Τα σουξέ των Εξαρχείων που κάνουν τη διαφορά

Παλιά και νέα σποτ που ξεχωρίζουν -από κάθε άποψη- στην πιο πολυσυζητημένη αθηναϊκή γειτονιά.

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στα Εξάρχεια, πολλά επίθετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Θα περιοριστώ στο "ενδιαφέροντα" για λόγους που δε χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης πέραν του ότι διαθέτουν αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό πλούτο, μποέμ φιλοσοφία, απροσποίητο coolness και ανήσυχο πνεύμα. Και μέρη για κάθε γούστο και κάθε ώρα, όπως τα παρακάτω.

Santarosa

Τα σουξέ των Εξαρχείων που κάνουν τη διαφορά

Το καθαρόαιμο ποτάδικο με το στενόμακρο εσωτερικό χώρο και την κινηματογραφική, μεγάλη ξύλινη μπάρα έχει δομήσει ένα ισχυρό στάτους προτίμησης τα τελευταία χρόνια στις εξαρχιώτικες νύχτες. Υπηρετώντας και το concept του dive bar, σερβίρει κλασικά ποτά και αγαπά τις ψαγμένες μουσικές. Διόλου τυχαία, ένα από τα αγαπημένα των Αθηναίων bartenders.

"Black Salami Microbakery"

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσεις από τη γωνία της Ζωοδόχου Πηγής με τη Μεθώνης και να μην υπάρχει ουρά έξω από το σύγχρονο μικρο-αρτοποιείο. Είναι επίσης δύσκολο να μην κάνεις κι εσύ μία στάση για να απολαύσεις ένα από τα κορυφαία αθηναϊκά σάντουιτς που υπάρχουν ή την εξίσου απολαυστική εκδοχή της πίτσας. Αυτοί που ξέρουν λίγο καλύτερα, θα το επιλέξουν και για τα αυγά μπένεντικτ και τον ασύλληπτο καγιανά του.

Η συνέχεια στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.