Τα καλύτερα ελληνικά κρασιά για το 2022

Ανακοινώθηκε η λίστα των 50 Great Greek Wines.

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες, αν όχι στην κορυφαία, φάσεις της ιστορίας του, που χρονολογείται από το 2.500 π.Χ. Χρειάστηκε όμως να φτάσουμε στις πιο πρόσφατες δεκαετίες ώστε να υπάρξει, αρχικά, η σωστή αντιμετώπισή του και, έπειτα, η αναγνώριση του σε διεθνές επίπεδο. Πλέον, μπορεί κανείς να επικαλεστεί πάρα πολλούς λόγους που θα έκαναν ακόμη και τον Βάκχο να χαμογελά από ικανοποίηση παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα των τελευταίων ετών αλλά και τους παράγοντες που δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το 460 κρασιά, από 156 οινοποιεία, αξιολογήθηκαν, για να φτάσουμε στα 50 Great Greek Wines -The List, που ανακοινώθηκαν για φέτος στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Ο θεσμός βραβεύει συγκριτικά τα καλύτερα κρασιά της χώρας, καταλήγοντας σε εκείνες τις ετικέτες που πέρα από την ποιότητά τους, θα εκπροσωπήσουν επάξια τον ελληνικό αμπελώνα στις διεθνείς αγορές, ώστε αυτός να τοποθετηθεί ακόμη πιο ψηλά στην παγκόσμια οινική σκηνή.

"Για δεύτερη χρονιά ο θεσμός των 50 Great Greek Wines επιβραβεύει κάποιες από τις καλύτερες οινικές προσπάθειες της χώρας, στοχεύοντας στην ουσιαστική προώθηση της υψηλής ποιότητας του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Φέτος, αυτή η πλατφόρμα προβολής και διαλόγου για το κρασί, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα της, εγκαινιάζοντας τον θεσμό του gastronomy partner στον οποίον συμμετείχαν εστιατόρια από την Ελλάδα, την Αγγλικά, τη Γερμανία και την Κύπρο" ανέφερε σχετικά μετά την ολοκλήρωση της απονομής ο Γιάννης Καρακάσης, Master of Wine και ιδρυτής του 50 Great Greek.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.