότι ένα κοινό χαρακτηριστικό των θέσεων εργασίας που δημιουργούν λιγότερη ικανοποίηση είναι η ανάγκη να περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα μόνοι τους. Η απουσία συνύπαρξης και η κοινωνική απομόνωση δηλαδή αναδεικνύονται ως παράγοντες που συμβάλλουν στη δυστυχία που μπορεί να επικρατεί στο εργασιακό περιβάλλον.

Για αυτό, πάρε μία ανάσα, βρες θάρρος και αντιμετώπισε την αλήθεια.

1. Διανομείς

Οι διανομείς περνούν πολλές ώρες μόνοι τους, είτε δουλεύοντας είτε περιμένοντας παραγγελίες, γεγονός που μπορεί να δυναμώσει αρκετά το αίσθημα της απομόνωσης.

2, Οδηγοί φορτηγών

Παρόμοια περίπτωση με τους διανομείς είναι και οι οδηγοί φορτηγών, των μεγάλων κυρίως αποστάσεων, αφού ο χρόνος που περνούν μόνοι τους μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάθλιψη.

3. Φύλακες ασφαλείας

Άλλο ένα επάγγελμα που έρχεται αντιμέτωπο με τη μοναξιά, είναι αυτό των σεκιουριτάδω αφού εργάζονται ως επί το πλείστον μόνοι τους. 

4. Δουλειές με νυχτερινό ωράριο

Εκτός από τη μοναξιά, οι βραδινές ώρες, κατά τις οποίες οι περισσότεροι κοιμούνται, φαίνεται πως μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε σχέση με την οικογένεια και τους φίλους. Κάτι φυσικά που μπορεί να εγείρει καταθλιπτικές συμπεριφορές.

5. Εξυπηρέτηση πελατών

Και ενώ αυτή η δουλειά περιλαμβάνει αλληλεπίδραση, η συχνά αρνητική ή αγενής και πιεστική συμπεριφορά των πελατών μπορεί να επηρεάσει αρκετά τη διάθεση. 

Σαφώς, έντονη δυσαρέσκεια μπορούν να δημιουργήσουν και οι απομακρυσμένες θέσεις εργασίας ενώ οφείλουμε να σημειώσουμε πως η δυσαρέσκεια δεν οφείλεται πάντοτε στη φύση της δουλειάς αλλά στο περιβάλλον εργασίας και φυσικά, στις απολαβές. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος