Dirty Martini με βοτανική κληρονoμιά

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις το κλασικό cocktail με Botanist. Και μετά θα απορρήσεις γιατί δεν το έκανες νωρίτερα.

Λένε πως κατά την απόσταξη του Botanist, δημιουργείται κάτι περισσότερο από ένα ποτό. Κι αυτό γιατί αποτελεί μία αναπαράσταση του τόπου του, του πολυθρύλητου Islay. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας για τους ανθρώπους του, ένα σημείο επαφής μεταξύ της γης και του πνεύματος. Και όπου υπάρχει gin, υπάρχει και Martini. Και το αντίστροφο. Δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η "βρόμικη" εκδοχή. Ένα gin με λείο σαν σατέν σώμα, με ένα μπουκέτο φυτικής φρεσκάδας, αρκεύθου και εσπεριδοειδών να είναι το πρώτο πράγμα που φτάνει στη μύτη, προτού το διαδεχθούν οι γλυκές, πικάντικες και γήινες νότες της κασσίας και του κόλιανδρου.

Dirty Martini με βοτανική κληρονoμιά

Το άρωμα των βοτανικών του Islay αναδύεται απαλά, τυλίγοντας υπόνοιες μέντας, θυμαριού και χαμομηλιού, οι οποίες καταλήγουν σε μία πλούσια και μεστή γεύση, με στρογγυλή αίσθηση στο στόμα και φρεσκάδα εσπεριδοειδών.

Η ισορροπία και η πολυπλοκότητα είναι χαρακτηριστικές – ιδανικές, θα έλεγε κανείς, για την umami αίσθηση που πρέπει να έχει το Dirty Martini.

 

 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ BOTANIST DIRTY MARTINI

Υλικά

  • 65 ml The Botanist Gin
  • 15 ml βερμούτ Veroni Dry
  • 10 ml άλμη ελιάς
  • ελιές για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Βάζεις πάγο σε ένα ποτήρι Μartini και το αφήνεις στην άκρη.
  2. Γεμίζεις τα 2/3 ενός mixing glass με καλής ποιότητας πάγο και προσθέτεις τα υλικά, ανακατεύοντας για περίπου 30'', ώστε να επιτευχθει το ιδανικό dilution.
  3. Αδειάζεις τον πάγο από το ποτήρι Μartini και σουρώνεις το ποτό από το mixing glass.
  4. Γαρνίρεις με τις ελιές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το μεγαλύτερο μουσείο ουίσκι βρίσκεται στην Αργεντινή

Ο Miguel Ángel Reigosa άνοιξε αυτό το μουσείο-μπαρ έχοντας ένα μονάχα κίνητρο. Το πάθος του για το ουίσκι.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το Athens Bar Week 2023 θα μείνει στη μνήμη μας για καιρό

Για την ακρίβεια, μέχρι το επόμενο που πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 7 Νοεμβρίου του 2024.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Το The Lost Explorer mezcal εντυπωσίασε για 2η χρονιά στο Athens Bar Show

Για ακόμα μια χρονιά, πρωταγωνιστής ήταν το premium The Lost Explorer mezcal.

Ο Joeri Visser είναι ο elit™ Master 2023

Ο βέλγος bartender ξεχώρισε ανάμεσα σε 25 κορυφαίους bartenders, στο διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Βασίλη Κυρίτση, γιατί συμμετέχεις στην Athens Bar Week;

Ο συνιδιοκτήτης των πολυβραβευμένων bars Clumsies και Line μιλά στο Esquire με αφορμή τη συμμετοχή του στο Athens Bar Show 2023.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη