Το Joshua Tree είναι το νέο cool μέρος της Αθήνας

Μία από τις φρέσκιες αφίξεις που κάνουν την Αναπαύσεως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δρόμους της πόλης.

Ένας minimal χώρος με καθαρές γραμμές και αρκετό χρώμα, αβίαστα cool χαρακτήρα, όμορφες μουσικές, που βαπτίστηκε από το ομώνυμο πάρκο της Καλιφόρνια και που αντικατοπτρίζει απόλυτα αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί του - η Σκεύη Ερωτοκρίτου, που τη γνωρίζεις από το Blue Bird, και ο Σαλόνικος Σαλονικίδης. Αυτή εν ολίγοις θα μπορούσε να είναι μία συνοπτική περιγραφή του Joshua Tree Café, το οποίο αποτελεί όχι μόνο μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της post-covid εποχής στο Μετς αλλά και ολόκληρης της Αθήνας.

Το Joshua Tree είναι το νέο cool μέρος της Αθήνας
JOSHUA TREE ΜΕΤΣ 7

Το τελευταίο άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τους θαμώνες του, που πολύ συχνά κινούν για την οδό Αναπαύσεως προερχόμενοι από εκ διαμέτρου αντίθετες γειτονιές. Δεν θα αποτελούσε υπερβολή να πούμε πως έχει ήδη εξελιχθεί σε στέκι, ενισχύοντας την διαρκή μετάλλαξη του εν λόγω δρόμου σε μία από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες της ευρύτερης περιοχής του κέντρου, χωρίς ωστόσο να διασπά τον ιστό μίας ούτως ή άλλως ιδιαίτερης και ήσυχης γειτονιάς.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J T Coffee n' bites n' such (@joshuatree_cafe) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babis Doukas (@its_the_duke_dude) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J T Coffee n' bites n' such (@joshuatree_cafe) on

Το μενού στο Joshua Tree ακολουθεί τη λογική του brunch food με αποκλειστικά vegan και vegetarian επιλογές, που ανταποκρίνονται τόσο στις ποιοτικές όσο και στις γευστικές επιθυμίες του καθενός. Το Hot Dog με φυτικό ψητό λουκάνικο Beyond, τα tacos σε μπλε και κίτρινη εκδοχή αλλά και το Mac and Chesse με λιωμένο φυτικό τυρί και ψητό κουνουπίδι είναι τα αδιαμφισβήτητα must taste -και ασφαλώς Instagram-worthy πιάτα- ενώ εξίσου σοβαρή είναι και η δουλειά που έχει γίνει στο μπαρ, με μία κάρτα που περιλαμβάνει 9 signature cocktails (το Avo Bloody Maria, το Negroni Verde και το Mystic Mango Fizz είναι από τις πιο αξιομνημόνευτες προτάσεις) και φυσικά όλα τα κλασικά. Υπάρχει ακόμη μία ενδιαφέρουσα επιλογή σε μπύρες (Primator, Hawkes Dead & Berried, Brewdog) και μία ορθή προσέγγιση στον καφέ (Area 51).

Στα αδιαμφισβήτητα plus του και η pet-friendly πολιτική του.

JOSHUA TREE ΜΕΤΣ 4
JOSHUA TREE ΜΕΤΣ 1
JOSHUA TREE ΜΕΤΣ 8

Info

Αναπαύσεως 13, Μετς

Instagram: joshuatree_cafe


φωτογραφίες ©Χρήστος Τζούτης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.