Στη Σεούλ άνοιξε το μάλλον επόμενο κορυφαίο μπαρ του πλανήτη

Alex Kratena, Simone Caporale και Monica Berg συνεργάζονται στο πάρα πολύ ενδιαφέρον concept του Marque d’Amor.

Αν κάποιος δημιουργούσε ποτέ μια dream team με τους καλύτερους cocktail-άδες του πλανήτη, αποκλείεται να απουσίαζαν από αυτή τα ονόματα των Alex Kratena και Simone Caporale (το επιτυχημένο δίδυμο πίσω από το θρυλικό πια Artesian του Λονδίνου) αλλά και εκείνο της Monica Berg (από τα χέρια της οποίας το περασμένο καλοκαίρι δοκίμασα ένα από τα καλύτερα ποτά που έχω πιει στη ζωή μου).

Οι τρεις τους συνεργάζονται στο concept του Marque d’Amor, του μπαρ του ξενοδοχείου L’Escape στη Σεούλ - ένα άκρως ενδιαφέρον project που σίγουρα θα απασχολήσει και πολύ μάλιστα τη διεθνή bar scene τους επόμενους μήνες, ενώ φιλοδοξεί να πάει μερικά βήματα πιο πέρα την ασιατική bartending κοινότητα (που η αλήθεια είναι πως βρίσκεται σε τρομερά υψηλό επίπεδο).

Στη Σεούλ άνοιξε το μάλλον επόμενο κορυφαίο μπαρ του πλανήτη

Το L’Escape Hotel είναι εμπνευσμένο από τη γαλλική τεχνοτροπία του 19ου αιώνα και το design του έχει επιμεληθεί ο Γάλλος αρχιτέκτονας Jacques Garcia, ο οποίος έχει εμπλακεί σε πολύ επιτυχημένα projects όπως το NoMad Hotel στη Νέα Υόρκη. 

Το νέο μπαρ της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας, πέρα από τη λάμψη των τριών παγκοσμίως γνωστών ξεχωρίζει για το κλασικό στυλ του, όπου κυριαρχούν τα σκούρα χρώματα και το ξύλο, με αρκετές ωστόσο λεπτομέρειες από χρυσό και γλυπτά παγόνια να ξεχωρίζουν στους τοίχους του.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simone Caporale (@simonecaporale_) on

Διαθέτει 13 τραπέζια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 48 άτομα, κάτι που σημαίνει πως κάθε φορά που οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 30, η ατμόσφαιρα θα θυμίζει Σαββατόβραδο από άποψη ζωντάνιας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει περιορισμός στον χώρο. 

Ο κατάλογός του, εκτός από κλασικά, περιλαμβάνει 15 cocktails από τους τρεις προαναφερθέντες, μεταξύ των οποίων και δύο alcohol-free. Βασικό τους στοιχείο είναι η βοτανικότητα και τα αρώματα ανθέων, ενώ ο Caporale μετά το ταξίδι του στο Ομάν, δεν διστάζει να πειραματιστεί και με υλικά όπως το λιβάνι. Το φαγητό του μπαρ, καθώς και τα welcome cocktails (στη Σεούλ συνηθίζουν να χρεώνουν ένα cover price, συνήθως για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Caporale θεώρησε πως είναι σωστό να προσφέρεται ένα ποτό σε μικρότερη ποσότητα γι' αυτό το αντίτιμο) φτιάχνονται από την ομάδα του Marque d’Amor καθημερινά, ενώ τα welcome drinks θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L’ESCAPE (@lescape_hotel) on

Οι Kratena, Caporale και Berg τρέχουν τρία ακόμη παράλληλα projects σε άλλα μέρη, ωστόσο κάποιος εξ' αυτών θα βρίσκεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα στο Marque d’Amor. Έχουν όμως χτίσει μια πολύ δυνατή ομάδα που θα τρέχει καθημερινά το μπαρ, με επικεφαλής τον Max Rokham. 

Υπενθυμίζουμε ότι στα World's 50 Best Bars υπήρχαν την περασμένη χρονιά 10 μπαρ από την Ασία. Κάτι μας λέει πως στην επόμενη λίστα, θα γίνουν 11.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.