Αυτά είναι τα best sellers cocktails του 2018

Τα 10 cocktails που κάνουν θραύση στις πωλήσεις για τη χρονιά που διανύουμε.

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί ποια είναι τα δημοφιλέστερα cocktails για τη χρονιά που διανύουμε, η λίστα του Drinks International σου δίνει την απάντηση. Από ανθικές και παιχνιδιάρικες μίξεις μέχρι καπνιστά παντρέματα και διαχρονικές αξίες, αλλά και κάποια που ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις, όπως ακριβώς τα επέλεξαν 106 από τα καλύτερα bars του κόσμου, ταξινομώντας τα 10 cocktails που σημειώνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Και είναι τα παρακάτω.

Mojito

Αυτά είναι τα best sellers cocktails του 2018

Λίγα ποτά υπάρχουν που να είναι πιο δροσιστικά από ένα mojito, ειδικά τώρα που σφίγγουν οι ζέστες και οι θαμώνες των bars το γνωρίζουν καλά. Γι' αυτό και προτιμούν το κλασικό καλοκαιρινό cocktail με ρούμι, δυόσμο, σόδα, lime και ζάχαρη. Bacardi και Havana Club είναι οι δημοφιλέστερες βάσεις του.

Espresso Martini

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΚΤΕΙΛ 9

Το μοντέρνο και ταυτόχρονα κλασικό after-dinner favourite που δημιουργήθηκε από τον Dick Bradshaw το 1980 όταν μια πελάτισσα του ζήτησε κάτι για να "την ξυπνήσει και να την ταρακουνήσει" επανέρχεται δυναμικά. Βότκα, espresso, λικέρ τα συστατικά του, μαζί με πάγο.

Moscow Mule

​​​​​​​
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΚΤΕΙΛ 8

Βότκα, ginger beer και χυμός από lime συνθέτουν το 8ο δημοφιλέστερο cocktail αυτή τη στιγμή στον κόσμο, που πιο απλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως βότκα με μια τσαχπινιά και πρωτοφτιάχτηκε τη δεκαετία του 1940.

Manhattan

​​​​​​​
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΚΤΕΙΛ 7

Ο κλασσικός συνδυασμός από ουίσκι, γλυκό βερμούτ και bitters, η συνταγή του οποίου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και το περίφημο The Manhattan Club, στα τέλη του 1800, παραμένει μέχρι σήμερα ασυναγώνιστος.

Margarita

​​​​​​​
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΚΤΕΙΛ 6

Ένα από τα κλασικότερα των κλασικοτέρων. Η κατά πολλούς ταπεινή Margarita, αποτέλεσμα του παντρέματος τεκίλας, λικέρ πορτοκαλιού και χυμού lime, καταφέρνει πάντοτε και ικανοποιεί τα γούστα κάθε σωστού πότη.

Daiquiri

​​​​​​​
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΚΤΕΙΛ 5

To most-ordered ποτό με ρούμι για το 2018, φτιάχνεται με χυμό από lime, λευκό ρούμι και σιρόπι ζάχαρης, τα οποία απλά ανακινούνται στο σέικερ και σερβίρονται.

Dry Martini

​​​​​​​
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΚΤΕΙΛ 4

To cocktail που κάθε, με κάθε bartender, οφείλει να ξέρει να φτιάχνει. Το martini στο οποίο παίζεις με το βερμούτ (το extra dry σημαίνει λιγότερο βερμούτ, το wet με περισσότερο), αλλά και εκείνο που φτιάχνεται με gin και όχι βότκα.

Whiskey Sour

​​​​​​​
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΚΤΕΙΛ 3

Πέρυσι βρισκόταν στην πέμπτη θέση, φέτος φαίνεται πως κέρδισε περισσότερους φίλους. Το Whiskey Sour βρισκόταν στο 60% των top ten που κατέθεσαν τα bars και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι για το ποτό που περιέχει bourbon, χυμό λεμονιού, ζάχαρη και ασπράδι αυγού.

Negroni

​​​​​​​
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΚΤΕΙΛ 2

Μια από τις κλασικότερες επιλογές, το εμβληματικό cocktail που εμπνεύστηκε ο Κόμης Camillo Negroni, στην Φλωρεντία, το 1919. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Camillo ήθελε να φτιάξει αρχικά ένα Americano (Campari, γλυκό vermouth, club soda) αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιούσε. Έτσι, αντικατέστησε τη club soda με gin και γεννήθηκε το περίφημο Negroni. Που μέχρι σήμερα ενδείκνυται για κάθε περίσταση, όποια κι αν είναι η γεύση σου.

Old Fashioned

​​​​​​​
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΚΤΕΙΛ 1

Στην κορυφή της λίστας για 4η συνεχόμενη χρονιά το cocktail που αποθεώνει την αξία των διαχρονικών πραγμάτων σε αυτή τη ζωή και δεν χάνει ποτέ τη γοητεία του. Αρκούν μόνο 1 1/2 μεζούρα ουίσκι, ένας κύβος ζάχαρης, 1/2 κ.γ. Angostura bitters και φλούδα από πορτοκάλι ή λεμόνι για το γαρνίρισμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.