
3 συνταγές για χριστουγεννιάτικο punch
Πάρε ιδέες για τις ημέρες που έρχονται.
Δεν υπάρχει πιο enjoyable διαδικασία ποτού από ένα μπολ με punch. Υπάρχει κάτι πραγματικά ευχάριστο όταν μπαίνεις στη διαδικασία να φτιάξεις κάτι καλό, που θα πιει η παρέα σου. Όσο πιο μεγάλο, τόσο μεγαλύτερη και η ικανοποίηση που νιώθεις αλλά και που προσφέρεις. Κι αν μία περίοδος ενδείκνυται για punches αυτή δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα. Ακολουθούν τρεις ενδιαφέρουσες συνταγές.
French-75

Υλικά
- 14 μεζούρες gin (κατά προτίμηση Hendricks ή Tanqueray)
- 5 μεζούρες μέλι
- 5 μεζούρες χυμό λεμονιού
- 25 μεζούρες αφρώδες κρασί
- 13 μεζούρες νερό
- φέτες λεμονιού
- φέτες πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη κανάτα με πάγο, ρίχνεις το gin, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το αφρώδες κρασί.
- Προσθέτεις τις φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού.
- Αναδεύεις ελαφρά.
Port Royal

Υλικά
- 24 μεζούρες Bacardi Spiced
- 24 μεζούρες χυμός ανανά
- 24 μεζούρες χυμός μάνγκο
- 12 μεζούρες λεμονάδα
- 4 μεζούρες γρεναδίνη
- φέτες πορτοκαλιού
- φύλλα μέντας
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη κανάτα βάζεις πάγο.
- Ρίχνεις μέσα σε αυτή και αναμιγνύεις το Bacardi Spiced, τους χυμούς, τη λεμονάδα και τη γρεναδίνη.
- Προσθέτεις το πορτοκάλι και τη μέντα και αναδεύεις ελαφρά.
Fiero Punch

Υλικά
- 25 μεζούρες Martini Fiero
- 16 μεζούρες χυμός cranberry
- 9 μεζούρες ginger beer
- 2 μεζούρες crème de cassis
- φέτες λεμονιού
- φέτες πορτοκαλιού
- φέτες μήλου
Εκτέλεση
- Ρίχνεις σε μία κανάτα το Martini Fiero, το χυμό cranberry, τη ginger beer και την crème de cassis.
- Γεμίζεις μία άλλη, μεγαλύτερη κανάτα με πάγο και τα κομμάτια των φρούτων.
- Ρίχνεις σε αυτή το μείγμα του ποτού και αναδεύεις έντονα για 5''-10''.
Από: Esquire NL
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες