Scotch and Soda, το απόλυτο highball
Υπάρχει ο σωστός τρόπος για να το φτιάξεις, υπάρχει και ο εύκολος. Διάλεξε.
Ο πιο ορθολογικός τρόπος για να πιες το σκωτσέζικο ουίσκι (αλλά και γενικότερα κάθε ουίσκι) είναι με την προσθήκη λίγου, παγωμένου νερού. Η γεύση και τα αρώματα αναδεικνύονται, ενώ ο χαρακτήρας του γίνεται λίγο πιο ομαλός χωρίς να χάνεται η αλκοολικότητα. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν στην Σκωτία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί. Ένα καλό highball άλλωστε είναι πάντα μία σπουδαία επιλογή. Όπως το Scotch and Soda.
Τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι είναι ένα ποιοτικό -προφανώς σκωτσέζικο- ουίσκι και μία εξίσου αξιόλογη σόδα. Ο Masahiro Urushido, head bartender του Katana Kitten στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι η παρασκευή ενός highball cocktail δεν είναι περίπλοκη αλλά πρέπει να γίνεται με φροντίδα. Ο ίδιος προτιμά να βάζει πρώτα τον πάγο στο ποτήρι και να μην ανακατεύει το ποτό. Συνηθίζει επίσης να τοποθετεί τα ποτήρια στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσει.
Υλικά
- 2 μεζούρες σκωτσέζικο ουίσκι (μπορείς να πάρεις ιδέες από εδώ)
- 4 μεζούρες σόδα
Εκτέλεση
Γεμίζεις ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Ρίχνεις το ουίσκι εντός. Προσθέτεις αργά τη σόδα, κρατώντας το ποτήρι υπό γωνία. Δεν ανακατεύεις. Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό
To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςSt-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις