
Καλύτερο gin tonic σε 4 βήματα
Κάποια πράγματα και τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για την απόλυτη εκδοχή του δημοφιλούς ποτού.
Δεν είναι μυστικό. Το gin tonic έχει κάνει δυναμική επιστροφή στον κόσμο των spirits -αν έφυγε ποτέ δηλαδή- και όλοι πλέον το απολαμβάνουν με το σωστό τρόπο, αποτινάσσοντας μύθους του παρελθόντος (ξέρεις ποιοι είναι αυτοί, ας μην επεκταθούμε). Ακολουθούν κάποια tips ώστε να πετύχεις την απόλυτη εκδοχή του, χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς και επικεντρώνοντας στην ουσία του πράγματος.
Αναβάθμισε τη γαρνιτούρα
Τα αρωματικά έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στα ποτά γενικότερα. Στην περίπτωση όμως ενός απλού και δροσιστικού drink όπως είναι το G&T, έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Δενδρολίβανο, ροζ πιπέρι, φλούδα γκρέιπφρουτ, αγγούρι, κόλιανδρος και μέντα είναι κάποια garnishes που μπορεί να κάνουν τη διαφορά, πέρα από τα συνηθισμένα.

Επένδυσε στην ποιότητα
Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, ωστόσο πολλοί επιλέγουν να προμηθευτούν gins που δεν θα τα χαρακτηρίζαμε ακριβώς ποιοτικά - μάλλον θυμίζουν περισσότερο εκείνα που φτιάχνονταν σε μπανιέρες την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης. Διάλεξε λοιπόν είτε ένα καλό London dry gin είτε μία αξιόπιστη ετικέτα και όχι κάτι που βλέπεις για πρώτη φορά στη ζωή σου και έχει πραγματικά ελκυστική τιμή. Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τα tonic waters, τα οποία μπορεί ακόμη και να αναβαθμίσουν ή να υποβαθμίσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Μην μπερδεύεις πολλές γεύσεις
Πολύ συχνά, περιλαμβάνοντας αρκετούς παράγοντες στο όλο task, το αποτέλεσμα ξεφεύγει και σίγουρα όχι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο βασικός κανόνας είναι η απλότητα και αυτό θα πρέπει πάντοτε να το έχεις κατά νου.


Χρησιμοποίησε καλό πάγο
Υπάρχει μία δημοφιλής ρήση που υποστηρίζει ότι ο πάγος είναι για τον bartender, ότι η φωτιά για τον σεφ. Το κακής ποιότητας παγάκι είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να καταστραφεί ένα ποτό. Ένας καλός πάγος δεν κρατά απλά στη σωστή θερμοκρασία αυτό που πίνεις αλλά παράλληλα βοηθά στην ομαλή και ορθή ομογενοποίηση των υλικών και δεν περιέχει παράγοντες που το σαμποτάρουν όπως άλατα, ρύπους ή μεταλλικά στοιχεία. Ποιοτικός πάγος υπάρχει στην αγορά - τέτοιος για παράδειγμα είναι ο Ice Up, που μάλιστα κυκλοφορεί σε ενιαία κολόνα και όχι σε παγάκια. Θα τον βρεις σε επιλεγμένες κάβες.
Διάβασε ακόμη για το day drinking, το Pisco Sour που χωρά το Περού στο ποτήρι, το home bar της καραντίνας και τα αγαπημένα cocktails του Ernest Hemingway.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες