Η σεζόν του Gin & Tonic σε 11 αθηναϊκά μπαρ

Το αρκευθούχο ποτό, μακριά από στερεότυπα και μύθους του παρελθόντος, πραγματοποιεί δυναμικό comeback, ακριβώς την εποχή που πρέπει.

Από τις αρχές του 19ου αιώνα -όταν και φτιάχτηκε το πρώτο (ανεπίσημο) gin & tonic της ιστορίας από Βρετανούς στρατιώτες στην Ινδία και για τελείως διαφορετικούς λόγους από εκείνους που θα μπορούσες να φανταστείς- μέχρι σήμερα, έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι που ενώνει το παρελθόν με το παρόν του spirits world. Το gin ήταν πάντοτε εκεί, σκέτο, με τόνικ ή σε cocktail, να πρωταγωνιστεί σε μπάρες και σπιτικά αυτοσχέδια μπαρ πάσης φύσεως. Η πιο τονωτική και απολαυστική εκδοχή του θα είναι πάντοτε το gin & tonic, που πλέον μοιάζει να έχει αποτινάξει από πάνω του την ετικέτα του ντεμοντέ ή πολύ περισσότερο τα παρωχημένα στερεότυπα, εξελισσόμενο σε ένα από τα κορυφαία, εαρινά και καλοκαιρινά κυρίως, highballs. Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά ο απλός αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένος χαρακτήρας του αρκευθούχου ποτού, συνδυαστικά με ποιοτικά tonic waters, έξυπνες προσθήκες σε άλλα υλικά και ακόμη πιο έξυπνες γαρνιτούρες.

Δεν είναι μυστικό. Το G&T έχει κάνει δυναμική επιστροφή και όλοι πλέον το απολαμβάνουν με το σωστό τρόπο, κάτι που παρατηρείται ασφαλώς και στα αθηναϊκά μπαρ, τα οποία χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς επικεντρώνονται στην ουσία του πράγματος.

Πού πίνουμε Gin & Tonic στην πόλη

Στο Λοκάλι, το αρωματικό και λεμονάτο Home is Where the Gin is (με London Dry Gin, lemon tonic, λεβάντα και μήλο) καθώς και το επίσης αρωματικό αλλά ελαφρώς πιο πικάντικο Gin Lovers are Better Lovers (London Dry Gin, Sloe gin, δαμάσκηνο και jalapeno bitters) είναι δύο από τις επιλογές που δεν περνούν σε καμία των περιπτώσεων απαρατήρητες.

Στο Frater & Soror, ανάμεσα σε πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις (θα βρεις πάνω από 50 ετικέτες σε gin καθώς και μία δεκάδα διαφορετικών tonics, ώστε να πειραματιστείς) μία από τις πιο ιδιαίτερες επιλογές είναι το Gakusei Kai, ένα βασισμένο στο G&T ποτό με cordial από περγαμόντο που σερβίρεται με φύλλα από kaffir lime, έχοντας ένα κιτρικό προφίλ, με έντονες νότες εσπεριδοειδών.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και οι συνεργάτες του όμως έχουν εξίσου αξιόλογες προτάσεις και στο Odori, όπως το Musky Cherries (London Dry Gin, Mint Orgeat Mix, σιρόπι κερασιού), το οποίο δίνει έναν έντονα αρωματικό χαρακτήρα από τον συνδυασμό δυόσμου-κερασιού-πικραμύγδαλου, χωρίς να χάνει στιγμή τον αυθεντικό χαρακτήρα του δημοφιλούς highball.

Η σεζόν του Gin & Tonic σε 11 αθηναϊκά μπαρ

Στο Mockingbird's, η ομάδα του Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη έχει να σου προτείνει 4 διαφορετικά G&Ts -σε ξεχωριστό μάλιστα καταλογάκι- αλλά εκείνο που δικαίως τραβά το ενδιαφέρον είναι το best seller Mia Wallace.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Barro Negro ξανά στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα μπαρ του φθινοπώρου

Νέα και παλιά μπαρ, φεστιβάλ και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε bar aficionado της αθηναϊκής σκηνής για το επόμενο διάστημα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Σύμφωνα με την επιστήμη ο James Bond είναι αλκοολικός

Η μόνη πραγματική απειλή για την υγεία του 007 είναι το Vesper Martini.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γυμναστική με hangover, κι όμως γίνεται

Πώς θα ισορροπήσεις μετά από ένα άσχημο βράδυ έτσι ώστε να επανέλθεις στη ρουτίνα σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Vero Bartender: Λάκης Γαβαλάς, Γιάννης Λουκάκος και Rudi Carraro έτοιμοι να κρίνουν τους 10 Έλληνες φιναλίστ

Έφτασε η στιγμή για τον 1ο ελληνικό τελικό του Vero Bartender από το Amaro Montenegro.

Γιατί η Coca Cola των McDonald's έχει καλύτερη γεύση

Δεν είναι η ιδέα μας. Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας