Η σεζόν του Gin & Tonic σε 11 αθηναϊκά μπαρ

Το αρκευθούχο ποτό, μακριά από στερεότυπα και μύθους του παρελθόντος, πραγματοποιεί δυναμικό comeback, ακριβώς την εποχή που πρέπει.

Από τις αρχές του 19ου αιώνα -όταν και φτιάχτηκε το πρώτο (ανεπίσημο) gin & tonic της ιστορίας από Βρετανούς στρατιώτες στην Ινδία και για τελείως διαφορετικούς λόγους από εκείνους που θα μπορούσες να φανταστείς- μέχρι σήμερα, έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι που ενώνει το παρελθόν με το παρόν του spirits world. Το gin ήταν πάντοτε εκεί, σκέτο, με τόνικ ή σε cocktail, να πρωταγωνιστεί σε μπάρες και σπιτικά αυτοσχέδια μπαρ πάσης φύσεως. Η πιο τονωτική και απολαυστική εκδοχή του θα είναι πάντοτε το gin & tonic, που πλέον μοιάζει να έχει αποτινάξει από πάνω του την ετικέτα του ντεμοντέ ή πολύ περισσότερο τα παρωχημένα στερεότυπα, εξελισσόμενο σε ένα από τα κορυφαία, εαρινά και καλοκαιρινά κυρίως, highballs. Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά ο απλός αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένος χαρακτήρας του αρκευθούχου ποτού, συνδυαστικά με ποιοτικά tonic waters, έξυπνες προσθήκες σε άλλα υλικά και ακόμη πιο έξυπνες γαρνιτούρες.

Δεν είναι μυστικό. Το G&T έχει κάνει δυναμική επιστροφή και όλοι πλέον το απολαμβάνουν με το σωστό τρόπο, κάτι που παρατηρείται ασφαλώς και στα αθηναϊκά μπαρ, τα οποία χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς επικεντρώνονται στην ουσία του πράγματος.

Πού πίνουμε Gin & Tonic στην πόλη

Στο Λοκάλι, το αρωματικό και λεμονάτο Home is Where the Gin is (με London Dry Gin, lemon tonic, λεβάντα και μήλο) καθώς και το επίσης αρωματικό αλλά ελαφρώς πιο πικάντικο Gin Lovers are Better Lovers (London Dry Gin, Sloe gin, δαμάσκηνο και jalapeno bitters) είναι δύο από τις επιλογές που δεν περνούν σε καμία των περιπτώσεων απαρατήρητες.

Στο Frater & Soror, ανάμεσα σε πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις (θα βρεις πάνω από 50 ετικέτες σε gin καθώς και μία δεκάδα διαφορετικών tonics, ώστε να πειραματιστείς) μία από τις πιο ιδιαίτερες επιλογές είναι το Gakusei Kai, ένα βασισμένο στο G&T ποτό με cordial από περγαμόντο που σερβίρεται με φύλλα από kaffir lime, έχοντας ένα κιτρικό προφίλ, με έντονες νότες εσπεριδοειδών.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και οι συνεργάτες του όμως έχουν εξίσου αξιόλογες προτάσεις και στο Odori, όπως το Musky Cherries (London Dry Gin, Mint Orgeat Mix, σιρόπι κερασιού), το οποίο δίνει έναν έντονα αρωματικό χαρακτήρα από τον συνδυασμό δυόσμου-κερασιού-πικραμύγδαλου, χωρίς να χάνει στιγμή τον αυθεντικό χαρακτήρα του δημοφιλούς highball.

Η σεζόν του Gin & Tonic σε 11 αθηναϊκά μπαρ

Στο Mockingbird's, η ομάδα του Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη έχει να σου προτείνει 4 διαφορετικά G&Ts -σε ξεχωριστό μάλιστα καταλογάκι- αλλά εκείνο που δικαίως τραβά το ενδιαφέρον είναι το best seller Mia Wallace.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες