Ένα ελληνικό update στην κλασική Margarita

Σε έναν κόσμο γεμάτο Μαργαρίτες (#diplis), αξίζει να αναζητάς πάντα την καλύτερη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Ιανουαρίου 2023

Η Margarita παραμένει σταθερά στο top-5 των best selling cocktails για ακόμη μία χρονιά, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη λίστα του Drinks International αλλά αυτό είναι κάτι που πιθανότατα ήδη γνωρίζεις. Το combo τεκίλας, χυμού  lime και triple sec, συν το αλάτι για το χείλος του ποτηριού παραμένει σουξέ στον κόσμο των spirits και των μπαρ, με το αγαυένιο ποτό να πίνεται παντού, κάθε εποχή σε κλασική εκδοχή ή ενδιαφέρουσες -και μη- παραλλαγές.

Did you forget to take your MED?

Στην Αθήνα, το Barro Negro (ένα από τα καλύτερα 100 μπαρ του κόσμου και φέτος) είναι από εκείνα τα μέρη που εγγυώνται πως θα την απολαύσεις στο απόλυτο, όπως επίσης και την έτερη πόσιμη τεκιλένια επιτυχία που ακούει στο όνομα Paloma

Η ομάδα του Barro Negro λατρεύει τα αποστάγματα αγαύης δεν εφησυχάζει και αναζητά διαρκώς την τελειότητα, αν υποθέσουμε πως η τελευταία υπάρχει.

Ένα ελληνικό update στην κλασική Margarita
ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ BARRO NEGRO ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΚΛΗΣ

Γι' αυτό και έφερε στη ζωή μας το MED (Mediterranean Orange Liqueur), επιθυμώντας να κάνει ακόμη καλύτερη την πιθανότατα "καλύτερη Margarita της πόλης", που είναι άλλωστε και μία από τις αποστολές του δημοφιλούς μπαρ της οδού Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου.

> Διάβασε ακόμη: Καλώς ήρθατε στην Βαρκελώνη, τη νέα πρωτεύουσα των μπαρ

Ποτέ μία Margarita δεν είναι ίδια με μια άλλη. Άλλη είχε πολύ αλκοόλ, άλλη ήταν τρομερά όξινη, άλλη ήταν φλατ. Γενικά, σπανίως μπορείς να πιεις περισσότερες από μία. Κάπου εδώ μπαίνει το MED, ένα άψογα ισορροπημένο λικέρ πορτοκαλιού, βασισμένο γευστικά στα σύγχρονα 'θέλω', φτιαγμένο με προηγμένη τεχνογνωσία και με μια συνταγή που ταιριάζει απόλυτα με οποιαδήποτε συνταγή cocktail ζητάει 'λικέρ πορτοκαλιού' στα συστατικά του.

MED ΛΙΚΕΡ 2

Γεννήθηκε αντλώντας έμπνευση από τα αποστάγματα αγαύης, αξιοποιώντας μερικές από τις μοναδικές πρώτες ύλες της Ελλάδας και φέρνει ισορροπία και σώμα, τόσο στην Margarita αλλά και σε άλλα cocktails όπως το Mai Tai ή το Cosmopolitan.

Για γλυκαντική ουσία χρησιμοποιήθηκε σε αυτό η Π.Ο.Π. Μαστίχα Χίου ενώ για οξύτητα, τα πιο ζουμερά πορτοκάλια από τη Λακωνία και γκρέιπφρουτ Κρήτης. Το MED Liqueur παράγεται στο Ρέθυμνο, στο αποστακτήριο Τέκταμος με αποσταγματοποιό τον Ηλία Μελισσουργό, μέσω της διαδικασίας της κλασματικής απόσταξης σε χάλκινο άμβυκα.

MED ΛΙΚΕΡ 1

Πρόκειται για το αποτέλεσμα 2 ξεχωριστών αποστάξεων: Η πρώτη γίνεται στο δάκρυ της Μαστίχας και η δεύτερη στα εσπεριδοειδή, τα οποία πρώτα έχουν ξεφλουδιστεί ένα-ένα στο χέρι, πολύ προσεκτικά ώστε να αντληθούν μόνο η φλούδα και τα έλαια και όχι τα πικρά στοιχεία. Ακολουθεί το blend των δύο αποσταγμάτων, η προσθήκη ζάχαρης (ε, χωρίς ζάχαρη δε θα ήταν λικέρ) και στη συνέχεια η εμφιάλωση στους 20 αλκοολικούς βαθμούς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.