Το Athens Cocktail Festival & Week επιστρέφει

Η γιορτή του cocktail επανέρχεται στην πόλη, για να μας υπενθυμίσει πόσο πολύ η Αθήνα αγαπά τα μπαρ αλλά και τα φεστιβάλ.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ υποδεχόταν το Athens Cocktail Festival & Week και μεταμορφωνόταν σε μία ιδιόμορφη μπάρα, γεμάτη εξαιρετικά spirits, ευφάνταστα cocktails, δυνατές μουσικές και mix n' match κοινό, που γιόρταζε για δύο ημέρες εκεί -και μερικές ακόμη στα μπαρ του κέντρου της πόλης- ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Πως η Αθήνα είναι πια μία παγκόσμια μητρόπολη του bartending και οφείλει να έχει το δικό της, αντίστοιχο φεστιβάλ.

Τα μπαρ άλλωστε παίζουν πια πρωταγωνιστικό ρόλο στην αστική καθημερινότητα, με αρκετά από αυτά να χαίρουν παγκόσμιας εκτίμησης και αναγνώρισης, όπως άλλωστε μαρτυρά και η πιο πρόσφατη λίστα των The World's 50 Best Bars.

Ραντεβού στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ και στα μπαρ της Αθήνας

Πολλά από τα μεγαλύτερα και πιο εμβληματικά brands της παγκόσμιας σκηνής λοιπόν, θα σε υποδεχτούν και φέτος στον εντυπωσιακό χώρο του Φάρου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εσωτερικά και εξωτερικά, με πανοραμική θέα στην πόλη, στις 9 και 10 Ιουνίου. Φέτος, θα στηθούν ακόμη περισσότερα μπαρ συγκριτικά με την περσινή, εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση, τα οποία θα σερβίρουν περισσότερα από 50 διαφορετικά cocktails.

Το Athens Cocktail Festival & Week επιστρέφει

Πριν από το διήμερο στο Φάληρο θα προηγηθεί η Athens Cocktail Week. Υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη φορά είχε διαδεχθεί το φεστιβάλ. Φέτος όμως τα πράγματα θα λειτουργήσουν αντιστρόφως: Από τις 26 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου, με πυρήνα πάντοτε τα cocktails, δεκάδες μπαρ της Αθήνας -από κάθε γωνιά της πρωτεύουσας και όχι μόνο στο κέντρο αυτής- θα σερβίρουν ένα ειδικά διαμορφωμένο για τις συγκεκριμένες ημέρες μενού, με δύο cocktails/μπαρ (στα €8) παράλληλα με guest shifts (από φημισμένα spots και bartenders του εξωτερικού) και DJs, γευσινωσίες, πάρτι και happenings.

Athens Cocktail Festival & Week 1

Η έναρξη όλων των παραπάνω θα σηματοδοτηθεί στις 27 Μαΐου με ένα τεράστιο opening πάρτι στην καρδιά της πόλης και έναν από τους πιο under the radar κήπους της Αθήνας, αυτόν του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο Θησείο, από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ (η είσοδος θα είναι €20 με τρία cocktails).

Athens Cocktail Festival & Week 2

Εκτός αυτών, θα ενσωματωθεί στο Athens Cocktail Festival & Week 2023 και το φεστιβάλ που φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail, το Aegean Cocktails & Spirits Festival.

Η Αθήνα ανέκαθεν ήταν μια φιλόξενη πόλη, που λάτρευε και λατρεύει το 'έξω', τη διασκέδαση, το νέο. Την τελευταία δεκαετία, συναντάμε σχεδόν σε κάθε γειτονιά της όλο και περισσότερα εξαιρετικά μπαρ, με εξίσου εξαιρετικά ποτά. Και ίσως πρέπει, κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο, να το θυμόμαστε, με τον πιο αλέγρο τρόπο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.