Το Uncle Tan's είναι το νέο cool μπαρ του Πειραιά

Εξωτικά twists από την Ασία, ένα θαυμάσιο concept και η ιστορία ενός φανταστικού τύπου στρέφουν το ενδιαφέρον στο μεγάλο λιμάνι και το επόμενο viral μπαρ της πόλης.

Κάπου θα έχει πάρε τελευταία το αυτί σου την ονομασία Uncle Tan's. Αλλά πριν από αυτό, μία ιστορία. Η χρονολογία είναι το 1953 και το μέρος η Σιγκαπούρη. Τότε γεννιέται στο σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία μέρος ένα αγόρι με τον όνομα Tan. Μεγαλώνει με τη μητέρα του, που εργάζεται σε καντίνα σε hawker centre, και αργότερα σπουδάζει Βιολογία στο πανεπιστήμιο. Ώσπου μία τυχαία ημέρα της ενήλικης ζωής του, δέχεται μία απρόσμενη επίσκεψη. Ο Γιάννης από τον Πειραιά του χτυπά την πόρτα και του αποκαλύπτει πως ο πατέρας του είναι Έλληνας, με τον ίδιο να δηλώνει αδερφός του. Ο Tan θα βρεθεί σύντομα στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα συναντήσει και τις ανιψιές του. 

Οι τελευταίες τον υποδέχτηκαν στα νοτιοδυτικά της ελληνικής πρωτεύουσας, τον γνώρισαν και τον λάτρεψαν. Fast forward στο σήμερα. Οι δύο κόρες του Γιάννη αποφασίζουν να τιμήσουν τον εκ Σιγκαπούρης συγγενή τους, δίνοντας το όνομά του σε ένα πολύ ιδιαίτερο στέκι.

Μία φανταστική persona, ένα αληθινό μπαρ

Η παραπάνω ιστορία είναι φανταστική, αν εξαιρέσεις τις τελευταίες 9 λέξεις της. Κάπου εδώ λοιπόν, επαναφέρουμε στην κουβέντα το Uncle Tan's της πρώτης γραμμής του κειμένου. 

Το ολόφρεσκο μπαρ στη Μαρίνα Ζέας -και το πολλά υποσχόμενο κομμάτι όπου βρίσκονται ακόμη τα Rockfellas και Nazaré Surf Bar- άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα Σεπτεμβρίου και εμπνέεται από όλα εκείνα που θα μπορούσαν δυνητικά να συνοδεύσουν τη ζωή του θείου Tan. 

Το Uncle Tan's είναι το νέο cool μπαρ του Πειραιά

Memorabilia και αντικείμενα όπως το καλάμι ψαρέματος και το φαναράκι του Σιγκαπουριανού θείου, βιβλία μαγειρικής από τη χώρα του ή ακόμη και το vintage σταθερό του τηλέφωνο (με τον αριθμό παρακαλώ) είναι κάποια από τα στοιχεία του decor, παράλληλα και συμπληρωματικά με θεματικά δωμάτια που παραπέμπουν στις μητροπόλεις-λούνα παρκ της νοτιοανατολικής Ασίας.

ΜΠΑΡ UNCLE TAN'S ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1

Για παράδειγμα, σε έναν χώρο υπάρχουν ενυδρεία και σε ένα άλλο σημείο ένα μηχάνημα με δαγκάνα και κουκλάκια. Γενικότερα, ο χώρος περικλείει όλη την pop κουλτούρα της Ασίας και είναι εξαιρετικά fun.

ΜΠΑΡ UNCLE TAN'S ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2

Στο κομμάτι του μπαρ, την επιμέλεια των ποτών έχει ο Πέτρος Μυτιληναίος, που μαζί με την ομάδα του (Μάριος Φιλιππίδης, Θωμάς Δημούτσικος) φιλοδοξούν να κάνουν το Singapore Sling "great again" και να επαναφέρουν στη ζωή κάποια ξεχασμένα classics.

Όλα τα cocktails έχουν ασιατικά στοιχεία, ενώ εδώ -φυσικά- θα βρεις σάκε, ουμέσου, ετικέτες τζιν από την Ινδία, ουίσκι από την Ταϊβάν, ρούμι από τις Φιλιππίνες αλλά και το περιβόητο baijiu.

ΜΠΑΡ UNCLE TAN'S ΠΕΙΡΑΙΑΣ 9
ΜΠΑΡ UNCLE TAN'S ΠΕΙΡΑΙΑΣ 8

Όσον αφορά τη μουσική, στο Uncle Tan’s Drinking House θα ακούσεις old school hip-hop, soul, funk, χωρίς να αποκλείονται και τα ηλεκτρονικά ακούσματα. "Και τί τρώμε", θα αναρωτηθείς μάλλον εύλογα, δεδομένης της γαστρονομικής βελτίωσης αρκετών εκ των σημαντικότερων μπαρ της χώρας τα τελευταία χρόνια.

ΜΠΑΡ UNCLE TAN'S ΠΕΙΡΑΙΑΣ 7

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι instant noodles, σε διάφορες γεύσεις.

Uncle Tan, έχεις την προσοχή μας.

 


Info

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, Κτίριο Γ2, καταστ. Β8-Β9
Τηλ. 210 4510011


Φωτογραφίες ©Νεφέλη Καραφυλλάκη

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.