Scotch and Soda, το απόλυτο highball

Υπάρχει ο σωστός τρόπος για να το φτιάξεις, υπάρχει και ο εύκολος. Διάλεξε.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Φεβρουαρίου 2020

Ο πιο ορθολογικός τρόπος για να πιες το σκωτσέζικο ουίσκι (αλλά και γενικότερα κάθε ουίσκι) είναι με την προσθήκη λίγου, παγωμένου νερού. Η γεύση και τα αρώματα αναδεικνύονται, ενώ ο χαρακτήρας του γίνεται λίγο πιο ομαλός χωρίς να χάνεται η αλκοολικότητα. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν στην Σκωτία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί. Ένα καλό highball άλλωστε είναι πάντα μία σπουδαία επιλογή.  Όπως το Scotch and Soda.

Τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι είναι ένα ποιοτικό -προφανώς σκωτσέζικο- ουίσκι και μία εξίσου αξιόλογη σόδα. Ο Masahiro Urushido, head bartender του Katana Kitten στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι η παρασκευή ενός highball cocktail δεν είναι περίπλοκη αλλά πρέπει να γίνεται με φροντίδα. Ο ίδιος προτιμά να βάζει πρώτα τον πάγο στο ποτήρι και να μην ανακατεύει το ποτό. Συνηθίζει επίσης να τοποθετεί τα ποτήρια στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσει.

Υλικά 

  • 2 μεζούρες σκωτσέζικο ουίσκι (μπορείς να πάρεις ιδέες από εδώ)
  • 4 μεζούρες σόδα

Εκτέλεση

Γεμίζεις ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Ρίχνεις το ουίσκι εντός. Προσθέτεις αργά τη σόδα, κρατώντας το ποτήρι υπό γωνία. Δεν ανακατεύεις. Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τρία ρούμια για το καλοκαίρι

Σε Mojito, σε Daiquiri ή ακόμη και σκέτο. Το ρούμι είναι πάντοτε μία καλή αφορμή για να γιορτάσεις τη ζωή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το απόλυτο Mojito

Η συνταγή που θα γέμιζε υπερηφάνεια τον Ernest Hemingway.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα για το bourbon

Κάποια πραγματάκια για το μπέρμπον, με αφορμή τη σημερινή Bourbon Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα καλύτερα gins για να πλαισιωθούν με τόνικ

Μία επιλογή σε premium ετικέτες για το πιο τονωτικό highball της εποχής μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η μπύρα που ξαναγεννήθηκε μετά από 200 χρόνια

Ένα ιδιαίτερο μικροζυθοποιείο ξεκινά και πάλι να λειτουργεί εντός της Μονής Grimbergen, στο Βέλγιο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία διαφορετική ματιά στον (πολύ καλό) καφέ

Ισορροπία και άρωμα; Πολυπλοκότητα και επίγευση; Σώμα και φρουτώδη αρώματα; Ίσως για πρώτη φορά μπορείς να σκεφτείς πως ακριβώς προτιμάς τον πρωινό σου καφέ.