Στο Hitchcocktales, για τα νέα ποτά του Steve Ajulo

Μερικές καινούριες ιδέες από έναν ταλαντούχο bartender, στο μυσταγωγικά θελκτικό μπαρ κάτω από την Ακρόπολη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Σεπτεμβρίου 2023

Αν ο μετρ του σασπένς Alfred Hitchcock ζούσε στην Αθήνα του σήμερα είναι δεδομένο πως θα σύχναζε σε ένα μέρος σαν το Hitchcocktales. Κι αυτό γιατί το μπαρ στη σκιά της Ακρόπολης και στο χώρο που παλαιότερα στέγαζε ένα γκαράζ αυτοκινήτων παρέχει μία έξοχη γκάμα υπηρεσιών, συνδυαστικά με το μυσταγωγικό στοιχείο της γειτονιάς στην οποία βρίσκεται.

10 χρόνια πριν, η Σόνια και ο Νίκος πήραν την απόφαση να ανοίξουν ένα μαγαζί στο μικρό δρομάκι της Πορίνου, με σημείο αναφοράς τον προαναφερθέντα Hitchcock αλλά κυρίως ένα μέρος που μεταξύ άλλων θα σερβίρει ιδιαίτερα cocktails σε ένα απόλυτα φιλικό, ασφαλές και συμπεριληπτικό περιβάλλον.

Στο Hitchcocktales, για τα νέα ποτά του Steve Ajulo

Το ίδιο συνεχίζει να κάνει και τώρα, με τον Steve Ajulo (που γνωρίζεις από άλλα δημοφιλή μπαρ της πόλης, ενώ η εμπειρία του εκτείνεται επίσης στην Αγγλία και τη Μύκονο) να επενδύει σε τοπικά ελληνικά προϊόντα αλλά και να εφαρμόζει ιντριγκαδόρικες ιδέες σε (best seller, τελικά) signature cocktails με νότες από απρόσμενα υλικά. 

Ο Steve Ajulo στο μπαρ Hitchcocktales 1

Ας πούμε, τι φιλίες μπορούν να πιάσουν μέσα σ’ ένα ποτήρι ο ιβίσκος με το δενδρολίβανο; Και τι επίγευση να αφήσει η πίκλα και το κόκκινο λάχανο σε ένα λάδι από θυμάρι; Και πόσο κεραυνοβόλα μπορεί να δέσει το αχλάδι με το ρούμι; O νέος κατάλογος του Hitchcocktales, με την υπογραφή του ταλαντούχου bartender είναι μία γευστική πρόκληση, περιλαμβάνοντας μάλιστα δημοφιλείς δημιουργίες του από τις συμμετοχές του σε κορυφαίους διαγωνισμούς όπως το World Class και το Bacardi Legacy, σαν τα Ηappy Dreamer (2018) και Pickle in the air (2019).

Ο Steve Ajulo στο μπαρ Hitchcocktales 2
Ο Steve Ajulo στο μπαρ Hitchcocktales 3
Ο Steve Ajulo στο μπαρ Hitchcocktales 6

Αν πάλι, το ζητούμενο είναι ανάλαφρες γεύσεις με φίνους πειραματισμούς, τότε ζητάς απλώς το Hibby Fizz. Οι πολύ τολμηροί επιλέγουν Burnfire Night - εκεί που η τεκίλα συναντά τα φρούτα του πάθους και που ό,τι "σβήνει" με αγαύη και λάιμ, παίρνει πάλι φωτιά με chili. Για τους fans των απαλών γεύσεων, ένα Pear-Sage Daquiry είναι ιδανικό, με το ρούμι να κάνει καλή παρέα σε σπιτικό χυμό αχλαδιού.

Έτσι κι αλλιώς, σε κάθε εποχή του χρόνου, η επίσκεψη στο αγαπημένο μπαρ κάτω από την Ακρόπολη, σηματοδοτεί την εκκίνηση απολαυστικών πειραματισμών. Και πειρασμών. 

Ο Steve Ajulo στο μπαρ Hitchcocktales 7
Ο Steve Ajulo στο μπαρ Hitchcocktales 5


Info

Πορίνου 10, Μακρυγιάννη
Τηλ. 210 9210023
Facebook: Hitchcocktales
Instagram: @hitchcocktales_

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.