Tο ιδανικό Highball για κάθε εποχή

Μία από τις απλούστερες απολαύσεις και πώς θα την έχεις στο ποτήρι σου σε λιγότερα από 5 λεπτά.

Ένα από τα απλούστερα cocktails, ή μάλλον για να το θέσω ορθότερα ένα από τα απλούστερα είδη cocktails που υπάρχουν εκεί έξω, είναι το Highball. Ο κατά πολλούς πατριάρχης των long drinks αποτελείται συνήθως από 2 συστατικά -απόσταγμα και ανθρακικό (σόδα, tonic κλπ)- και σερβίρεται στο ομώνυμο ψηλό ποτήρι, ασφαλώς συνοδεία πάγου. Μάλιστα, η γνήσια εκδοχή του Highball δεν απαιτεί ανακάτεμα, καθώς αφήνεις τις φυσαλίδες του αναψυκτικού να κάνουν τη δουλειά τους.

Σε περίπτωση που δεν καταλάβες ακόμη γιατί μιλάμε, ακόμη και ένα gin με σόδα ή ένα ουίσκι με ginger beer να είναι Highball. Όπως και να έχει, σου δίνουμε από μία εύκολη συνταγή για κάθε εποχή.

Άνοιξη

Κάτι ανθικό και ταυτόχρονα έντονο για την εποχή που ο καιρός αρχίζει να ανοίγει και να ζεσταίνει.

Υλικά: 2 μεζούρες σκοτσέζικο ουίσκι (ιδανικά Glenlivet Founder’s Reserve), 3 μεζούρες ανθρακούχο νερό, 1 κλαδάκι λεβάντας.

Καλοκαίρι

Ένα από τα ιδανικότερα ποτά για τις μεγάλες ημέρες και τις ακόμη μεγαλύτερες νύχτες της πιο ανέμελης εποχής του χρόνου είναι σίγουρα το gin. Ιδού λοιπόν.

Υλικά: 2 μεζούρες gin, 1/2 μεζούρα φρέσκο χυμό λεμόνι, 4 μεζούρες ginger ale, 1 σφήνα lime.

Φθινόπωρο

Παρότι θα περίμενε κάποιος κάτι ποιο "σοβαρό", γιατί όχι ένα Highball με ρούμι και γκρέιπφρουτ;

Υλικά: 1 1/2 μεζούρα ρούμι, 2 μεζούρες χυμό γκρέιπφρουτ, 2 μεζούρες tonic.

Χειμώνας

Κάτι στιβαρό όσο και φρουτώδες για τον ζόρικο χειμώνα.

Υλικά: 2 μεζούρες βότκα, 2 μεζούρες tonic, χυμός μήλου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ρούμι, ένας πλήρης οδηγός

Η ιστορία, τα cocktails και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το ποτό της χαράς.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

O dj Valeron στο Pacman του Andronis Arcadia

Ο δημοφιλής dj επισκέπτεται τη Σαντορίνη στις 15 Αυγούστου για ένα μοναδικό afro house πάρτι.

Γραφει Νικος Παπαηλιου

Γιατί μεθάς πιο εύκολα στον ήλιο

Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαίωσει έναν διάσημο αστικό μύθο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Μία γιορτή του Gin στο Λοκάλι

Mία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης υποδέχεται και φέτος τα Local Juniper Meetings.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς το ουίσκι κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς των ποτών

Μία ιστορική αναδρομή που ξεκινά αρκετούς αιώνες πριν, περνά από ατέλειωτα χωράφια κριθαριού και σίκαλης, ξαποσταίνει σε δρύινα βαρέλια και καταλήγει στην απόλαυση της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας