Το καλύτερο μπαρ του πλανήτη σύντομα θα κλείσει

Αν σκοπεύεις να πιεις ένα ποτό στο Λονδρέζικο Dandelyan, φρόντισε να το κάνεις γρήγορα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Οκτωβρίου 2018

Η λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του πλανήτη από τον διαγωνισμό World's 50 Best Bars είναι γνωστή εδώ και λίγες ημέρες, με τα αθηναϊκά Clumsies και Baba au Rum να βρίσκονται για ακόμη μια χρονιά σε αυτήν.

Στην κορυφή φιγουράρει το λονδρέζικο Dandelyan​​​​​, που είναι τοποθετημένο εντός του ξενοδοχείου Mondrian στο Southbank της βρετανικής μητρόπολης. Εκτός από κορυφαίο, το Dandelyan συμβαίνει να είναι και ένα από τα πιο όμορφα στέκια όχι μόνο του Λονδίνου αλλά και ολόκληρου του κόσμου. 

Το καλύτερο μπαρ του πλανήτη σύντομα θα κλείσει

Εκτός λοιπόν από τα ποτά του και τις ευφάνταστες όσο και καινοτόμες δημιουργίες των bartenders του αλλά και την εξαιρετική αίσθηση φιλοξενίας που προσφέρει, ξεχωρίζει και για την γοητεία των χώρων του όπου vintage λεπτομέρειες, μινιμαλιστικές πολυθρόνες και επιχρυσωμένοι κορμοί από τα 70s κάνουν την αισθητική διαφορά, με τους καθρέφτες και το ταβάνι να προσθέτουν νότες μοντερνισμού. 

Το Dandelyan αποπνέει μια αριστοκρατική αύρα χωρίς ωστόσο να αποφεύγει να γίνεται οικείο ή ακόμη και εναλλακτικό. Η αναρρίχησή του προς την κορυφή της λίστας ήταν σταδιακή: Το 2016 το συναντούσε κάποιος στην τρίτη θέση ενώ πέρυσι βρισκόταν στο νο.2. Όλα αυτά όμως δεν πρόκειται να διαρκέσουν για πολύ ακόμη καθώς ο (εκ των δημιουργών του και bartender) Ryan Chetiyawardana ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι το μπαρ θα κλείσει το προσεχές διάστημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ryan Chetiyawardana/Mr Lyan 🦁 (@mrlyan) on

"Είναι σημαντικό να σταματήσουμε εδώ και να κάνουμε μια νέα αρχή με κάτι φωτεινότερο και καταλληλότερο για το μέρος που βρισκόμαστε τώρα" ανέφερε μεταξύ άλλων o Chetiyawardana.

ΝΤΑΝΤΙΛΙΑΝ 2

Στην ανακοίνωσή του ο Chetiyawardana υποδεικνύει ότι σύντομα θα υπάρξουν νέα για το επόμενο βήμα. Ίσως το μπαρ να αλλάξει όνομα και στυλ, ίσως ακόμη και τοποθεσία. Μέχρι ωστόσο να γίνουν γνωστά περισσότερα, το Dandelyan θα βρίσκεται στη θέση του. Και αν τύχει και βρεθείς σύντομα στο Λονδίνο, πέρνα μια βόλτα για ένα ποτό. Αποκλείεται να το μετανιώσεις.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Μερικοί άγραφοι κανόνες για τους τακτικούς θαμώνες των μπαρ

Αυτά που ξεχωρίζουν τον φανατικό από τον περιστασιακό.