Το Apoteka είναι ένα διαφορετικό μπαρ, βγαλμένο από τα '80s
Η νέα άφιξη στην Βικτώρια έχει θάρρος, άποψη, αισθητική από την πολυσυζητημένη δεκαετία και υπογραφή που γνωρίζεις από τις ένδοξες εποχές της πλατείας Καρύτση.
Ας είμαστε απολύτως ειλικρινείς: Η ευρύτερη περιοχή της Βικτώριας δεν είναι και η πιο δημοφιλής του κέντρου της πόλης, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάξει όλο αυτό, κάποια στιγμή τέλος πάντων. Και, κυρίως, πως δεν παρουσιάζει το ενδιαφέρον της. Ενέργειες όπως το Victoria Square Project δείχνουν πως υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αναδείξουν τη δυναμική της και, γενικότερα, να κάνουν μερικά σημαντικά βήματα προς μία διαφορετική κατεύθυνση, πολύ πιο φιλική στον επισκέπτη και τον κάτοικο της Αθήνας. Πλάι σε τέτοιες πρωτοβουλίες, έρχεται να προστεθεί και μια άφιξη, το 'Apoteka', που επεκτείνει το χάρτη των μπαρ της πόλης, στην προαναφερθείσα γειτονιά. Ίσως αποτελεί και το "σκαλοπάτι" σύνδεσης για τις μπάρες του ιστορικού κέντρου με εκείνες της όλο και πιο δυναμικά ανερχόμενης Κυψέλης.
Μπαρ με προσωπικότητα και άποψη
Λεωνίδας ΤούμπανοςΤο "Apoteka" είναι η ιδέα του Στέφανου Κονιδάρη (που πιθανότατα θυμάστε από το "Use Bar" της Πλατείας Καρύτση), η οποία έγινε πράξη ύστερα από αρκετό καιρό σκέψης και σχεδίων, με τον ίδιο να αναγνωρίζει τις προοπτικές της περιοχής και να ποντάρει σε αυτό. Γι’ αυτό, άλλωστε, έβαλε και μπόλικη προσωπική δουλειά σε ένα spot που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τα 80s και, δίχως υπερβολή, δεν έχουμε δει στην πρωτεύουσα όμοιό του τα τελευταία χρόνια.
> Διάβασε ακόμη: Ο πρωτοπόρος Θάνος Προυναρούς και όσα του έμαθε η ζωή
Στον αριθμό 31 της Δεριγνύ, λοιπόν, έχει ανοίξει τις πόρτες του από τα τέλη Μαΐου, ένα "διαφορετικό" all day bar με concept και αισθητική που παραπέμπουν στην πολυσυζητημένη δεκαετία.
Στεγάζεται στo χώρο μιας παλιάς χαρτοπαικτικής λέσχης – διορθώνω, στεγάζεται στο χώρο που βρισκόταν μία από τις πιο ιστορικές χαρτοπαικτικές λέσχες της Αθήνας: Η Λέσχη 31 ή Λέσχη του Ρούμπου, όπως ήταν γνωστή σε όλη την υψηλή κοινωνία του "σπορ", που είχε περάσει από τα τσόχινα τραπέζια της.
Λεωνίδας ΤούμπανοςΤα τελευταία δεν υπάρχουν πια και έχουν αντικατασταθεί με ροζ-μπλε καναπεδάκια που κάποτε θα συναντούσες σε συνοικιακό κομμωτήριο, τραπέζια από φροντιστήριο και καρέκλες από παλιά ουζερί του Πειραιά, με highlight το εξαιρετικά ταιριαστό με την περίσταση custom-made γαλάζιο μπαρ από γυαλότουβλο στο βάθος. Τα πάντα όμως εδώ έχουν μια ιστορία. Ή, μάλλον, μια εντελώς διαφορετική, προηγούμενη ζωή.
Στο "Apoteka" θα ξεκινήσεις από το πρωί με ποιοτικό καφέ, χυμούς και κάποια χειροποίητη πίτα (αλλάζει τέσσερις φορές την εβδομάδα), θα συνεχίζεις με σπιτική λεμονάδα και, αργότερα, με κλασικά ποτά και κοκτέιλ.
Λεωνίδας ΤούμπανοςΘα ακούσεις "μαύρες" μουσικές και θα συναντήσεις ένα πολυσυλλεκτικό crowd με κόσμο της γειτονιάς, παλιές γνώριμες φάτσες του κέντρου και επισκέπτες από το εξωτερικό που αφήνουν το πλησιέστερο Airbnb για να πιουν ένα ποτό.
> Διάβασε ακόμη: Τα καλύτερα ελληνικά κρασιά για το 2022
Στόχος του "Apoteka" είναι να δημιουργηθεί ένα στέκι με χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου όλοι θα περνούν καλά και θα δημιουργούν παρέες. Αυτή δεν είναι και η ουσία του μπαρ άλλωστε;
Ένα fun fact και ένα tip: Το όνομα είχε προαποφασιστεί, καθώς ο Στέφανος Κονιδάρης είχε "στοχεύσει" αρχικά το απέναντι κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν ένα φαρμακείο. Επίσης, κάτι μου λέει πως το 'Apoteka' θα εξελιχθεί σε ένα τέλειο μέρος για πάρτι.
Ιnfo
Δεριγνύ 31, Βικτώρια
Τηλ. 211 7505347
Από: Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Με το spritz του Select Aperitivo βρίσκεσαι απευθείας στη Βενετία
Μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες του Athens Bar Show, με το κατακόκκινο bitter liqueur.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο cocktail που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου
Ανακάλυψε πώς ένα απλό Jim Beam Highball μπορεί να γίνει το ιδανικό cocktail για φίλους στο σπίτι, με δροσερή ισορροπία και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Christmas the Sailor Jerry Way | Χριστούγεννα με Sailor Jerry, ένας άχαστος συνδυασμός
Το Sailor Jerry, το αγαπημένο μας Spiced Rum, διοργάνωσε ένα street style gathering ενόψει των εορτών.
Τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης είναι γεγονός
Τα The World's 50 Best Bars λανσάρουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars, που δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Lauren Mote, τι παίζει με την τεκίλα σήμερα;
Μία κουβέντα με την Global Director of Trade Excellence της Patrón σχετικά με το μέλλον της αγαύης, τις αξίες που έχουν σημαντικές εταιρείες όπως η Bacardi και όλα όσα σημαίνουν sustainability στο τώρα.
Γραφει Μπαμπης Δουκας