
Τα καλύτερα ελληνικά κρασιά για το 2022
Ανακοινώθηκε η λίστα των 50 Great Greek Wines.

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες, αν όχι στην κορυφαία, φάσεις της ιστορίας του, που χρονολογείται από το 2.500 π.Χ. Χρειάστηκε όμως να φτάσουμε στις πιο πρόσφατες δεκαετίες ώστε να υπάρξει, αρχικά, η σωστή αντιμετώπισή του και, έπειτα, η αναγνώριση του σε διεθνές επίπεδο. Πλέον, μπορεί κανείς να επικαλεστεί πάρα πολλούς λόγους που θα έκαναν ακόμη και τον Βάκχο να χαμογελά από ικανοποίηση παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα των τελευταίων ετών αλλά και τους παράγοντες που δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το 460 κρασιά, από 156 οινοποιεία, αξιολογήθηκαν, για να φτάσουμε στα 50 Great Greek Wines -The List, που ανακοινώθηκαν για φέτος στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
Ο θεσμός βραβεύει συγκριτικά τα καλύτερα κρασιά της χώρας, καταλήγοντας σε εκείνες τις ετικέτες που πέρα από την ποιότητά τους, θα εκπροσωπήσουν επάξια τον ελληνικό αμπελώνα στις διεθνείς αγορές, ώστε αυτός να τοποθετηθεί ακόμη πιο ψηλά στην παγκόσμια οινική σκηνή.
"Για δεύτερη χρονιά ο θεσμός των 50 Great Greek Wines επιβραβεύει κάποιες από τις καλύτερες οινικές προσπάθειες της χώρας, στοχεύοντας στην ουσιαστική προώθηση της υψηλής ποιότητας του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Φέτος, αυτή η πλατφόρμα προβολής και διαλόγου για το κρασί, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα της, εγκαινιάζοντας τον θεσμό του gastronomy partner στον οποίον συμμετείχαν εστιατόρια από την Ελλάδα, την Αγγλικά, τη Γερμανία και την Κύπρο" ανέφερε σχετικά μετά την ολοκλήρωση της απονομής ο Γιάννης Καρακάσης, Master of Wine και ιδρυτής του 50 Great Greek.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες
Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.
Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη
Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςMONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.
Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους
Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςO Donald Trump δεν έχει πιει ποτέ του αλκοόλ-ποιος είναι ο λόγος
Ο Donald Trump δήλωσε πως δεν έχει πιει ποτέ αλκοόλ στη ζωή του. Και ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι βαθιά προσωπικός, συνδεδεμένος με την οικογένειά του.
Γραφει Τιμος Σαλαμες