Το Gravy cocktail ακούγεται υπέροχο μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι πίνεις παγωμένο λίπος

Κάποιοι μίλησαν για καινοτομία. Άλλοι για απελπισία. Όπως και να έχει, ένα ενδιαφέρον το παρουσιάζει.

To Thanksgiving πλησιάζει και για να είμαστε ειλικρινείς δεν είναι μια γιορτή που αφορά και ιδιαιτέρως στα μέρη μας. Μέχρι τη στιγμή που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν ότι αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για να φάμε και να πιούμε (μήπως άλλωστε δε συμβαίνει το ίδιο και στις δικές μας, παραδοσιακές γιορτές;). 

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, τα KFC στην Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησαν μια σειρά από gravy cocktails, που θα μπορούσαν να μεταφραστούν ελεύθερα ως σαλτσώδη cocktails, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, μιλάμε για ποτά που αναμιγνύουν κλασικό αλκοόλ με δημοφιλείς σάλτσες τις αλυσίδας ή ακόμη και ζωμό. 

Η αλήθεια είναι ότι η μόδα των stocktails (έτσι συνηθίζουν να αποκαλούν τέτοιου είδους ενέργειες οι bartenders) έχει τις ρίζες της μερικά χρόνια πριν, όταν κάποιοι επιχείρησαν τη δημιουργία ποτών με μεδούλι, ζωμό κοτόπουλου ή άλλα  animal-based υγρά. Οι πρώτες εντυπώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, με την απουσία ικανοποιητικής γεύσης να είναι η κύρια διαπίστωση. