Scotch and Soda, το απόλυτο highball

Υπάρχει ο σωστός τρόπος για να το φτιάξεις, υπάρχει και ο εύκολος. Διάλεξε.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Φεβρουαρίου 2020

Ο πιο ορθολογικός τρόπος για να πιες το σκωτσέζικο ουίσκι (αλλά και γενικότερα κάθε ουίσκι) είναι με την προσθήκη λίγου, παγωμένου νερού. Η γεύση και τα αρώματα αναδεικνύονται, ενώ ο χαρακτήρας του γίνεται λίγο πιο ομαλός χωρίς να χάνεται η αλκοολικότητα. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν στην Σκωτία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί. Ένα καλό highball άλλωστε είναι πάντα μία σπουδαία επιλογή.  Όπως το Scotch and Soda.

Τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι είναι ένα ποιοτικό -προφανώς σκωτσέζικο- ουίσκι και μία εξίσου αξιόλογη σόδα. Ο Masahiro Urushido, head bartender του Katana Kitten στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι η παρασκευή ενός highball cocktail δεν είναι περίπλοκη αλλά πρέπει να γίνεται με φροντίδα. Ο ίδιος προτιμά να βάζει πρώτα τον πάγο στο ποτήρι και να μην ανακατεύει το ποτό. Συνηθίζει επίσης να τοποθετεί τα ποτήρια στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσει.

Υλικά 

  • 2 μεζούρες σκωτσέζικο ουίσκι (μπορείς να πάρεις ιδέες από εδώ)
  • 4 μεζούρες σόδα

Εκτέλεση

Γεμίζεις ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Ρίχνεις το ουίσκι εντός. Προσθέτεις αργά τη σόδα, κρατώντας το ποτήρι υπό γωνία. Δεν ανακατεύεις. Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί μεθάς πιο εύκολα στον ήλιο

Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαίωσει έναν διάσημο αστικό μύθο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Μία γιορτή του Gin στο Λοκάλι

Mία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης υποδέχεται και φέτος τα Local Juniper Meetings.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς το ουίσκι κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς των ποτών

Μία ιστορική αναδρομή που ξεκινά αρκετούς αιώνες πριν, περνά από ατέλειωτα χωράφια κριθαριού και σίκαλης, ξαποσταίνει σε δρύινα βαρέλια και καταλήγει στην απόλαυση της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Stoli Eco Bar, το πρώτο πράσινο μπαρ στην Ελλάδα

Την εμπειρία του πρώτου πράσινου bar στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πάνω από 12.000 επισκέπτες του Taste of Athens.

5 επιλογές σε τεκίλα και cocktails για τη National Tequila Day

Η ημέρα που η τεκίλα έχει την τιμητική της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σου δίνουμε τις κατάλληλες αφορμές για να γιορτάσεις κι εδώ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας