Στα Michelin των μπαρ, θα βρεις και ένα μαγαζί από τον Βόλο
Πώς τρία αθηναϊκά φαβορί, ένα μπαρ από τη Θεσσαλονίκη και μια πρόταση-έκπληξη από τον Βόλο ξεχώρισαν στο διεθνή θεσμό του The Pinnacle Guide.
Μετά τα The World's 50 Best Bars και τα Spirited Awards των Tales of the Cocktail, έχουμε και τα βραβεία του The Pinnacle Guide ως έναν ακόμη θεσμό επιβράβευσης για την αριστεία στα μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Για ένα γρήγορα εξελισσόμενο διεθνές σύστημα αναγνώρισης για τα καλύτερα cocktail bars του κόσμου, σε ένα πλαίσιο κατάταξης με 1, 2 ή 3 pins που αντιστοιχούν στους χαρακτηρισμούς 'άριστο', 'εξαιρετικό' και 'υποδειγματικό', αντίστοιχα. Σαν να λέμε τα αστέρια Michelin του ευ πίνειν σύμπαντος δηλαδή, σε μια συνθήκη που όμως βασίζεται σε μια λεπτομερή διαδικασία αυτο-υποβολής αίτησης, αυστηρές ενότητες αξιολόγησης, καθώς και σε μια σειρά από ανώνυμες επισκέψεις/κριτικές για το κάθε μπαρ.
Δημιουργοί του θεσμού είναι η Hannah Sharman-Cox, η Siobhán Payne και ο Dan Dove - όλοι τους πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία στο industry και ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στην μπαρ σκηνή του Λονδίνου. Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω λοιπόν, το The Pinnacle Guide έκανε γνωστά τα βραβευμένα μπαρ για το 2025 (στη δεύτερη μόλις λίστα της ύπαρξής του), εκεί όπου μεταξύ άλλων υπάρχουν 5 ελληνικές παρουσίες, με τρία αθηναϊκά μπαρ, ένα από τη Θεσσαλονίκη και ένα από τον Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, τα The Bar In Front Of The Bar και The Clumsies βραβεύονται με 2 pins, ενώ από μία δίδεται σε Baba Au Rum, το Purovoku της Θεσσαλονίκης και το βολιώτικο Red Nose.
Σαν ένα "χώρο διπλού concept στο οποίο συνδυάζονται ένα street bar και ένα κρυφό εσωτερικό σποτ, με ωραία προσέγγιση στα κοκτέιλ και focus στους ντόπιους θαμώνες" παρουσιάζεται το The Bar In Front Of The Bar, ενώ το The Clumsies αναφέρεται ως το "πολυσύχναστο αθηναϊκό αρχοντικό μπαρ όπου τα ελληνικά υλικά, οι έξυπνες ζυμώσεις και η ζεστή εξυπηρέτηση διαμορφώνουν μια modern classic πρόταση".


Κι αν η βράβευση του Baba Au Rum θεωρείται ως ένα βαθμό αυτονόητη, δεν ισχύει το ίδιο για το Purovoku (που σημειωτέον βρίσκεται στις προτάσεις του 50 Best Discovery για την Ελλάδα) και, πολύ περισσότερο, για το Red Nose στον Βόλο.
"Η επίσκεψη στο Red Nose Bar ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, αποκαλύπτοντας ότι σε μια μικρή ελληνική πόλη όπως ο Βόλος, μπορεί κανείς να βρει ένα μπαρ όπου τα κοκτέιλ πληρούν τα υψηλότερα παγκόσμια πρότυπα" τονίζεται στο The Pinnacle Guide για το μέρος που το 2018 έφτιαξε ο ντόπιος Γιάννης Κίτσιος και 'βαφτίστηκε' από το κλασικό cocktail book του 1935, So Red the Nose.

Για την ιστορία, μόλις ένα μπαρ απέσπασε 3 pins στη φετινή λίστα και αυτό είναι το περίφημο, λονδρέζικο Lyaness.
Αναλυτικά όλη η λίστα εδώ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.
Νέο Red Bull Winter Edition: Η δροσιά του χειμώνα σε ένα κουτάκι
Ό,τι κι αν περιλαμβάνει η χειμερινή "bucket list", το νέο Red Bull Winter Edition Iced Vanilla Berry είναι εμπειρία που δεν χάνεται!