
Το Gravy cocktail ακούγεται υπέροχο μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι πίνεις παγωμένο λίπος
Κάποιοι μίλησαν για καινοτομία. Άλλοι για απελπισία. Όπως και να έχει, ένα ενδιαφέρον το παρουσιάζει.

To Thanksgiving πλησιάζει και για να είμαστε ειλικρινείς δεν είναι μια γιορτή που αφορά και ιδιαιτέρως στα μέρη μας. Μέχρι τη στιγμή που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν ότι αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για να φάμε και να πιούμε (μήπως άλλωστε δε συμβαίνει το ίδιο και στις δικές μας, παραδοσιακές γιορτές;).
Σχεδόν ένα χρόνο πριν, τα KFC στην Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησαν μια σειρά από gravy cocktails, που θα μπορούσαν να μεταφραστούν ελεύθερα ως σαλτσώδη cocktails, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, μιλάμε για ποτά που αναμιγνύουν κλασικό αλκοόλ με δημοφιλείς σάλτσες τις αλυσίδας ή ακόμη και ζωμό.
Η αλήθεια είναι ότι η μόδα των stocktails (έτσι συνηθίζουν να αποκαλούν τέτοιου είδους ενέργειες οι bartenders) έχει τις ρίζες της μερικά χρόνια πριν, όταν κάποιοι επιχείρησαν τη δημιουργία ποτών με μεδούλι, ζωμό κοτόπουλου ή άλλα animal-based υγρά. Οι πρώτες εντυπώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, με την απουσία ικανοποιητικής γεύσης να είναι η κύρια διαπίστωση. Τα gravy όμως είναι η μετεξέλιξή τους. Και δεν μιλάμε μόνο για υγρά αλλά για ζελατινώδη ποτά, που μπορεί να περιέχουν ακόμη και κομμάτια κρέατος. Ξέρω, κάτι τέτοιο μπορεί να σου θυμίσει το επεισόδιο από τα Φιλαράκια, όπου ο Joey πίνει λίπος. Ε, πάνω-κάτω αυτό, αλλά με αλκοόλ.
H Sarah Rense του αμερικάνικου Esquire πειραματίστηκε, βασισμένη στις συνταγές των KFC και μας έδωσε τη δική της εκδοχή. Όποιος νιώθει αρκετά τολμηρός (ή τυχερός) αυτές τις ημέρες μπορεί να το δοκιμάσει.
Υλικά
- 1 1/2 μεζούρα bourbon
- 2 μεζούρες ζωμός από κρέας (από τα υγρά που βγαίνουν κατά το ψήσιμο)
- 3 κ.γ. ξηρός μαϊντανός
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- λεμόνι
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κατά το ψήσιμο του κρέατος, αποθήκευσε τον ζωμό, αφαιρώντας πιθανά κομμάτια. Άφησέ τον σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψιλόκοψε τον μαϊντανό και ανακάτεψέ τον με τη ζάχαρη.
- Κόψε το λεμόνι και πέρνα με αυτό το χείλος ενός cocktail glass.
- Έπειτα πέρνα το χείλος του ποτηριού με τον μείγμα μαϊντανού- ζάχαρης, μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως.
- Βάλε το bourbon στο ποτήρι και έπειτα τον ζωμό. Ανακάτεψε και πασπάλισε με μαύρο πιπέρι.
- Κοίτα καλά το περιεχόμενο του ποτηριού και ρώτα τον εαυτό σου αν είναι τόσο απελπισμένος. Αν η απάντηση είναι θετική, τότε πιες.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Esquire BBQ Street Party: Ένα διαφορετικό βράδυ στον Κεραμεικό με πρωταγωνιστή το Jim Beam
Στο Esquire BBQ Street Party, το Jim Beam έδωσε τον δικό του χαρακτήρα στη βραδιά, συνδυάζοντας bourbon κουλτούρα, cocktails και αυθεντική εμπειρία γεύσης.
Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες
Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.
Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη
Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςMONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.
Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους
Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας