Στο 42 θα πας (και) για brunch

Οι νόστιμες επιλογές φέρουν την υπογραφή των Μιχάλη Νουρλόγλου και Βασίλη Παπαματθαίου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 01 Φεβρουαρίου 2020

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βρεθεί κάποιος στο 42 Barstronomy Athens. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα, ατμοσφαιρικά και καλοφτιαγμένα μπαρ της Αθήνας, με -διαχρονικά- ενδιαφέρουσες λίστες ποτών και ένα θαυμάσιο κελάρι για πιο ξεχωριστές περιστάσεις.

Πέρα από αυτά, το κλασικό στέκι της στοάς στην αρχή της Κολοκοτρώνη φροντίζει να δώσει στον οποιονδήποτε μία ακόμη αφορμή για να το επισκεφτεί, που δεν είναι άλλη από το Bespoke Brunch, που "τρέχει" εδώ και μερικές εβδομάδες. 

Στο 42 θα πας (και) για brunch

42 ΜΠΑΡ BRUNCH 3

Το μενού φέρει τη σφραγίδα του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και εντάσσεται σε μία γενικότερη tailor made προσέγγιση, με fixed τιμή τα €25/άτομο. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ένα πρώτο πιάτο μεταξύ των κλασικών αυγών benedict με καπνιστή πανσέτα ή σολομό, του grilled cheese sandwich με τηγανητό αυγό και sriracha, του avocado toast με τηγανητό αυγό και chorizo και του open faced sandwich με αυγοσαλάτα και πικάντικες γαρίδες και ένα κυρίως ανάμεσα σε fish n' chips με τραγανό φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου και σπιτική remoulade, Black Angus burger με κατσικίσιο τυρί, truffle mayo και γλασαρισμένα μανιτάρια shitake, μοσχαρίσιο ταρτάρ με τηγανητές πατάτες και σπιτική English mustard και al fredo σπαγγέτι.

Η εμπειρία των προηγούμενων πιάτων πλαισιώνεται από τις γλυκές δημιουργίες -σε τρόλεϊ- του chef patissier Βασίλη Παπαματθαίου (του θαυμάσιου ice cream spot Κόκκιον). Όλα τα παραπάνω συμπληρώνονται από μία ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση λίστα με Bloody Mary (must drink τα Bloody Mariah με τεκίλα Don Julio και Red Snapper με Tanqueray Rangpur gin και ούζο Άδολο) ή κάποιο άλλο από τα signature cocktails της πάντοτε high end μπάρας του 42. 

42 ΜΠΑΡ BRUNCH 2


Info

42 Barstronomy Athens

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα

Τηλέφωνο 21 3005 2153

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.