
Μια εντεκάδα cocktails για τα κρύα του χειμώνα
Τι θα πιεις τώρα που έχει πέσει πολύ η θερμοκρασία.
Ένα Martini μπορεί να φτιαχτεί ανά πάσα στιγμή αλλά τι θα έλεγες να πιεις και λίγο εποχιακά; Αν δεν καταλαβαίνεις τι μπορεί να σημαίνει αυτό, σκέψου κάποιες κλασικές συνταγές με νέα ποτά ή εμπλουτισμένα με υλικά -για τη συγκεκριμένη περίοδο- όπως κόκκινο κρασί και μπαχαρικά. Ακολουθούν λοιπόν 11 συνταγές με χειμωνιάτικα twists.
Toby's Toddy

Μια βάση από κονιάκ και ρούμι δίνει βάθος και γεύση, σε αυτό το ντελικάτο ποτό. Σε ζεσταίνει χωρίς να σε χτυπάει.
Υλικά
- 1 μεζούρα κονιάκ
- 1 μεζούρα παλαιωμένο ρούμι
- 1 μεζούρα χυμός λεμονιού
- 1 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης
- 5 σταγόνες bitters
Εκτέλεση
Βάζεις τα υλικά μαζί με 3 μεζούρες ζεστού νερού σε ένα ποτήρι (ιδανικά τύπου mug). Γαρνίρεις με ένα στικ κανέλας και μια φέτα λεμονιού.
New York Sour

Το παραδοσιακό whiskey sour αλλά με κόκκινο κρασί, που δίνει διαφορετική αίσθηση και άρωμα στο ποτό.
Υλικά
- 2 μεζούρες bourbon
- 3/4 μεζούρας χυμός λεμονιού
- 3/4 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης
- Κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Ανακατεύεις το bourbon, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι ζάχαρης στο σέικερ μαζί με πάγο. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με πάγο. Απογεμίζεις με το κόκκινο κρασί.
Winter Margarita

Σαν την παραδοσιακή margarita, μαζί με ασπράδι αυγού. Και βάση όπου η τεκίλα μοιράζεται με το mezcal. Δίνει μια αίσθηση καλοκαιριού αλλά με πιο στιβαρό σώμα και ασφαλώς το κάπνισμα του mezcal.
Yλικά
- 1 μεζούρα reposado τεκίλα
- 1 μεζούρα mezcal
- 3/4 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης
- 1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
Ανακατεύεις δύο φορές τα υλικά στο σέικερ, αρχικά χωρίς πάγο και έπειτα με πάγο. Σουρώνεις σε ένα ποτήρι coupe και σερβίρεις, ασφαλώς, με αλατισμένο χείλος.
Champagne Cocktail

Το ιδανικό cocktail για ένα χειμωνιάτικο πάρτι. Πρωταγωνιστεί, όπως αντιλαμβάνεσαι, η σαμπάνια.
Υλικά
- 4 μεζούρες σαμπάνια
- 1 κύβος ζάχαρης
- Angostura bitters
Εκτέλεση
Προσθέτεις τα Angostura bitters στον κύβο ζάχαρης και το τοποθετείς σε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Συμπληρώνεις με σαμπάνια. Γαρνίρεις με μια φλούδα λεμονιού.
Cognac French 75

Το gin του κλασικού French 75 αντικαθίσταται από το κονιάκ και τις πλουσιότερες γεύσεις του, μετατρέποντας το γνωστό cocktail σε άκρως χειμερινό.
Υλικά
- 1 μεζούρα κονιάκ
- 1/2 μεζούρα χυμός λεμονιού
- 1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης
- Αφρώδες κρασί
Εκτέλεση
Ανακατεύεις το κονιάκ, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι μαζί με πάγο στο σέικερ. Σουρώνεις σε ποτήρι σαμπάνιας και απογεμίζεις με το αφρώδες κρασί. Γαρνίρεις με φλούδα λεμονιού.
Good Tidings

Ένα ποτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως easy Collins με παραδοσιακά χειμωνιάτικα αρώματα και νότες.
Υλικά
- 1 1/2 μεζούρα βότκα
- 1 μεζούρα cointreau
- 1 μεζούρα χυμός λεμονιού
- 1 μεζούρα χυμός κράνμπερι
- 1/2 κ.γ. λικέρ βοτάνων
- Σόδα
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά εκτός της σόδας μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακατεύονται. Σουρώνεις σε ποτήρι τύπου Collins με πάγο και συμπληρώνεις με σόδα. Γαρνίρεις με μια φλούδα λεμονιού.
Aged Rum Daiquiri

Αφαιρείς το κλασικό, λευκό ρούμι από το daiquiri και το αντικαθιστάς με ένα παλαιωμένο, που δίνει περισσότερες νότες καραμέλας, χωρίς ωστόσο να διαταράσσεται η ισορροπία του ποτού.
Υλικά
- 2 μεζούρες παλαιωμένο ρούμι (πχ Diplomatico)
- 1 μεζούρα φρέσκος χυμός λεμονιού
- 3/4 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακατεύονται. Σουρώνεις σε coupe ποτήρι, χωρίς γαρνιτούρα.
Aquavit Manhattan

Το aquavit προσθέτει βοτανικότητα και σίκαλη, σε αυτό το ποτό, που σίγουρα βοηθά στις κρύες νύχτες.
Υλικά
- 2 μεζούρες aquavit (πχ Linie)
- 3/4 μεζούρας γλυκό βερμούτ
- 1/4 μεζούρας μπράντι με κεράσι (πχ Leroux Kirschwasser)
- 2 σταγόνες Angostura bitters
Εκτέλεση
Ανακατεύεις όλα τα υλικά στο σέικερ, μαζί με πάγο και σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned. Γαρνίρεις με μια φλούδα πορτοκαλιού ή δύο κεράσια.
Martinez

Στη συγκεκριμένη παραλλαγή του προγόνου του Martini, το dry βερμούτ αντικαθίσταται από το γλυκό βερμούτ και σε συνδυασμό με το maraschino κάνουν πιο οικείο το ποτό.
Υλικά
- 2 μεζούρες gin
- 3/4 μεζούρας γλυκό βερμούτ
- 1 κ.γ. λικέρ maraschino
- 1 σταγόνα bitters πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα υλικά στο σέικερ και ανακατεύεις με πάγο. Σουρώνεις σε ποτήρι coupe και γαρνίρεις με μια φλούδα λεμονιού.
Applejack Sazerac

Τόσο το μπράντι με έγχυση μήλου όσο και το σιρόπι σφενδάμου είναι ιδανικά για τον χειμώνα. Και δεν θα μπορούσες να φτιάξεις ένα καταλληλότερο για συντροφιά στο τζάκι cocktail.
Υλικά
- 2 μεζούρες μπράντι Applejack
- 1/4 μεζούρας σιρόπι σφενδάμου
- 3 σταγόνες Peychaud's bitters
Εκτέλεση
Ανακατεύεις τα υλικά σε mixing glass με πάγο και σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned. Γαρνίρεις με μια φλούδα πορτοκαλιού.
Rum Old Fashioned

Το ρούμι και οι γεύσεις της μελάσας, καθώς και τα μπαχαρικά με την πικράδα των bitters καθιστούν τέλειο το Old Fashined με ρούμι.
Υλικά
- 2 μεζούρες παλαιωμένο ρούμι
- 1 κ.γ. σιρόπι ζάχαρης
- 3 σταγόνες Angostura bitters
Εκτέλεση
Σε mixing glass με πάγο, βάζεις το σιρόπι ζάχαρης, το ρούμι και τα bitters και ανακατεύεις. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με πάγο. Γαρνίρεις με μια φλούδα πορτοκαλιού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Γιατί οι celebrities το γύρισαν στην τεκίλα
Οι διασημότητες του μάταιου τούτου κόσμου αγάπησαν την αγαύη και στρέφουν το βλέμμα στο Μεξικό. Τι παίζει, όμως, πέρα από αυτά;
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτό το ουίσκι μόλις έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ δημοπρασίας
Μια φιάλη πωλήθηκε έναντι 2.714.250 δολαρίων.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΤο μεγαλύτερο μουσείο ουίσκι βρίσκεται στην Αργεντινή
Ο Miguel Ángel Reigosa άνοιξε αυτό το μουσείο-μπαρ έχοντας ένα μονάχα κίνητρο. Το πάθος του για το ουίσκι.
Γραφει Γεωργια ΠρεζαΤο Athens Bar Week 2023 θα μείνει στη μνήμη μας για καιρό
Για την ακρίβεια, μέχρι το επόμενο που πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 7 Νοεμβρίου του 2024.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΤο The Lost Explorer mezcal εντυπωσίασε για 2η χρονιά στο Athens Bar Show
Για ακόμα μια χρονιά, πρωταγωνιστής ήταν το premium The Lost Explorer mezcal.
Ο Joeri Visser είναι ο elit™ Master 2023
Ο βέλγος bartender ξεχώρισε ανάμεσα σε 25 κορυφαίους bartenders, στο διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.