Οι επιδραστικότεροι άνθρωποι από τον κόσμο των μπαρ για το 2022

Βασίλης Κυρίτσης και Ελένη Νικολούλια στη λίστα των σημαντικότερων ανθρώπων του σύμπαντος της μπάρας για τη χρονιά που διανύουμε.

Το έγκριτο Drinks International δημοσίευσε τη λίστα Bar World 100, που συμπεριλαμβάνει τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους από τον κόσμο του ποτού και του μπαρ στον πλανήτη, για το έτος που διανύουμε. Τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από ψηφοφορία ενός πάνελ από 100 worldwide commentators - κυρίως εκπροσώπους των media, των brands, των μπαρ, των σημαντικότερων events κ.α.

Monica Berg και πάλι, δύο Έλληνες στη λίστα

Στην κορυφή συναντάται για μία ακόμη χρονιά (όπως και το 2020) η Monica Berg από το 'Tayer + Elementary', με τον Remy Savage (bartender και ιδιοκτήτης του παριζιάνικου 'Nouveau', ο άνθρωπος πίσω από τα καινοτόμα μενού των 'Artesian' και 'Little Red Door' παλαιότερα) να ακολουθεί και τον indie bartender Danil Nevsky να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Φυσικά (και) από τη φετινή λίστα δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι εκπρόσωποι της χώρας μας. Έτσι, τους Θάνο Προυναρού και Νίκο Μπάκουλη που είχαμε συναντήσει στο τελευταίο report του Drinks International, διαδέχονται οι Βασίλης Κυρίτσης και Ελένη Νικολούλια. 

Στο νο.85 λοιπόν φιγουράρει η μορφή του συνιδιοκτήτη των 'The Clumsies' και 'Line' και συν-δημιουργού του βερμούτ Otto's ενώ στο νο.100 υπάρχει η Ελένη Νικολούλια, με τη δημοσιογράφο και partner στο Difford's Guide for Greece and Cyprus και συνδιοργανώτρια στα Aegean Cocktails & Spirits, Rum & Whisky Festival και Athens Cocktail Festival & Week να συγκαταλέγεται στις new comers της λίστας.

Η παρουσία τους πιστοποιεί για ακόμη μία φορά τόσο την άνοδο της ελληνικής μπαρ σκηνής όσο και την επιδραστικότητα των ανθρώπων στα μέρη μας, σε global πια επίπεδο.

Οι επιδραστικότεροι άνθρωποι από τον κόσμο των μπαρ για το 2022
DRINKS INTERNATIONAL ΛΙΣΤΑ 2022 2

Από: Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796

Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Hennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025

Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.