Στη Ζυρίχη σερβίρουν τον καλύτερο καφέ του πλανήτη

Τι κάνει πραγματικά ξεχωριστό το Mame café στην ελβετική πόλη.

Κοιτώντας το από την πλευρά του δρόμου στον οποίο βρίσκεται (σε μία μάλλον αδιάφορη οδό της Ζυρίχης, την Josefstrasse), το Mame café δεν θα σε γοητεύσει με τη βιτρίνα του, όπως ας πούμε συμβαίνει με το περίφημο Sprüngli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAME (@mamecoffeeshop) on

Ωστόσο, το μικρό μαγαζάκι που άνοιξαν εδώ και περίπου 2 χρόνια η Γιαπωνέζα Emi Fukahori και ο Γάλλος Mathieu Theis σερβίρει τους καλύτερους specialty coffees στην πόλη, ενδεχομένως και στην Ευρώπη. Κάτι που επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη νίκη της Fukahori στο World Brewers' Cup, έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς στον κόσμο του καφέ, που διοργανώνεται ετησίως στην Βραζιλία. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAME (@mamecoffeeshop) on

"Όλα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια, όταν ένας φίλος μου, επαγγελματίας barista, μου έβαλε κάποια blends να δοκιμάσω. Δεν θύμιζαν σε τίποτα κανέναν καφέ που είχα πιει μέχρι τότε. Ένιωσα πεταλούδες στο στομάχι μου και αποφάσισα να ασχοληθώ κι εγώ εκτενώς με το αντικείμενο" αναφέρει η Fukahori, που συμπληρώνει σχετικά με τη νίκη της στην Βραζιλία: "Ήξερα πως ήμουν ένα από τα φαβορί αλλά έτυχε εκείνη την ημέρα να έχω και εξαιρετικό καφέ. Ίσως ήμουν και λίγο τυχερή". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAME (@mamecoffeeshop) on

Το Mame έχει εξελιχθεί εσχάτως σε μια από τις πιο trend διευθύνσεις της ελβετικής πόλης. Οι ντόπιοι εκτιμούν το minimal design του σχεδόν όσο και τον καφέ που απολαμβάνουν εκεί: Διαθέτει μια ευρεία γκάμα από espresso και φίλτρου, που γοητεύει κάθε coffee lover ή κάποιον που θέλει να μυηθεί στον κόσμο του specialty coffee. Ποικιλίες καταφθάνουν από τον Παναμά και την Κόστα Ρίκα, από την Αιθιοπία και την Βραζιλία, ενώ έχουν και ένα πολύ αξιόλογο house blend.

Τόσο η Emi όσο και ο Mathieu θέλουν να κάνουν τον πραγματικά ποιοτικό καφέ προσιτό για όλους και όπως λένε δεν είδαν κανέναν λόγο για να μην συμβεί αυτό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.