
Έτσι θα φτιάξεις το επίσημο cocktail του U.S. Open
Το Honey Deuce είναι το signature ποτό του αμερικάνικου Gran Slam.

Ότι είναι το mint julep για το Kentucky Derby, είναι και το Honey Deuce για το U.S. Open. Τα sports events άλλωστε είναι από μόνα τους σπουδαία. Γίνονται όμως σπουδαιότερα συνοδευόμενα από ένα καλοφτιαγμένο cocktail.
Φέτος, στην 50ή επέτειο του συγκεκριμένου τουρνουά τένις, το Honey Deuce έχει την τιμητική του. Το cocktail που βαφτίστηκε από την ισοπαλία στο 40-40 (σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τον όρο deuce) περιλαμβάνει βότκα, φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και λικέρ raspberry, ενώ η γαρνιτούρα του είναι μπαλάκια από πεπόνι - ναι, κάτι για να θυμίζει το μπαλάκι του τένις
Κι αν το Queens της Νέας Υόρκης (εκεί βρίσκεται το USTA Billie Jean King National Tennis Center που διεξάγονται οι αγώνες) πέφτει λίγο μακριά, μπορείς να απολαύσεις το τουρνουά από το σαλόνι σου, συντροφιά με ένα Honey Deuce. Ορίστε η συνταγή.
Υλικά
- 1 1/4 μεζούρα βότκα, κατά προτίμηση Grey Goose
- 3 μεζούρες φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 μεζούρα λικέρ raspberry
- 1 (ή περισσότερα) μπαλάκι πεπονιού για το γαρνίρισμα (μπορείς να προσθέσεις σε αυτό και μέλι, ενώ ιδανικά θα πρέπει να το έχεις αφήσει στο ψυγείο για αρκετή ώρα πριν το χρησιμοποιήσεις)
Εκτέλεση
- Γεμίζεις ένα ποτήρι τύπου Collins με πάγο.
- Προσθέτεις την βότκα, το λικέρ και συμπληρώνεις με τον χυμό λεμόνι
- Γαρνίρεις με το μπαλάκι πεπονιού, περασμένο σε μια οδοντογλυφίδα.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες