Το τέλειο Negroni

Πώς θα δημιουργήσεις την απόλυτη εκδοχή του εμβληματικού cocktail.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα cocktails, έτσι και την πατρότητα του Negroni τη διεκδικούν πολλοί. Το ένα σενάριο υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης του Cafe Casoni στη Φλωρεντία, κάποιο μεσημέρι του 1919, ζήτησε από τον μπάρμαν του να του αντικαταστήσει τη σόδα από το Americano του (Campari, γλυκό βερμούτ, σόδα) με gin. Αυτός του το έφτιαξε, και μάλιστα για να τονίσει τη διαφοροποίησή του από το Americano, το στόλισε με μια φλούδα πορτοκάλι αντί για λεμόνι. Ο δον Camillo Negroni ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που όχι μόνο του έδωσε το όνομά του, αλλά αργότερα ίδρυσε και μια ποτοποιία που παρασκεύαζε και εμφιάλωνε έτοιμο το cocktail.

To άλλο σενάριο θέλει το απολαυστικό cocktail να το έχει ανακαλύψει ο Κορσικανός στρατηγός Pascal Olivier, κόμης του Negroni, στη στρατιωτική λέσχη του Παρισιού το βράδυ της παραμονής της κήρυξης του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου! Ο Orson Welles, πάντως, ως ανταποκριτής εφημερίδας στη Ρώμη το 1947, κατέγραψε την ευρεία αποδοχή που γνώρισε "το καινούριο cocktail".

Για τους μη γνωρίζοντες, να αναφέρουμε πως το απολαυστικό απεριτίφ στην κλασική, διαχρονική εκδοχή του φτιάχνεται από ίσα μέρη gin, Campari και γλυκού βερμούτ και πως η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου γιορτάζεται παγκοσμίως ως Negroni Week (Μία διεθνής πρωτοβουλία του Campari και του αμερικανικού περιοδικού Imbibe, που ξεκίνησε το 2013 και μέσα σε λίγα μόλις χρόνια αγκαλιάστηκε από χιλιάδες bars -που συμβάλουν στην ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών- σε όλο τον κόσμο, σε πάνω από 60 χώρες).

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο

Δροσερό, αναζωογονητικό και όσο πικρό χρειάζεται, το Negroni αποτελεί ένα cocktail για ανθρώπους με γούστο. Gin, γλυκό βερμούτ και Campari αποτελούν τα συστατικά του. O Naren Young, bartender στο Dante του West Village στο Manhattan μοιράζεται τη συνταγή του -σύμφωνα με το New York magazine- "the absolute best negroni in New York".

Υλικά: 1 μεζούρα Bombay Sapphire, 3/4 μεζούρας Campari, 3/4 μεζούρας Martini & Rossi Vermouth

Εκτέλεση: Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα mixing glass και ανακατεύεις μαζί με πάγο για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με πάγο -κατά προτίμηση ένα μεγάλο παγάκι- και γαρνίρεις με μια φλούδα πορτοκαλιού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.