Ο κορονοϊός άλλαξε (και) τον τρόπο που πίνουμε

Πολλά μπαρ ακολουθούν πλέον έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και πολλοί καταναλωτές έχουν αναθεωρήσει τις συνήθειές τους.

Ολόκληρος ο κόσμος έχει διαφοροποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο οδηγώντας τους πολίτες σε κατ΄οίκον εγκλεισμό και σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας. Πολλοί φοβούνται πως σε αρκετές περιπτώσεις το "λουκέτο" σε μπαρ και εστιατόρια θα είναι μόνιμο, καθώς τα έξοδα σε συνδυασμό με την παύση της δραστηριότητας θα είναι δυσβάστακτα. 

Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αγγλία, αρκετά μπαρ φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε λύσεις ανάγκης, όπως η εμφιάλωση cocktails ή το delivery ποτών. Αυτό ακριβώς κάνει και ο Jeff Bell του νεοϋορκέζικου Please Don’t Tell, ο οποίος φρόντισε να αξιοποιήσει στο έπακρο την χαλαρότητα του νόμου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, που επιτρέπει πλέον στα μπαρ να πωλούν τα προϊόντα τους μακριά από την μπάρα και τα τραπέζια τους.

Ο κορονοϊός άλλαξε (και) τον τρόπο που πίνουμε

"Δεν κάνουμε ασφαλώς κανένα σημαντικό έργο για να βοηθήσουμε με την όλη κατάσταση αλλά κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τον κλάδο μας σε αυτή την πρωτόγνωρη φάση" λέει ο Bell στο αμερικανικό Esquire, συμπληρώνοντας: "Τις πρώτες ημέρες της κρίσης περνούσε υπερβολικά πολύς κόσμος για να πάρει ποτό στο χέρι. Ήταν λες και δίναμε αναψυκτικά. Κάποιοι μάλιστα άρχισαν στη συνέχεια να μας ζητούν και φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Φυσικά, δεν μπορούμε να πουλήσουμε κάτι τέτοιο, ούτε θέλουμε".

Πολλά μπαρ στο Μεγάλο Μήλο έχουν αναγκαστεί να "στοκάρουν" υλικά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό που θέλει να πάρει ποτά από αυτά το συγκεκριμένο διάστημα. Το PDT δίνει περίπου 300 cocktails τη μέρα, με τις προμήθειές του να αρκούν για τις ερχόμενες εβδομάδες και για 1.000 ποτά/ημέρα, όσα δηλαδή πουλούσε πριν ξεσπάσει η πανδημία και ενεργοποιηθούν τα μέτρα περιορισμού της.

ΜΠΑΡ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ 2

Μέσα σε όλα αυτά, ο Bell επιμένει ότι ο βασικός του στόχος είναι άλλος. Να φροντίσει το προσωπικό του, από κάθε άποψη, αυτό το διάστημα. "Πρέπει να έχουν δουλειά όλοι και να πληρώνονται κανονικά. Ευτυχώς, οι πελάτες είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι τις τελευταίες ημέρες, αφήνοντας καλά tips. Έπειτα, θα πρέπει να παραμείνουμε όλοι υγιείς, για εμάς, τις οικογένειές μας και τους γύρω μας".

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινείται και το Dante, το καλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2019. Το γνωστό spot του έχει δημιουργήσει υπηρεσία take away και delivery για το περίφημο Negroni του, αλλά και εμφιαλωμένα Martini. Μεγάλο μέρος των εσόδων από αυτά πηγαίνει στη φιλανθρωπική οργάνωση God’s Love We Deliver, που φροντίζει να παρέχει δωρεάν γεύματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

ΜΠΑΡ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ 4
ΜΠΑΡ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ 3

Το παράδειγμα των μπαρ ακολουθούν και κάποια από τα πιο γνωστά εστιατόρια της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού, όπως το Alinea, στο Σικάγο. Στο Ίλινοις ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με τη Νέα Υόρκη, κάτι που αξιοποιεί το εν λόγω γευστικό spot. Δεν παραδίδει όμως μόνο φαγητό αλλά και φιάλες κρασιού ή cocktails από το συνεργαζόμενο μπαρ The Aviary. Την περασμένη εβδομάδα μόνο, ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Nick Kokonas, έκανε γνωστό μέσα από το Twitter του ότι οι πωλήσεις από τα ειδικά διαμορφωμένα για την περίσταση Margarita kits ξεπέρασαν τις $6.000, ευχαριστώντας το κοινό για την προτίμησή του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Alinea Group (@thealineagroup) on

Το αλκοόλ ίσως και να μην είναι η βασικότερη ανάγκη μας αυτή την εποχή. Βλέποντας όμως όλο και περισσότερο κόσμο να "ψωνίζει" από μπαρ που λειτουργούν υπό διαφορετικές συνθήκες -ακόμη και ανθρώπους που δεν πίνουν ιδιαίτερα- προκειμένου να τα στηρίξει, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ακόμη και ο τρόπος που πίνουμε έχει αλλάξει λόγω του COVID-19.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.