Τα αντισυμβατικά, νέα cocktails του Athénée

Στο πιο διαχρονικά μητροπολιτικό μέρος της πόλης, η μπάρα στέκεται πάντοτε στο ύψος της.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Οκτωβρίου 2020

Ελάχιστα spots στο κέντρο της πρωτεύουσας διαθέτουν τη μητροπολιτική κομψότητα του Athénée, που διαχρονικά αποτελεί -υπό οποιοδήποτε όνομα και μορφή- ένα από τα κλασικότερα meeting points της Αθήνας, σχεδόν για κάθε στιγμή της ημέρας. Την τελευταία διετία, μεταξύ άλλων, η ομάδα του μπαρ του έχει αναβαθμίσει αισθητά το επίπεδο των ποτών του, με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο.

Μετά τις λίστες των Impeccable Classics και του Bubble Attack, ήρθε λοιπόν η σειρά των Unconventional ποτών του Athénée, σε ένα μενού αντισυμβατικό (όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά του), διαφορετικό και αρκετά αξιόλογο. Οι Δημήτρης Καραπάνος και Βασίλης Σγουρομάλλης παρουσιάζουν πρωτοποριακούς γευστικούς συνδυασμούς που πατούν στα κλασικά, έχοντας όμως και εκείνες τις πινελιές διαφορετικότητας, που τελικά κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Τα αντισυμβατικά, νέα cocktails του Athénée

Το malty Peanut I Suppose, που απευθύνεται στους φανατικούς του Scotch & Soda, με Glenfiddich 12 και Dewar’s, φυστικοβούτυρο και ένα μικροσκοπικό κρουασάν να δίνει μία παιχνιδιάρικη νότα επάνω στον πάγο, το αλμυρό και καπνιστό Guacamole and Nachos, που "αντικαθιστά" την Tommy's Margarita και το Umami TNT, που είναι μία ιδιαίτερη παραλλαγή του Bloody Mary με ένα εκρηκτικό blend ντομάτας, κίμτσι και μανιτάρια shitakee είναι κάποιες από τις επιλογές της λίστας που ξεχωρίσαμε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιπες δεν έχουν κάτι να πουν στον drinker που σκέφτεται και ψάχνεται διαρκώς.

ΠΟΤΑ ATHENEE 2020 4

Τα νέα signature cocktails του Athénée -που είναι ήδη διαθέσιμα από τα μέσα Οκτωβρίου- μπορούν επίσης να συνοδεύσουν ιδανικά το φαγητό σου, με σαφείς επιρροές από τη γαστρονομία.


Info

Βουκουρεστίου 9, Αθήνα
Τηλ.: 210 3251430

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Aperol Spritz, τώρα και σε RTD

Το πιο δημοφιλές ιταλικό Aperitivo καταφθάνει (και) εμφιαλωμένο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο χαρτοφυλάκιο της ΑΜΒΥΞ και η σαμπάνια KRUG

Ο Οίκος Krug, ανταποκρινόμενος στη φήμη του ως του πρώτου και μοναδικού "Champagne House", δημιουργεί υψηλού κύρους σαμπάνιες, κάθε χρόνο από την ίδρυση του.

5 cocktails για το Cinco de Mayo

Τα ποτά που θα συντροφεύσουν ​​guacamole, nachos και burritos, σε μία από τις σημαντικότερες μεξικάνικες γιορτές.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα κρασιά του Πάσχα

Οι ιδανικότερες οινικές επιλογές για τις ημέρες που ακολουθούν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας