Στη Σεούλ άνοιξε το μάλλον επόμενο κορυφαίο μπαρ του πλανήτη

Alex Kratena, Simone Caporale και Monica Berg συνεργάζονται στο πάρα πολύ ενδιαφέρον concept του Marque d’Amor.

Αν κάποιος δημιουργούσε ποτέ μια dream team με τους καλύτερους cocktail-άδες του πλανήτη, αποκλείεται να απουσίαζαν από αυτή τα ονόματα των Alex Kratena και Simone Caporale (το επιτυχημένο δίδυμο πίσω από το θρυλικό πια Artesian του Λονδίνου) αλλά και εκείνο της Monica Berg (από τα χέρια της οποίας το περασμένο καλοκαίρι δοκίμασα ένα από τα καλύτερα ποτά που έχω πιει στη ζωή μου).

Οι τρεις τους συνεργάζονται στο concept του Marque d’Amor, του μπαρ του ξενοδοχείου L’Escape στη Σεούλ - ένα άκρως ενδιαφέρον project που σίγουρα θα απασχολήσει και πολύ μάλιστα τη διεθνή bar scene τους επόμενους μήνες, ενώ φιλοδοξεί να πάει μερικά βήματα πιο πέρα την ασιατική bartending κοινότητα (που η αλήθεια είναι πως βρίσκεται σε τρομερά υψηλό επίπεδο).

Στη Σεούλ άνοιξε το μάλλον επόμενο κορυφαίο μπαρ του πλανήτη

Το L’Escape Hotel είναι εμπνευσμένο από τη γαλλική τεχνοτροπία του 19ου αιώνα και το design του έχει επιμεληθεί ο Γάλλος αρχιτέκτονας Jacques Garcia, ο οποίος έχει εμπλακεί σε πολύ επιτυχημένα projects όπως το NoMad Hotel στη Νέα Υόρκη. 

Το νέο μπαρ της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας, πέρα από τη λάμψη των τριών παγκοσμίως γνωστών ξεχωρίζει για το κλασικό στυλ του, όπου κυριαρχούν τα σκούρα χρώματα και το ξύλο, με αρκετές ωστόσο λεπτομέρειες από χρυσό και γλυπτά παγόνια να ξεχωρίζουν στους τοίχους του.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simone Caporale (@simonecaporale_) on

Διαθέτει 13 τραπέζια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 48 άτομα, κάτι που σημαίνει πως κάθε φορά που οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 30, η ατμόσφαιρα θα θυμίζει Σαββατόβραδο από άποψη ζωντάνιας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει περιορισμός στον χώρο. 

Ο κατάλογός του, εκτός από κλασικά, περιλαμβάνει 15 cocktails από τους τρεις προαναφερθέντες, μεταξύ των οποίων και δύο alcohol-free. Βασικό τους στοιχείο είναι η βοτανικότητα και τα αρώματα ανθέων, ενώ ο Caporale μετά το ταξίδι του στο Ομάν, δεν διστάζει να πειραματιστεί και με υλικά όπως το λιβάνι. Το φαγητό του μπαρ, καθώς και τα welcome cocktails (στη Σεούλ συνηθίζουν να χρεώνουν ένα cover price, συνήθως για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Caporale θεώρησε πως είναι σωστό να προσφέρεται ένα ποτό σε μικρότερη ποσότητα γι' αυτό το αντίτιμο) φτιάχνονται από την ομάδα του Marque d’Amor καθημερινά, ενώ τα welcome drinks θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L’ESCAPE (@lescape_hotel) on

Οι Kratena, Caporale και Berg τρέχουν τρία ακόμη παράλληλα projects σε άλλα μέρη, ωστόσο κάποιος εξ' αυτών θα βρίσκεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα στο Marque d’Amor. Έχουν όμως χτίσει μια πολύ δυνατή ομάδα που θα τρέχει καθημερινά το μπαρ, με επικεφαλής τον Max Rokham. 

Υπενθυμίζουμε ότι στα World's 50 Best Bars υπήρχαν την περασμένη χρονιά 10 μπαρ από την Ασία. Κάτι μας λέει πως στην επόμενη λίστα, θα γίνουν 11.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά

Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις