Τα μπαρ των αθηναϊκών αυλών

Στο βάθος κήπος. Με ποτά.

Το θέρος στην πόλη -ακόμη και το φετινό το φλογερό- απαιτεί υπαίθρια ποτά. Σε αυτά τα αθηναϊκά μπαρ με αυλή θα ξεκαλοκαιριάσουμε λοιπόν.

"Noah"

Έχει μια μαγική ικανότητα το "Noah", με το που ανοίγει τις πόρτες του και τη feelgood έκτασή του στο κοινό, να σηματοδοτεί όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστό κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα. Βλέπεις, το εξαιρετικά δημοφιλές σποτ –στην 5η πια χρονιά της ύπαρξής του– έχει καθιερωθεί ως μία open air σταθερή κι αγαπημένη επιλογή για όλους τους σωστούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και το μπαρ του, εκεί όπου η Bar Manager Εύα Φράγκου και η ομάδα της παρουσιάζουν έξοχα ποτά, εναρμονισμένα με το γενικότερο πνεύμα του δημοφιλούς σημείου.

Από τη λίστα των signatures (10 προτάσεις που καλύπτουν κάθε γούστο), δοκιμάζεις το γλυκόξινο και πικάντικο Mexican Guilt και το sparkling, επίσης γλυκόξινο Say I Love You, ενώ από εκείνη των twisted classics (μία μικρότερη κάρτα 6 επιλογών), αξίζει της προσοχής σου το αρκετά dirty Olive Martini με άλμη που περνά ένα εξάμηνο σε βαρέλι και η Paloma, με δικά τους ελαιοσάκχαρα από γκρέιπφρουτ. Έξτρα πόντοι για την προσέγγιση στο Bloody Mary, με -μεταξύ άλλων- προσθήκη μεσκάλ και μίσο.

"Hide & Seek"

Εδώ και αρκετά χρόνια, το "Hide & Seek" φαντάζει -και είναι, ουσιαστικά- ένας κήπος-όαση στη ζούγκλα της Λ. Κηφισίας. Η λουλουδάτη αυλή του λειτουργεί αποφορτιστικά, συνήθως σε ρόλο θερινής διαφυγής από την καυτή (#diplhs) καθημερινότητα. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν δοκιμάζεις την πολύ καλή cocktai list του (πάντοτε δημιουργικού και updated) Λυκούργου Χριστοθανόπουλου.

"Piu Verde"

Τοποθετημένο στο κέντρο του άλσους Παπάγου, το "Piu Verde" είναι προορισμός κάθε φορά που η θερμοκρασία ανεβαίνει, παρέχοντας ανάσες πάσης φύσεως από την καθημερινότητα. Εκτός από αυτές, σερβίρει και premium cocktails στο open green bar του.

"Λοκάλι"

H pub α λα γκρεκ του Ψυρρή, το "Λοκάλι", έχει άποψη, γίνεται εύκολα όσο και νόστιμα κατανοητή και ξεδιπλώνει τα ατού της στην υπέροχη αυλή με τις μουριές, τα πλατάνια και τα αναρριχητικά φυτά, που παραμένει το main stage. Ιδανικό σημείο για κάθε ώρα της ημέρας και τέλειο τερέν για κάποια από τα πιο δυνατά gin cocktails της πόλης.

"Τέρας"

Ωραίο bar food (με έκπληξη τα vegan tacos με μανιτάρια) και ακόμη πιο ωραία ποτά (διαλέγεις μεταξύ 12 signature προτάσεων) σε περιμένουν στο "Teras" του Νέου Κόσμου και την όμορφη αυλή με τη συκιά και την ελιά.  

"Λογιότατος"

Το γωνιακό νεοκλασικό που χτίστηκε το 1922, ως κατοικία του πρεσβευτή Ιωάννη Λογιωτάτου, φιλοξενεί έναν αιώνα αργότερα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της κυψελιώτικης σκηνής. Ο "Λογιότατος", μέσω της μπάρας του, προτείνει μεταξύ άλλων μια σειρά από κλασικά ποτά, classics with a twist, aperitivi και signatures που έχουν κάτι να πουν. Τα σερβίρει, προφανώς, στην αστικά γοητευτική αυλή του.

"Balthazar"

Το διαχρονικό bar restaurant των Αμπελοκήπων παραμένει place to be της καλοκαιρινής Αθήνας, με κεφάτη ατμόσφαιρα και γευστικά hits από τον Χριστόφορο Πέσκια. Από τα πιο δυνατά του σημεία όμως είναι και το χαρακτηριστικό μπαρ.

H συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.

Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη

Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

MONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.

Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;

Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους

Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

O Donald Trump δεν έχει πιει ποτέ του αλκοόλ-ποιος είναι ο λόγος

Ο Donald Trump δήλωσε πως δεν έχει πιει ποτέ αλκοόλ στη ζωή του. Και ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι βαθιά προσωπικός, συνδεδεμένος με την οικογένειά του.

Γραφει Τιμος Σαλαμες