Scotch and Soda, το απόλυτο highball

Υπάρχει ο σωστός τρόπος για να το φτιάξεις, υπάρχει και ο εύκολος. Διάλεξε.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Φεβρουαρίου 2020

Ο πιο ορθολογικός τρόπος για να πιες το σκωτσέζικο ουίσκι (αλλά και γενικότερα κάθε ουίσκι) είναι με την προσθήκη λίγου, παγωμένου νερού. Η γεύση και τα αρώματα αναδεικνύονται, ενώ ο χαρακτήρας του γίνεται λίγο πιο ομαλός χωρίς να χάνεται η αλκοολικότητα. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν στην Σκωτία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί. Ένα καλό highball άλλωστε είναι πάντα μία σπουδαία επιλογή.  Όπως το Scotch and Soda.

Τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι είναι ένα ποιοτικό -προφανώς σκωτσέζικο- ουίσκι και μία εξίσου αξιόλογη σόδα. Ο Masahiro Urushido, head bartender του Katana Kitten στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι η παρασκευή ενός highball cocktail δεν είναι περίπλοκη αλλά πρέπει να γίνεται με φροντίδα. Ο ίδιος προτιμά να βάζει πρώτα τον πάγο στο ποτήρι και να μην ανακατεύει το ποτό. Συνηθίζει επίσης να τοποθετεί τα ποτήρια στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσει.

Υλικά 

  • 2 μεζούρες σκωτσέζικο ουίσκι (μπορείς να πάρεις ιδέες από εδώ)
  • 4 μεζούρες σόδα

Εκτέλεση

Γεμίζεις ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Ρίχνεις το ουίσκι εντός. Προσθέτεις αργά τη σόδα, κρατώντας το ποτήρι υπό γωνία. Δεν ανακατεύεις. Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μετά το Baba Au Rum, το InLoveAgain

Στο μικρό αδερφάκι του Baba Au Rum θα βρεις γλυκά εμπνευσμένα από την cocktail culture, ποιοτικό καφέ και brunch καθώς και φυτά για τον χώρο σου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτή την εβδομάδα, πίνουμε Negroni

Η καλύτερη χρήση του Campari που έγινε ποτέ και μία αφορμή να βοηθήσεις έναν σημαντικό σκοπό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί η Coca Cola των McDonald's έχει καλύτερη γεύση

Δεν είναι η ιδέα μας. Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο κέντρο της Αθήνας, ένα μπαρ σερβίρει μπροστά από ένα άλλο μπαρ

Κάτι συμβαίνει στην Πετράκη και το The Bar In Front Of The Bar 'ευθύνεται' σε μεγάλο βαθμό γι' αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο David Adjaye και η φιάλη του παλαιότερου single malt

Το Gordon & MacPhail Generations 80 ετών δεν θα μπορούσε να έχει ιδανικότερο packaging.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία και η συνταγή του Espresso Martini

Κάτι για να σε ξυπνήσει και να σε ταρακούνησει.

Γραφει Μπαμπης Δουκας