Η πρώτη Margarita Week της Αθήνας έρχεται στο Barro Negro

Από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2024, οι επισκέπτες ενός εκ των κορυφαίων μπαρ της χώρας θα ζήσουν μια πολυδιάστατη εμπειρία γεύσης και διασκέδασης, με την Margarita στο επίκεντρο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Φεβρουαρίου 2024

Πίσω στον Ιούλιο του 2019, οι Γιώργος Καβακλής και Στέλιος Παπαδόπουλος παρουσίαζαν στον αθηναϊκό bar χάρτη το Barro Negro Athens, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν ένα μέρος που θα υπηρετεί πιστά τα spirits του Μεξικό. Σε δεύτερη ανάγνωση, επιθυμούσαν να καταρρίψουν κάποια από τα στερεότυπα που σχετίζονται με την τεκίλα - μάλλον ξέρεις ποια είναι αυτά και δε χρειάζεται να επεκταθούμε. 

Σχεδόν 5 χρόνια μετά, το αγαυένιο spot της Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας και στα πέριξ της Πλατείας Κλαυθμώνος, έχει καταφέρει πολλά περισσότερα, την ίδια στιγμή που φιγουράρει για δύο συνεχόμενες χρονιές στη λίστα 51-100 των The World's 50 Best Bars.

Η πρώτη Margarita Week της Αθήνας έρχεται στο Barro Negro
Το μπαρ Barro Negro 3

Το Barro Negro Athens αγαπά την τεκίλα όσο και τα events και φροντίζει τακτικά να διοργανώνει άκρως ενδιαφέροντα εξ' αυτών. Σε συνεργασία με το Med Orange Liqueur παρουσιάζει την πρώτη "Εβδομάδα Μαργαρίτας" της Αθήνας, με σκοπό να τιμήσει το εμβληματικό -και best seller- cocktail και τους φίλους του.

Από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2024, οι επισκέπτες του Barro Negro Athens θα ζήσουν μια πολυδιάστατη εμπειρία γεύσης και διασκέδασης, γεμάτη με μοναδικές guest εμφανίσεις, δημιουργικές εκτελέσεις και φυσικά τον πρώτο διαγωνισμό Margarita στην πρωτεύουσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Margarita Week

  • Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου: Live Streaming Seminar "Round The Table Discussions by Barro Negro Athens" - Ειδικοί του χώρου από Ελλάδα και εξωτερικό θα μοιραστούν τις γνώσεις τους για την ιστορία, την παρασκευή και τις παραλλαγές της Margarita, καθώς και θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας.
  • Τρίτη 20 Φεβρουαρίου: Margarita Competition από το Med Orange Liqueur - Bartenders θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Margarita Master.

Καθ’όλη την εβδομάδα 3 μπαρ παγκοσμίου φήμης θα φιλοξενηθούν στο Barro Negro Athens για να παρουσιάσουν τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες,

Αναλυτικά:

  • Τρίτη 20/02 - 'Röda Huset' (νο.31 στα The World's 50 Best Bars 2023)
  • Τετάρτη 21/02 - 'Tag' - νο.97 στα The World's 50 Best Bars 2022)
  • Πέμπτη 22/02 - 'Goose No.25'
  • Παρασκευή 23/02 - το περίφημο event Margarita and Ceviche δε θα μπορούσε να λείψει.
  • Σάββατο 24/02 - Closing Margarita Party: Ένα πάρτι-φόρος τιμής για τη μία και μοναδική Margarita.
Η πρώτη Margarita Week της Αθήνας έρχεται στο Barro Negro

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.