Καλύτερο gin tonic σε 4 βήματα

Κάποια πράγματα και τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για την απόλυτη εκδοχή του δημοφιλούς ποτού.

Δεν είναι μυστικό. Το gin tonic έχει κάνει δυναμική επιστροφή στον κόσμο των spirits -αν έφυγε ποτέ δηλαδή- και όλοι πλέον το απολαμβάνουν με το σωστό τρόπο, αποτινάσσοντας μύθους του παρελθόντος (ξέρεις ποιοι είναι αυτοί, ας μην επεκταθούμε). Ακολουθούν κάποια tips ώστε να πετύχεις την απόλυτη εκδοχή του, χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς και επικεντρώνοντας στην ουσία του πράγματος. 

Αναβάθμισε τη γαρνιτούρα

Τα αρωματικά έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στα ποτά γενικότερα. Στην περίπτωση όμως ενός απλού και δροσιστικού drink όπως είναι το G&T, έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Δενδρολίβανο, ροζ πιπέρι, φλούδα γκρέιπφρουτ, αγγούρι, κόλιανδρος και μέντα είναι κάποια garnishes που μπορεί να κάνουν τη διαφορά, πέρα από τα συνηθισμένα. 

Καλύτερο gin tonic σε 4 βήματα

Επένδυσε στην ποιότητα

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, ωστόσο πολλοί επιλέγουν να προμηθευτούν gins που δεν θα τα χαρακτηρίζαμε ακριβώς ποιοτικά - μάλλον θυμίζουν περισσότερο εκείνα που φτιάχνονταν σε μπανιέρες την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης. Διάλεξε λοιπόν είτε ένα καλό London dry gin είτε μία αξιόπιστη ετικέτα και όχι κάτι που βλέπεις για πρώτη φορά στη ζωή σου και έχει πραγματικά ελκυστική τιμή. Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τα tonic waters, τα οποία μπορεί ακόμη και να αναβαθμίσουν ή να υποβαθμίσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Μην μπερδεύεις πολλές γεύσεις

Πολύ συχνά, περιλαμβάνοντας αρκετούς παράγοντες στο όλο task, το αποτέλεσμα ξεφεύγει και σίγουρα όχι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο βασικός κανόνας είναι η απλότητα και αυτό θα πρέπει πάντοτε να το έχεις κατά νου. 

ΤΖΙΝ ΤΟΝΙΚ 3
ΤΖΙΝ ΤΟΝΙΚ 1

Χρησιμοποίησε καλό πάγο

Υπάρχει μία δημοφιλής ρήση που υποστηρίζει ότι ο πάγος είναι για τον bartender, ότι η φωτιά για τον σεφ. Το κακής ποιότητας παγάκι είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να καταστραφεί ένα ποτό. Ένας καλός πάγος δεν κρατά απλά στη σωστή θερμοκρασία αυτό που πίνεις αλλά παράλληλα βοηθά στην ομαλή και ορθή ομογενοποίηση των υλικών και δεν περιέχει παράγοντες που το σαμποτάρουν όπως άλατα, ρύπους ή μεταλλικά στοιχεία. Ποιοτικός πάγος υπάρχει στην αγορά - τέτοιος για παράδειγμα είναι ο Ice Up, που μάλιστα κυκλοφορεί σε ενιαία κολόνα και όχι σε παγάκια. Θα τον βρεις σε επιλεγμένες κάβες. 

 


Διάβασε ακόμη για το day drinking, το Pisco Sour που χωρά το Περού στο ποτήρι, το home bar της καραντίνας και τα αγαπημένα cocktails του Ernest Hemingway.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.