Το Gravy cocktail ακούγεται υπέροχο μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι πίνεις παγωμένο λίπος

Κάποιοι μίλησαν για καινοτομία. Άλλοι για απελπισία. Όπως και να έχει, ένα ενδιαφέρον το παρουσιάζει.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Νοεμβρίου 2018

To Thanksgiving πλησιάζει και για να είμαστε ειλικρινείς δεν είναι μια γιορτή που αφορά και ιδιαιτέρως στα μέρη μας. Μέχρι τη στιγμή που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν ότι αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για να φάμε και να πιούμε (μήπως άλλωστε δε συμβαίνει το ίδιο και στις δικές μας, παραδοσιακές γιορτές;). 

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, τα KFC στην Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησαν μια σειρά από gravy cocktails, που θα μπορούσαν να μεταφραστούν ελεύθερα ως σαλτσώδη cocktails, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, μιλάμε για ποτά που αναμιγνύουν κλασικό αλκοόλ με δημοφιλείς σάλτσες τις αλυσίδας ή ακόμη και ζωμό. 

Η αλήθεια είναι ότι η μόδα των stocktails (έτσι συνηθίζουν να αποκαλούν τέτοιου είδους ενέργειες οι bartenders) έχει τις ρίζες της μερικά χρόνια πριν, όταν κάποιοι επιχείρησαν τη δημιουργία ποτών με μεδούλι, ζωμό κοτόπουλου ή άλλα  animal-based υγρά. Οι πρώτες εντυπώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, με την απουσία ικανοποιητικής γεύσης να είναι η κύρια διαπίστωση. Τα gravy όμως είναι η μετεξέλιξή τους. Και δεν μιλάμε μόνο για υγρά αλλά για ζελατινώδη ποτά, που μπορεί να περιέχουν ακόμη και κομμάτια κρέατος. Ξέρω, κάτι τέτοιο μπορεί να σου θυμίσει το επεισόδιο από τα Φιλαράκια, όπου ο Joey πίνει λίπος. Ε, πάνω-κάτω αυτό, αλλά με αλκοόλ. 

H Sarah Rense του αμερικάνικου Esquire πειραματίστηκε, βασισμένη στις συνταγές των KFC και μας έδωσε τη δική της εκδοχή. Όποιος νιώθει αρκετά τολμηρός (ή τυχερός) αυτές τις ημέρες μπορεί να το δοκιμάσει.

Υλικά

  • 1 1/2 μεζούρα bourbon
  • 2 μεζούρες ζωμός από κρέας (από τα υγρά που βγαίνουν κατά το ψήσιμο)
  • 3 κ.γ. ξηρός μαϊντανός
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • λεμόνι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κατά το ψήσιμο του κρέατος, αποθήκευσε τον ζωμό, αφαιρώντας πιθανά κομμάτια. Άφησέ τον σε θερμοκρασία δωματίου. 
  2. Ψιλόκοψε τον μαϊντανό και ανακάτεψέ τον με τη ζάχαρη. 
  3. Κόψε το λεμόνι και πέρνα με αυτό το χείλος ενός cocktail glass.
  4. Έπειτα πέρνα το χείλος του ποτηριού με τον μείγμα μαϊντανού- ζάχαρης, μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως.
  5. Βάλε το bourbon στο ποτήρι και έπειτα τον ζωμό. Ανακάτεψε και πασπάλισε με μαύρο πιπέρι. 
  6. Κοίτα καλά το περιεχόμενο του ποτηριού και ρώτα τον εαυτό σου αν είναι τόσο απελπισμένος. Αν η απάντηση είναι θετική, τότε πιες. 

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η μπύρα που ξαναγεννήθηκε μετά από 200 χρόνια

Ένα ιδιαίτερο μικροζυθοποιείο ξεκινά και πάλι να λειτουργεί εντός της Μονής Grimbergen, στο Βέλγιο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία διαφορετική ματιά στον (πολύ καλό) καφέ

Ισορροπία και άρωμα; Πολυπλοκότητα και επίγευση; Σώμα και φρουτώδη αρώματα; Ίσως για πρώτη φορά μπορείς να σκεφτείς πως ακριβώς προτιμάς τον πρωινό σου καφέ.

Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με θαυμάσια ροζέ κρασιά

7 έξοχες επιλογές για την Παγκόσμια Ημέρα Ροζέ κρασιού. Όποτε κι αν είναι αυτή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι κορυφαίες τεκίλες του κόσμου για το 2021

Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της αγαύης αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τα World Tequila Awards.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Last Word: Το cocktail που έχει πάντοτε την τελευταία λέξη

Μία funky αλκοολική επιλογή από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Rosita είναι το Negroni του καλοκαιριού

Ένα modern classic ποτό που αξίζει την προσοχή σου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας