O Jeff Bezos είναι και πάλι ο πλουσιότερος ανθρώπος στον κόσμο

Επέστρεψε στην κορυφή μετά από δύο και πλέον χρόνια.

Ο Jeff Bezos, ο ιδρυτής της Amazon, πήρε και πάλι την πρώτη θέση, ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ουσιαστικά πρόκειται για την επιστροφή του στην πολυπόθητη κορυφή μετά από δύο και πλέον χρόνια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index, ο Bezos διαθέτει καθαρή αξία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία προωθείται από την αξιοσημείωτη ανάκαμψη των μετοχών των τεχνολογικών γιγάντων και τροφοδοτείται από τη συνεχιζόμενη επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης.

O Jeff Bezos είναι και πάλι ο πλουσιότερος ανθρώπος στον κόσμοLia Toby/Getty Images

Ξεπέρασε τον Elon Musk

Με αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα ο Bezos ξεπερνά τον Elon Musk της Tesla, ο οποίος κατείχε τον θρόνο για εννέα μήνες. Κάποια στιγμή, ο Musk απολάμβανε ένα σημαντικό προβάδισμα 142 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι του Bezos.

Οι μετοχές της Amazon έχουν σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο 17% από την αρχή του έτους, ανεβαίνοντας σχεδόν 90% υψηλότερα από την αξία τους πριν από έναν χρόνο. Με τον Bezos να κατέχει περίπου το 9% του "γίγαντα" του ηλεκτρονικού εμπορίου, κάθε άνοδος της μετοχής της Amazon μεταφράζεται άμεσα σε ενίσχυση της καθαρής του περιουσίας, εδραιώνοντας περαιτέρω την οικονομική του υπεροχή.

Εκτός από το πρωτοποριακό του έργο με την Amazon, ο Bezos ηγείται επίσης της Blue Origin, μιας εταιρείας εξερεύνησης του διαστήματος, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στον αστρονομικό του πλούτο.

Η κατάταξη

Η πορεία του Bezos προς την κορυφή τον έχει δει να ξεπερνά άτομα, όπως ο Bill Gates της Microsoft και ο Elon Musk της Tesla, καταδεικνύοντας τη διαρκή επιρροή του στο τεχνολογικό τοπίο.

Ο Elon Musk και ο Bernard Arnault, ο πρόεδρος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, ακολουθούν πλέον πολύ πίσω από τον Bezos, με αντίστοιχη καθαρή αξία 198 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 197 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ η μετοχή της Tesla έχει βιώσει κάποιες αναταράξεις, με πτώση 24% μέχρι στιγμής φέτος, η θριαμβευτική επιστροφή του Bezos στην κορυφή υπογραμμίζει τον αμείλικτο δυναμισμό της τεχνολογικής βιομηχανίας και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τύχες των βασικών παικτών της.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος