Τα αντισυμβατικά, νέα cocktails του Athénée

Στο πιο διαχρονικά μητροπολιτικό μέρος της πόλης, η μπάρα στέκεται πάντοτε στο ύψος της.

Ελάχιστα spots στο κέντρο της πρωτεύουσας διαθέτουν τη μητροπολιτική κομψότητα του Athénée, που διαχρονικά αποτελεί -υπό οποιοδήποτε όνομα και μορφή- ένα από τα κλασικότερα meeting points της Αθήνας, σχεδόν για κάθε στιγμή της ημέρας. Την τελευταία διετία, μεταξύ άλλων, η ομάδα του μπαρ του έχει αναβαθμίσει αισθητά το επίπεδο των ποτών του, με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο.

Μετά τις λίστες των Impeccable Classics και του Bubble Attack, ήρθε λοιπόν η σειρά των Unconventional ποτών του Athénée, σε ένα μενού αντισυμβατικό (όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά του), διαφορετικό και αρκετά αξιόλογο. Οι Δημήτρης Καραπάνος και Βασίλης Σγουρομάλλης παρουσιάζουν πρωτοποριακούς γευστικούς συνδυασμούς που πατούν στα κλασικά, έχοντας όμως και εκείνες τις πινελιές διαφορετικότητας, που τελικά κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Τα αντισυμβατικά, νέα cocktails του Athénée

Το malty Peanut I Suppose, που απευθύνεται στους φανατικούς του Scotch & Soda, με Glenfiddich 12 και Dewar’s, φυστικοβούτυρο και ένα μικροσκοπικό κρουασάν να δίνει μία παιχνιδιάρικη νότα επάνω στον πάγο, το αλμυρό και καπνιστό Guacamole and Nachos, που "αντικαθιστά" την Tommy's Margarita και το Umami TNT, που είναι μία ιδιαίτερη παραλλαγή του Bloody Mary με ένα εκρηκτικό blend ντομάτας, κίμτσι και μανιτάρια shitakee είναι κάποιες από τις επιλογές της λίστας που ξεχωρίσαμε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιπες δεν έχουν κάτι να πουν στον drinker που σκέφτεται και ψάχνεται διαρκώς.

ΠΟΤΑ ATHENEE 2020 4

Τα νέα signature cocktails του Athénée -που είναι ήδη διαθέσιμα από τα μέσα Οκτωβρίου- μπορούν επίσης να συνοδεύσουν ιδανικά το φαγητό σου, με σαφείς επιρροές από τη γαστρονομία.


Info

Βουκουρεστίου 9, Αθήνα
Τηλ.: 210 3251430

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.