
Στο 42 θα πας (και) για brunch
Οι νόστιμες επιλογές φέρουν την υπογραφή των Μιχάλη Νουρλόγλου και Βασίλη Παπαματθαίου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βρεθεί κάποιος στο 42 Barstronomy Athens. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα, ατμοσφαιρικά και καλοφτιαγμένα μπαρ της Αθήνας, με -διαχρονικά- ενδιαφέρουσες λίστες ποτών και ένα θαυμάσιο κελάρι για πιο ξεχωριστές περιστάσεις.
Πέρα από αυτά, το κλασικό στέκι της στοάς στην αρχή της Κολοκοτρώνη φροντίζει να δώσει στον οποιονδήποτε μία ακόμη αφορμή για να το επισκεφτεί, που δεν είναι άλλη από το Bespoke Brunch, που "τρέχει" εδώ και μερικές εβδομάδες.


Το μενού φέρει τη σφραγίδα του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και εντάσσεται σε μία γενικότερη tailor made προσέγγιση, με fixed τιμή τα €25/άτομο. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ένα πρώτο πιάτο μεταξύ των κλασικών αυγών benedict με καπνιστή πανσέτα ή σολομό, του grilled cheese sandwich με τηγανητό αυγό και sriracha, του avocado toast με τηγανητό αυγό και chorizo και του open faced sandwich με αυγοσαλάτα και πικάντικες γαρίδες και ένα κυρίως ανάμεσα σε fish n' chips με τραγανό φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου και σπιτική remoulade, Black Angus burger με κατσικίσιο τυρί, truffle mayo και γλασαρισμένα μανιτάρια shitake, μοσχαρίσιο ταρτάρ με τηγανητές πατάτες και σπιτική English mustard και al fredo σπαγγέτι.
Η εμπειρία των προηγούμενων πιάτων πλαισιώνεται από τις γλυκές δημιουργίες -σε τρόλεϊ- του chef patissier Βασίλη Παπαματθαίου (του θαυμάσιου ice cream spot Κόκκιον). Όλα τα παραπάνω συμπληρώνονται από μία ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση λίστα με Bloody Mary (must drink τα Bloody Mariah με τεκίλα Don Julio και Red Snapper με Tanqueray Rangpur gin και ούζο Άδολο) ή κάποιο άλλο από τα signature cocktails της πάντοτε high end μπάρας του 42.

Info
42 Barstronomy Athens
Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
Τηλέφωνο 21 3005 2153
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες