
5 cocktails για το φετινό Halloween
Spooky, very spooky επιλογές.
Το Halloween γιορτάζεται πάντα την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι "τρομαχτικό" και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως "trick or treat" ("φάρσα ή κέρασμα"). "Μα ποτά για το Halloween; Είστε σοβαροί;" θα αναρωτηθεί κάποιος. "Γιατί όχι;". Τα παρακάτω cocktails έχουν fun και άλλωστε πάντοτε είναι μια καλή στιγμή για να τα απολαύσεις.
Habanero Pumpkin Spiced Margarita

Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 πιπεριά habanero σε λεπτές φέτες
- 4 ξυλάκια κανέλας
- 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 3 κ.σ. πουρέ κολοκύθας
- 2 μεζούρες τεκίλα
- 1/2 μεζούρα λικέρ πορτοκάλι
- μισό lime
Εκτέλεση
Σε φωτιά μεσαίας θερμοκρασίας, βράζεις το νερό και τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας. Συνεχίζεις να ανακατεύεις, προσθέτοντας τις φέτες της πιπεριάς, τα ξυλάκια κανέλας, το τζίντζερ και το γαρίφαλο. Συνολικά το βράσιμο διαρκεί 5 λεπτά, μετά αφαιρείς το σκεύος από τη φωτιά και περιμένεις να κρυώσει. Σε ένα σέικερ με πάγο ανακατεύεις την τεκίλα, τον πουρέ κολοκύθας, το χυμό από το lime και το λικέρ πορτοκάλι. Σουρώνεις σε χαμηλό ποτήρι, στο οποίο έχεις "περάσει" το χείλος με ένα μίγμα αλάτι, καστανή ζάχαρη, μοσχοκάρυδο και κανέλα. Προσθέτεις το υγρό που έβραζε και ανακατεύεις ελαφρώς.
El Diablo

Υλικά
- 2 μεζούρες τεκίλα
- 3 μεζούρες τσιτσιμπύρα
- 1 μεζούρα creme de cassis
- 1 lime
Εκτέλεση
Σε ένα highball ποτήρι με πάγο ρίχνεις την τεκίλα και την τσιτσιμπίρα και ανακατεύεις ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτεις την creme de cassis και περιμένεις μέχρι να καθίσει στον πάτο του ποτηριού. Kόβεις ένα κομμάτι από το lime, και αφού το πιέσεις για να πέσουν στο ποτήρι μερικές σταγόνες από τον χυμό του, ανακατεύεις ξανά και γαρνίρεις με αυτό.
- Το Halloween γιορτάζεται πάντα την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι "τρομαχτικό" και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως "trick or treat" ("φάρσα ή κέρασμα").
Jekyll & Gin

Υλικά
- 3 μεζούρες gin
- 1/2 μεζούρα χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. γρεναδίνη
- tonic
Εκτέλεση
Βάζεις στο σέικερ το gin, το χυμό λεμονιού και την γρεναδίνη και ανακατεύεις. Σουρώνεις σε highball ποτήρι και συμπληρώνεις με tonic. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και ένα stick που λαμπυρίζει.
Sweet Poison

Yλικά
- 1 μεζούρα λευκό ρούμι
- 2 μεζούρες ρούμι καρύδας
- 1 μεζούρα Blue Curacao
- χυμό ανανά
Εκτέλεση
Μαζί με πάγο, βάζεις στο σέικερ τα ρούμια και το Blue Curacao. Αφού ανακινήσεις καλά, σουρώνεις σε cocktail glass και συμπληρώνεις με χυμό ανανά. Γαρνίρεις, προαιρετικά, με ένα κομμάτι ανανά ή πορτοκάλι.
The Risen From The Grave

Υλικά
- 3 μεζούρες βότκα
- 2 μεζούρες St. Germain
- 1/4 μεζούρας πουρέ φράουλας
- μερικές σταγόνες χυμού lime
Εκτέλεση
Ανακατεύεις την βότκα και το St. Germain στο σέικερ μαζί με πάγο. Βάζεις τον πουρέ στον πάτο ενός ποτηριού martini και σουρώνεις σε αυτό το περιεχόμενο του σέικερ. Προσθέτεις το χυμό lime. Μπορείς αν θέλεις να γαρνίρεις με μια φράουλα και μερικά φύλλα μέντας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες