
Tο ιδανικό Highball για κάθε εποχή
Μία από τις απλούστερες απολαύσεις και πώς θα την έχεις στο ποτήρι σου σε λιγότερα από 5 λεπτά.

Ένα από τα απλούστερα cocktails, ή μάλλον για να το θέσω ορθότερα ένα από τα απλούστερα είδη cocktails που υπάρχουν εκεί έξω, είναι το Highball. Ο κατά πολλούς πατριάρχης των long drinks αποτελείται συνήθως από 2 συστατικά -απόσταγμα και ανθρακικό (σόδα, tonic κλπ)- και σερβίρεται στο ομώνυμο ψηλό ποτήρι, ασφαλώς συνοδεία πάγου. Μάλιστα, η γνήσια εκδοχή του Highball δεν απαιτεί ανακάτεμα, καθώς αφήνεις τις φυσαλίδες του αναψυκτικού να κάνουν τη δουλειά τους.
Σε περίπτωση που δεν καταλάβες ακόμη γιατί μιλάμε, ακόμη και ένα gin με σόδα ή ένα ουίσκι με ginger beer να είναι Highball. Όπως και να έχει, σου δίνουμε από μία εύκολη συνταγή για κάθε εποχή.
Άνοιξη
Κάτι ανθικό και ταυτόχρονα έντονο για την εποχή που ο καιρός αρχίζει να ανοίγει και να ζεσταίνει.
Υλικά: 2 μεζούρες σκοτσέζικο ουίσκι (ιδανικά Glenlivet Founder’s Reserve), 3 μεζούρες ανθρακούχο νερό, 1 κλαδάκι λεβάντας.
Καλοκαίρι
Ένα από τα ιδανικότερα ποτά για τις μεγάλες ημέρες και τις ακόμη μεγαλύτερες νύχτες της πιο ανέμελης εποχής του χρόνου είναι σίγουρα το gin. Ιδού λοιπόν.
Υλικά: 2 μεζούρες gin, 1/2 μεζούρα φρέσκο χυμό λεμόνι, 4 μεζούρες ginger ale, 1 σφήνα lime.
Φθινόπωρο
Παρότι θα περίμενε κάποιος κάτι ποιο "σοβαρό", γιατί όχι ένα Highball με ρούμι και γκρέιπφρουτ;
Υλικά: 1 1/2 μεζούρα ρούμι, 2 μεζούρες χυμό γκρέιπφρουτ, 2 μεζούρες tonic.
Χειμώνας
Κάτι στιβαρό όσο και φρουτώδες για τον ζόρικο χειμώνα.
Υλικά: 2 μεζούρες βότκα, 2 μεζούρες tonic, χυμός μήλου
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες