
Τα καλύτερα ελληνικά κρασιά για το 2022
Ανακοινώθηκε η λίστα των 50 Great Greek Wines.

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες, αν όχι στην κορυφαία, φάσεις της ιστορίας του, που χρονολογείται από το 2.500 π.Χ. Χρειάστηκε όμως να φτάσουμε στις πιο πρόσφατες δεκαετίες ώστε να υπάρξει, αρχικά, η σωστή αντιμετώπισή του και, έπειτα, η αναγνώριση του σε διεθνές επίπεδο. Πλέον, μπορεί κανείς να επικαλεστεί πάρα πολλούς λόγους που θα έκαναν ακόμη και τον Βάκχο να χαμογελά από ικανοποίηση παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα των τελευταίων ετών αλλά και τους παράγοντες που δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το 460 κρασιά, από 156 οινοποιεία, αξιολογήθηκαν, για να φτάσουμε στα 50 Great Greek Wines -The List, που ανακοινώθηκαν για φέτος στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
Ο θεσμός βραβεύει συγκριτικά τα καλύτερα κρασιά της χώρας, καταλήγοντας σε εκείνες τις ετικέτες που πέρα από την ποιότητά τους, θα εκπροσωπήσουν επάξια τον ελληνικό αμπελώνα στις διεθνείς αγορές, ώστε αυτός να τοποθετηθεί ακόμη πιο ψηλά στην παγκόσμια οινική σκηνή.
"Για δεύτερη χρονιά ο θεσμός των 50 Great Greek Wines επιβραβεύει κάποιες από τις καλύτερες οινικές προσπάθειες της χώρας, στοχεύοντας στην ουσιαστική προώθηση της υψηλής ποιότητας του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Φέτος, αυτή η πλατφόρμα προβολής και διαλόγου για το κρασί, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα της, εγκαινιάζοντας τον θεσμό του gastronomy partner στον οποίον συμμετείχαν εστιατόρια από την Ελλάδα, την Αγγλικά, τη Γερμανία και την Κύπρο" ανέφερε σχετικά μετά την ολοκλήρωση της απονομής ο Γιάννης Καρακάσης, Master of Wine και ιδρυτής του 50 Great Greek.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες