Habana Trece, εξωτικά feelgood

Ηλίας Στεργιόπουλος και Μιχάλης Μερζένης σφραγίζουν το one way ticket για τον τροπικό της απόλαυσης, με ενδιάμεσο σταθμό τα πέριξ της λεωφόρου Κηφισίας και την Αβάνα Χαλανδρίου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Φεβρουαρίου 2022

Boho-jungle αισθητική, αληθινές μπανανιές, ανάλαφρο μουσικό χαλί που κλείνει το μάτι στο latin, mix & match κοινό και μία εντυπωσιακή μπάρα που επιβλέπει. Και όλα αυτά σε ελάχιστα μόλις τετραγωνικά. Το Habana Trece είναι μικρό, εξωτικό και έχει ένταση. Δανειζόμενος -εμπλουτίζοντας και ελαφρώς παραφράζοντας- τη δημοφιλή ατάκα από παλαιότερο διαφημιστικό σποτ θα μπορούσα να περιγράψω το μπαρ που διαδέχθηκε το πάλαι ποτέ Duke, στο ίδιο ακριβώς σημείο και στο οποίο αρκεί μία ματιά για να πειστείς για όλα τα προαναφερθέντα. Η γενικότερη φιλοσοφία του επηρεάζεται ξεκάθαρα από το νησί της Καραϊβικής και εμπλουτίζεται με τροπικές πινελιές, σχεδόν σε κάθε έκφανσή του.

Εκτός από πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα τυγχάνει να ονομάζεται και η ευρύτερη περιοχή ακριβώς πάνω από το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισιάς, στο ύψος του Κολεγίου Αθηνών. Για τους μη έχοντες γνώση, πρόκειται για ένα σχεδόν speakeasy κομμάτι της πόλης στο οποίο συνυπάρχουν πιτσιρικάδες, foodies, ζευγάρια, επιχειρηματίες και σινεφίλ. Οι τελευταίοι προέρχονται συνήθως από τον ομώνυμο κινηματογράφο που φρόντισε να 'βαπτίσει' τη γειτονιά του (κάτω) Χαλανδρίου – και όχι Ψυχικού, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν- αλλά και να δώσει έμπνευση στους δημιουργούς του πετίτ μπαρ, το οποίο όμως έχει κάτι να πει.

Μπάρα και κουζίνα με δυνατές υπογραφές

Επιστροφή στο Habana Trece και τα της μπάρας του όμως. Ο γνώριμος από το Baba Au Rum (εξαιρετικός bartender όσο και οικοδεσπότης) Ηλίας Στεργιόπουλος επιμελείται τη λίστα των cocktails που, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της κάβας, θα δώσει χαρά σε όποιον αγαπά το ποτό αυτής (σ.σ. το ρούμι είναι γνωστό και ως ποτό της χαράς).

> Διάβασε ακόμη: Κάτι τρέχει στην πλατεία Βραζιλίας

Σε ένα μέρος με τη λέξη Habana στο όνομά του άλλωστε δε θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστεί το ρούμι, για το οποίο εδώ θα βρεις μία αξιοπρόσεκτη συλλογή.

Το μενού των mixed drinks χωρίζεται σε δύο άξονες -Classic Cuban και Continental- με τον πρώτο να αφορά κλασικές συνταγές που δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν στην Κούβα.

Habana Trece, εξωτικά feelgood

Το El Nacional Daiquiri-που δημιουργήθηκε στο θρυλικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Malecón- εδώ περιέχει ρούμι τριετούς παλαίωσης, ένα blend από λικέρ πυρηνόκαρπων φρούτων, ανανά και γαλλικό απεριτίφ λευκού κρασιού, αρωματισμένο με ζουμερά ροδάκινα, ενώ το Mojito σερβίρεται σε μία από τις πιο αυθεντικές εκδοχές του - σχεδόν όπως θα το έπινες περίπου 9.750 χιλιόμετρα δυτικότερα και ελαφρώς πιο νότια της ελληνικής πρωτεύουσας.

Το Saoko Fizz (με ρούμι, υφές καρύδες, φρέσκο lime και λικέρ φαλέρνουμ) από την πλευρά του έχει ήδη δημιουργήσει fans.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.