Όταν ανοίξουν ξανά τα μπαρ

4 ιδιοκτήτες δημοφιλών αθηναϊκών μπαρ μιλούν για το βράδυ που θα πίνουμε και πάλι όλοι μαζί.

Ένα από τα πράγματα που αδιαμφισβήτητα έχουν λείψει σε όλους το τελευταίο διάστημα είναι η θαλπωρή που προσφέρει μία ζεστή μπάρα, συντροφιά με ένα καλοφτιαγμένο ποτό. Τα μπαρ της χώρας, στο γενικότερο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της πανδημίας της ασθένειας COVID-19, παραμένουν κλειστά. Το Esquire ζήτησε από τους ιδιοκτήτες τεσσάρων από τα πιο γνωστά μπαρ της πρωτεύουσας να μιλήσουν για το πώς βιώνουν την παρούσα κατάσταση αλλά και τι προσδοκούν από εκείνο το βράδυ που όλοι ελπίζουμε να έρθει σύντομα: Το βράδυ που θα ανοίξουν και πάλι τα μπαρ.

Μάριο Μπάσο, Barreldier

Όταν ανοίξουν ξανά τα μπαρΑφενός, μας λείπουν οι φίλοι του Barreldier και η καθημερινή επαφή μας μαζί τους. Αφετέρου, ανησυχούμε για το οικονομικό μέλλον που είναι ασαφές. Όσον αφορά στην "επιστροφή στην κανονικότητα" μετά, την περιμένουμε πώς και πώς και θα κινηθούμε όπως και πριν, με τους φίλους μας και τα ποτά μας -με μεγαλύτερη ένταση πλέον. Ειδικά για εμάς που έχουμε συνηθίσει να είμαστε με κόσμο, το πρώτο βράδυ της επιστροφής θέλω να πιστεύω πως θα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινητικό, καθώς έχουμε νοσταλγήσει τους πάντες και τα πάντα. Ελπίζουμε πως τα περιοριστικά μέτρα που αρχικά θα υπάρχουν, φαντάζομαι, όταν ξανανοίξουμε να μην "μουδιάσουν" την ατμόσφαιρα.

Αλέξανδρος Κυριακόπουλος, White Monkey

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ WHITE MONKEYH όλη κατάσταση ήταν ένα σοκ. Κανένας μας δεν πίστευε ότι θα ζούσαμε κάτι τέτοιο - μιλάμε για  lockdown στον μισό πλανήτη, όχι απλά σε μια επιχείρηση. Εμείς από την πλευρά μας παρακολουθούμε τις παγκόσμιες εξελίξεις και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια, έχοντας ασφαλώς ως προτεραιότητα τη διασφάλιση, σε κάθε τομέα, όλης της ομάδας του White Monkey. Όταν με το καλό επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς, μόνο ένα πράγμα υπάρχει που πρέπει και οφείλουμε να κάνουμε: Να διασκδάσουμε και να χαλαρώσουμε τον κόσμο. Είναι άλλωστε κάτι που μας έχει λείψει και είμαστε τυχεροί που αυτή είναι η δουλειά μας. 

