Η ιστορία και η διαχρονική γοητεία του Singapore Sling

Το εθνικό ποτό της Σιγκαπούρης διαθέτει τα δύο βασικότερα συστατικά για να γίνει θρύλος: Μία νόστιμη συνταγή και μία όμορφη ιστορία πίσω από αυτήν.

Είναι γεγονός πως στα μπαρ των ξενοδοχείων του πλανήτη έχουν κατά καιρούς γίνει πολλά σπουδαία πράγματα στον κόσμο του ποτού γενικότερα και του bartending ειδικότερα. Κυρίως, σε αυτά έχουν δημιουργηθεί μερικά από τα εμβληματικότερα cocktails όλων των εποχών. Ακριβώς όπως το Singapore Sling.

Κάποιοι θα σκεφτούν ενδεχομένως το Martini που πρωτοφτιάχτηκε στο Knickerbocker της Νέας Υόρκης και σερβιρίστηκε στο lounge του 4ου ορόφου του ξενοδοχείου της Times Square, πίσω στο 1912. Άλλοι ίσως ανατρέξουν στο Bloody Mary που γεννήθηκε στο (επίσης Νεοϋορκέζικο) St. Regis και το King Cole Bar , με αρχικό όνομα το Red Snapper. Αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε σε ένα από τα αγαπημένα αυτής εδώ της στήλης και πιο συγκεκριμένα σε ένα all time classic, το Singapore Sling

Η ιστορία

Το Raffles Hotel στη Σιγκαπούρη ξεκίνησε να λειτουργεί το 1887 και πλέον ετοιμάζεται για το δυναμικό comeback του (λόγω ανακαίνισης) στα μέσα του 2019. Εκεί, και συγκεκριμένα στο Long Bar εφευρέθηκε το 1915 από τον Ngiam Tong Boon το φρουτώδες cocktail, πριν κάνει τον γύρο του πλανήτη. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raffles Hotel Singapore (@raffleshotelsingapore) on

Ο Tong Boon, ένας Κινέζος bartender από το νησί Χαϊνάν που εργαζόταν τότε στο Long Bar ουσιαστικά πήρε τη συνταγή του (αμερικάνικου) sling και την εξέλιξε. Ο συγγραφέας D. A. Embury αναφέρει στο βιβλίο του Fine Art of Mixing Drinks (1948) ότι "από όλες τις συνταγές που έχω δημοσιεύσει, αυτή είναι μία που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο" ενώ οι Times τη χαρακτήρισαν ως την πιο αντιπροσωπευτική του ασιατικού bartending διαχρονικά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raffles Hotel Singapore (@raffleshotelsingapore) on

Σήμερα, θεωρείται το εθνικό ποτό της Σιγκαπούρης. Γλυκό και δροσερό, αρωματικό αλλά και μια αίσθηση πικράδας στην επίγευση, δικαίως συγκαταλέγεται σε εκείνα που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα μπορεί να στέκεται με αξιώσεις σε οποιαδήποτε cocktail list. Είτε με την αρχική του σύνθεση, είτε με κάποιο twist.

Η συνταγή για το Singapore Sling του Raffles

Υλικά

  • 1 μεζούρα gin
  • 1/2 μεζούρα cherry brandy
  • 1/4 μεζούρας triple sec
  • 1/4 μεζούρας λικέρ Bénédictine
  • 4 μεζούρες χυμός ανανά
  • 1/2 μεζούρα χυμός lime
  • 1/4 μεζούρας γρεναδίνη
  • 1 σταγόνα Angostura bitters
  • σόδα

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά ανακατεύονται στο σέικερ μαζί με πάγο (εκτός της σόδας). 
  2. Σουρώνεις σε highball ποτήρι, συμπληρώνεις με σόδα.
  3. Γαρνίρεις με κομμάτι ανανά και ένα κερασάκι.

 


Διάβασε ακόμη για τα αγαπημένα cocktails του Ernest Hemingway, το Tequila-Martini του Stanley Tucci, έναν οδηγό για το ιαπωνικό ουίσκι και τα καλύτερα pairings για κρασί και junk food.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.