Ένα από τα πράγματα που αδιαμφισβήτητα έχουν λείψει σε όλους τον τελευταίο χρόνο είναι η θαλπωρή που προσφέρει μία ζεστή μπάρα, συντροφιά με ένα καλοφτιαγμένο ποτό. Τα μπαρ της χώρας (καθώς και σε πολλά άλλα μέρη του πλανήτη), στο γενικότερο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της πανδημίας της COVID-19, παραμένουν κλειστά. Και δεν είναι τα ποτά εκείνα που πραγματικά νοσταλγούμε αλλά οι στιγμές με φίλους, η ατμόσφαιρα, η αίσθηση ή ακόμη και οι ήχοι που χτίζουν τη φυσιογνωμία του κάθε αγαπημένου μπαρ.

Όλα αυτά προσπαθεί κατά κάποιο τρόπο να αναπληρώσει το I Miss My Bar, μία εξαιρετικά minimal ιστοσελίδα που έρχεται να λειτουργήσει παράλληλα και συμπληρωματικά με το home bar σου.

Το project ανήκει στις μεξικάνικες εταιρείες Lagom και Tandem και σχεδιάστηκε για λογαριασμό του -επίσης μεξικάνικου- μπαρ Maverick.

Στο site υπάρχουν 7 ηχητικά εφέ που προσομοιάζουν την ατμόσφαιρα ενός αληθινού μπαρ. Μεταξύ άλλων μπορείς να ακούσεις τον bartender να ετοιμάζει ποτά, τον ήχο της βροχής στα τζάμια, τον θόρυβο της πόλης κ.α., πλαισιωμένα με μία playlist μουσικής που ανανεώνεται τακτικά.

Πώς θα οργανώσεις το home bar σου

Η δημιουργία ενός home bar (ή corner bar αν προτιμάς) κρίνεται κάποια στιγμή απαραίτητη στη ζωή ενός άντρα. Το να οργανώσεις ένα σπιτικό μπαρ ωστόσο μπορεί αρχικά να ακούγεται ως μία διαδικασία που απαιτεί κόπο, χρόνο και φυσικά χρήμα. Τα πράγματα δεν είναι τόσο περίπλοκα και ασφαλώς κανείς δεν πρόκειται να σε πιέσει να το στήσεις αμέσως. Υπάρχουν βέβαια κάποιες βασικές αρχές και βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν. Τα παρακάτω.

Το spot παίζει σημαντικό ρόλο ακόμη κι αν μιλάμε για ένα πολύ μικρό διαμέρισμα. Αν ο χώρος σου είναι περιορισμένος μπορείς να επιλέξεις ένα ράφι ή κάποιο γωνιακό ντουλάπι που θα αναλάβει το ρόλο του corner bar. Το σημαντικό είναι να αξιοποιήσεις κάθε εκατοστό, προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια: Το μπαρ του σπιτιού πρέπει να έχει χρώματα και γραμμές που ταιριάζουν με τα έπιπλα και τα άλλα αντικείμενα, για να αποφευχθούν αισθητικές παραφωνίες.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να φροντίσεις, είναι ασφαλώς το να υπάρχουν ποτά. Μπορείς να ξεκινήσεις με τα πιο versatile: Μία καλή βότκα, ένα ποιοτικό gin και μία τεκίλα είναι σίγουρα στα βασικά μπουκάλια που πρέπει να έχεις στις προθήκες σου.

Έπειτα, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο ένα σκωτσέζικο ουίσκι αλλά και ένα bourbon, ώστε να μπορείς να φτιάξεις cocktails όπως το Old-Fashioned, το Boulevardier, το Rob Roy και το Whiskey Sour. Ένα ρούμι και ένα Campari αρκούν για να συμπληρώσεις τα απαραίτητα του home bar, ενώ έξυπνες προσθήκες είναι το Aperol και το απόσταγμα μαστίχας. 

Τα bitters, το triple sec και το σιρόπι ζάχαρης είναι επιπλέον assets αν επιλέξεις να ασχοληθείς με το σπιτικό mixology. Στο κομμάτι των mixers αρκούν η σόδα και το τόνικ αλλά η γκάμα σου μπορεί να εμπλουτιστεί και με premium αναψυκτικά, όπως είναι αυτά της Three Cents.

Τέλος, να θυμάσαι πάντοτε δύο πολύ βασικά πράγματα: Το πρώτο σχετίζεται με την υπεύθυνη κατανάλωση, που ακόμη και εντός σπιτιού θα πρέπει να τηρείς. Κατά δεύτερον, δε χρειάζεται να βγεις εκτός σπιτιού για να προμηθευτείς τα απαραίτητα ποτά, καθώς αρκετές κάβες έχουν υπηρεσία delivery.