Ένα cocktail festival για την Αθήνα

Ντένη Καλλιβωκά και Ελένη Νικολούλια μιλούν για τη μεγάλη γιορτή που στήνεται στο ΚΠΙΣΝ και στα μπαρ του κέντρου της πόλης.

Το πρώτο Athens Cocktail Festival είναι γεγονός και θα υποδεχθεί τους επισκέπτες κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, τόσο στο διήμερο main event στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ αλλά και από τις 22- 28 του ίδιου μήνα (όταν και θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο closing party στο κέντρο της πόλης - μπορείς να κλείσεις εισιτήρια εδώ), με δράσεις που θα επεκταθούν και στα μπαρ της Αθήνας, δημιουργώντας δεκάδες αφορμές για να βγούμε και να απολαύσουμε μοναδικά cocktails. Επιπροσθέτως, το Athens Cocktail Festival & Week φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως η έναρξη της καλοκαιρινής/τουριστικής σεζόν στην πρωτεύουσα, στα πρότυπα των μεγάλων πόλεων του κόσμου.

Ένα cocktail festival για την Αθήνα
ATHENS COCKTAIL FESTIVAL & WEEK 2

Τι θα συναντήσει λοιπόν κανείς στο μητροπολιτικό πάρκο της Αθήνας αλλά και στα πιο δημοφιλή spots του κέντρου εκείνες τις ημέρες; Μία μεγάλη γιορτή με ευφάνταστα ποτά, παλιά και νέα spirits, guest βραδιές και κάποιους από τους σημαντικότερους ανθρώπους από τον κόσμο των μπαρ σε οικουμενικό level. Κυρίως όμως, ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την ίδια την πρωτεύουσα μέσα από το φάσμα μίας κουλτούρας όπως εκείνη του fine drinking, σε μία ενέργεια που υποστηρίζεται μάλιστα από τον Δήμο Αθηναίων.

Η Ντένη Καλλιβωκά και η Ελένη Νικολούλια, partners στο Difford's Guide for Greece and Cyprus και συνδιοργανώτριες στα Aegean Cocktails & Spirits, Rum & Whisky Festival και Athens Cocktail Festival & Week, μιλούν στο Αθηνόραμα για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το τελευταίο.

Γιατί τώρα;

"Πόσος κόσμος πιστεύεις πως γνωρίζει ότι η αθηναϊκή μπαρ σκηνή είναι από τις κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο; Πως οι bartenders είναι άτομα με οικολογικές ανησυχίες που προάγουν την υπεύθυνη κατανάλωση και υποστηρίζουν την τοπικότητα και το inclusion;" αναρωτιέται η Ντένη Καλλιβωκά, μιλώντας για το timing της διοργάνωσης.

> Κλείσε εισιτήρια για το Athens Cocktail Festival & Week εδώ

Συνεχίζοντας, εξηγεί τους λόγους που αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία του Athens Cocktail Festival: "Το Athens Cocktail Festival, παράλληλα με το Athens Cocktail Week, φτιάχτηκε για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί μία παγκόσμια Μητρόπολη σαν την Αθήνα έπρεπε να αποκτήσει το δικό της φεστιβάλ κοκτέιλ που θα μπορούσε ακόμη και να καθιερωθεί ως η έναρξη της καλοκαιρινής/τουριστικής σεζόν στην πόλη. Σε μία πόλη που τα μπαρ παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά της και ορισμένα από αυτά χαίρουν εκτίμησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπήρχε λοιπόν η ανάγκη να χτίσουμε ένα event που να απευθύνεται σε καταναλωτές και επισκέπτες της Αθήνας, αναδεικνύοντας αυτή την πτυχή της. Δεύτερον, παράλληλα με όλα όσα προανέφερα για την υπευθυνότητα των μπαρ και των ανθρώπων μέσα σε αυτά, επιθυμούσαμε να ακούγονται όλα αυτά και έξω από τον κόσμο των spirits".

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.