Σπύρος Κερκύρας, 42 Barstronomy Athens

ΣΠΥΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 42 BARSTRONOMY ATHENSΌλοι μας γνωρίζουμε πως οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν πληγεί σοβαρά από τις εξελίξεις του τελευταίου διμήνου. Δυστυχώς έχουμε υποχρεωθεί να αναστείλουμε τη λειτουργία μας και να βγάλουμε το προσωπικό μας σε υποχρεωτική αναστολή. Αυτό μας έχει επηρεάσει σφόδρα, αφενός γιατί έχουν μηδενιστεί οι τζίροι, με αποτέλεσμα προηγούμενες υποχρεώσεις να έχουν παγώσει και να μην υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής, την ίδια στιγμή που κάποια έξοδα συνεχίζουν να προστίθενται στις ήδη κλειστές μας επιχειρήσεις. Παράλληλα, υπάρχουν αναλώσιμα προϊόντα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά την ημερομηνία λήξης τους. Όλα αυτά οδηγούν σε μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, που μοιραία οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση. Ευελπιστούμε να μειωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο χρόνος αναστολής των κλεισμένων επιχειρήσεων και να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα. Από εκεί και πέρα, με υπομονή και στρατηγική θα μπορέσουμε να καλύψουμε τον πολύτιμο χαμένο χρόνο. Όταν, με το καλό, ανοίξουμε, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε σίγουρα τους εξωτερικούς μας χώρους, να εφαρμόσουμε απόλυτα τους κανόνες υγιεινής για την προστασία προσωπικού και επισκεπτών, να κάνουμε μία πολύ πολύ καλή διαχείριση των κρατήσεων αλλά και των προϊόντων μας και να εφαρμόσουμε μία προσιτή τιμολογιακή πολιτική. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος αλλά πιστεύω πως θα επανακάμψουμε, ειδικά αν η Πολιτεία σταθεί από την πλευρά της πάνω από το πρόβλημα και βοηθήσει. Η λαχτάρα που έχουμε και η αναμονή επαναλειτουργίας είναι κάτι που δε μπορώ να περιγράψω εύκολα με λόγια. Έχουμε μάθει να συναναστρεφόμαστε με κόσμο, να επικοινωνούμε και να παρέχουμε υπηρεσία υψηλών standards. Aυτό πραγματικά μου λείπει όσο τίποτα άλλο. Αυτό που φαντάζομαι για το πρώτο βράδυ είναι να δούμε πρόσωπα αγαπημένα ή ακόμη και να γνωρίσουμε νέα. Πιστεύω πως στα δύσκολα, πετυχαίνουμε τους δυσκολότερους στόχους και όλο αυτό είναι ένα στοίχημα ώστε να βγούμε πιο δυνατοί. Τα μπαρ και οι χώροι εστίασης να αποδείξουν πως ήταν είναι και θα είναι για πάντα και τα σημεία αναφοράς για ψυχολογική ανάταση, επικοινωνία, ψυχαγωγία και απελευθέρωση της θετικής  ενέργειας. 

Στέλιος Παπαδόπουλος, Barro Negro

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ BARRO NEGROΤα συναισθήματα μας πραγματικά είναι ανάμεικτα. Θυμάμαι στην αρχή επικρατούσε φόβος, απόγνωση και άγχος. Δεν γνωρίζαμε απολύτως τίποτα. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Πόσο θα κρατήσει όλη αυτή η κατάσταση; Τι θα κάνουμε; Μην ξεχνάς πως είμαστε καινούριο μαγαζί. Τι θα γίνει με τα παιδιά, θα βγουν οικονομικά; Πώς θα επιβιώσει η επιχείρηση μας, το όνειρό μας; Μέσα σε ένα μικρό διάστημα μάθαμε πραγματικά την έννοια της λέξης "υπομονή". Δεν περνάει τίποτα από το χέρι μας, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και απλά καλούμαστε να ελπίζουμε στο καλύτερο για όλους καθώς και για την άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα, μένοντας ουσιαστικά άπραγοι. Λίγο μετά, κυρίευσε ο ενθουσιασμός με τα υπέροχα νέα ότι το Barro Negro -η μικρή μας απόδραση στο Μεξικό- φιγουράρει στα καλύτερα νέα μπαρ της Ευρώπης. Μετά από λίγο, πάλι λύπη, που δεν μπορέσαμε να είμαστε όλοι μαζί να το γιορτάσουμε, με όλους όσους μας αγαπούν και μας υποστηρίζουν. Μετ’ επιστροφής, όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι θα μπούμε σε μία νέα εποχή, με καινούριους κανόνες, όπου σίγουρα θα πρέπει να υιοθετήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα μπούμε με πολύ δυνατή διάθεση, χαμογελαστοί και με μπόλικη δόση δημιουργικότητας. Πιστεύω ότι το πρώτο βράδυ για όλους στην αρχή θα είναι λιγάκι νωχελικό. Κυρίως, γιατί κανένας δεν θα γνωρίζει τι να κάνει. Θεωρώ πως ο κόσμος θα είναι φοβισμένος και επιφυλακτικός, τουλάχιστον μέχρι να νιώσει ασφάλεια στο χώρο μας - αυτό θα να είναι και η προτεραιότητά μας. Αυτό που ελπίζουμε και ευχόμαστε είναι να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σε μία υγιή καθημερινότητα, με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και μας κάνουν μοναδικούς.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για το πώς ο κορονοϊός άλλαξε (και) τον τρόπο που πίνουμε και γιατί τα μπαρ στις ταινίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.