3 βότκες για το 2020

Σύντομα οι spirits aficionados θα γίνουν μάρτυρες της αναβίωσης του κλασικού ποτού, με μερικά brands να βγαίνουν δυναμικά μπροστά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Δεκεμβρίου 2019

Το άτυπο εμπάργκο των bartenders στη βότκα μοιάζει να έχει αρθεί και η κατηγορία του συγκεκριμένου ποτού φαίνεται να επέρχεται σε μία φάση αναβίωσης, ακολουθώντας το αντίστοιχο hype του gin για το 2019. Ευτυχώς για όλους, οι λέξεις "βότκα" και "flavoured" έχουν πάρει διαζύγιο και πλέον ο οποιοσδήποτε μπορεί να απολαύσει την πρώτη χωρίς τον συνοδευτικό χαρακτηρισμό, στην πιο αγνή και αυθεντική εκδοχή της. 

Παρότι οι πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο σημείωσαν πτωτική τάση το έτος που διανύουμε, οι ειδικοί του spirits industry -σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το εξαιρετικά έγκριτο Spirits Business- πιστεύουν ότι θα υπάρξει ένα δυναμικό comeback της βότκας, με τους Millennials όσο και τους εκπροσώπους της Gen Z να γυρνούν την πλάτη στα fancy cocktails και να προτιμούν αρκετά απλές επιλογές όσον αφορά το ποτό που θα πιουν. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το ποια θα είναι εκείνα τα brands που θα ξεχωρίσουν. 

Tito’s Handmade Vodka

3 βότκες για το 2020

Η βότκα που φτιάχνεται από καλαμπόκι και προέρχεται από το παλαιότερο νόμιμο αποστακτήριο του Όστιν, στο Τέξας των ΗΠΑ, βρίσκεται μονίμως με το πόδι στο γκάζι καθώς μπορεί κάποιος να τη βρει πλέον σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Η πρόσφατη δημοφιλία της οφείλεται κυρίως στην άνοδό της στην αμερικανική αγορά, την ίδια στιγμή που μερικοί βασικοί ανταγωνιστές της σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους. Το βασικότερο asset της είναι πως αποτελεί ένα ποτό φτιαγμένο τόσο για connoisseurs όσο και για απλούς καταναλωτές, συν το ότι είναι άψογη για κάθε τύπο Martini. Για την ιστορία, το όνομά της σε καμία περίπτωση δεν σχέση με τον περιβόητο Γιουγκοσλάβο πολιτικό - είναι το χαϊδευτικό του ιδρυτή του αποστακτηρίου Bertito Butler Beveridge.

Grey Goose

ΒΟΤΚΑ GREY GOOSE 2020

Το super-premium brand από τη Γαλλία εγκαινίασε πρόσφατα την πλατφόρμα Live Victoriously, η οποία αποτελεί μέρος ενός σημαντικού 10ετούς marketing plan, που στοχεύει εκτός των άλλων στη συναισθηματική σύνδεση των drinkers με το ίδιο το ποτό. Αυτό έρχεται να λειτουργήσει παράλληλα και συμπληρωματικά με τον φινετσάτο χαρακτήρα της εν λόγω βότκας, που φτιάχνεται από εκλεκτό χειμερινό σιτάρι της βορειοανατολικής Γαλλίας και αποστάζεται στο Κονιάκ.

Absolut

ΒΟΤΚΑ ABSOLUT 2020

Η σουηδική βότκα πήγε το sustainability σε άλλο επίπεδο, μετά τη συνεργασία της της με την Paper Bottle Company και το λανσάρισμα μίας πλήρως βιολογικής και ανακυκλώσιμης φιάλης. Και οι δύο εταιρείες αναζητούν πια τη δυνατότητα δημιουργίας μίας εμπορικά διαθέσιμης χάρτινης φιάλης, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις βιωσιμότητας στον κόσμο του ποτού. Οι βασικές απαρχές της Absolut παραμένουν ασφαλώς πάντοτε αναλλοίωτες, με κύρια συστατικά της το χειμερινό σιτάρι και το νερό που προέρχεται από ένα βαθύ πηγάδι στο Åhus της νότιας Σουηδίας, που προστατεύεται από κάθε είδους ρύπους.


Διάβασε ακόμη για το τελευταίο Martini που θα σερβίρει το Gin Joint, τα cocktails με σάκε που ίσως είναι το μέλλον και ποιο είναι το πρόβλημα με το συμβατικό κρασί

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.