Οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι από τον κόσμο των μπαρ για το 2020

Στη λίστα του Drinks International υπάρχουν και δύο Έλληνες.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Σεπτεμβρίου 2020

Το έγκριτο Drinks International δημοσίευσε τη λίστα Bar World 100, που συμπεριλαμβάνει τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους από τον κόσμο του ποτού και του μπαρ στον πλανήτη, για το έτος που διανύουμε. Τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από ψηφοφορία ενός πάνελ από 100 worldwide commentators - κυρίως εκπροσώπους των media, των brands, των μπαρ, των σημαντικότερων events κ.α.

Στην κορυφή συναντάται η Monica Berg από το Tayer + Elementary, με τον Alex Kratena να ακολουθεί και τον Ryan Chetiyawardana (από το Mr. Lyan, περσινό νο.1) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Η κορυφαία δεκάδα περιλαμβάνει ακόμη τους Ivy Mix, David Wondrich, Lynnette Marrero, Renato Giovannoni, Shingo Gokan, Carina Soto και Ian Burrell.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drinks International (@drinksinternational) on

Στο νο.41 φιγουράρει η μορφή του δημιουργού του Baba Au Rum, Θάνου Προυναρού. "Όταν ο Θάνος Προυναρούς άνοιξε το Baba Au Rum, το 2009, ουσιαστικά άλλαξε τη σκηνή του ποτού στην Αθήνα και εγκαινίασε μία νέα εποχή, καθιστώντας την πόλη σαν ένα σημείο αναφοράς για τη διεθνή κοινότητα. Περισσότερα από 10 χρόνια μετά, είναι μία ηγετική φυσιογνωμία του χώρου. Μεταξύ άλλων είναι διοργανωτής του Athens Rum & Whisky Festival (σ.σ. μαζί με την ομάδα του ελληνικού Diffords Guide) και εκδίδει το cocktail and travel περιοδικό Fine Drinking" αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο του Drinks International γι' αυτόν. 

Ο έτερος Έλληνας της λίστας είναι ο Βασίλης Κυρίτσης (νο.90), συνιδιοκτήτης του The Clumsies και συν-δημιουργός του βερμούτ Otto's, που έγινε πρόσφατα μέλος του Talent Agency Global Bartending. Στο κείμενο που τον συνοδεύει αναφέρεται μεταξύ άλλων πως "κατά τη διάρκεια του lockdown και μέσω της διαδικτυακής του παρουσίας ενθάρρυνε την ομάδα του αλλά και το industry γενικότερα να μείνει ενεργό και δημιουργικό".

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα του Drinks International εδώ.


Διάβασε ακόμη για τον Simone Caporale που πιστεύει ότι τα μπαρ μπορούν να σώσουν τον κόσμο, τη σεζόν του Sbagliato, την ιστορία πίσω από το Old Fashioned του Ryan Gosling στο Crazy, Stupid, Love, το εναλλακτικό Mojito του Ernest Hemingway, τα 10 πιο εμβληματικά μπαρ του πλανήτη, τα καλύτερα ουίσκι του κόσμου για το 2020 και γιατί τα μπαρ στις ταινίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το δημοφιλέστερο cocktail του κόσμου αυτή τη στιγμή

Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας οδηγός για την World Cocktail Day

Η 13η Μαΐου είναι πάντοτε μία καλή αφορμή για να πιούμε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας μυστικός κήπος στο αίθριο του Alexander’s Lounge

Το νέο all-day lounge του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία υπόσχεται κομψές αποδράσεις στην καρδιά της Αθήνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το πιο ακριβό κρασί του κόσμου έρχεται από το διάστημα

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα Château Petrus του 2000, που πέρασε 14 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό;

Γραφει Μπαμπης Δουκας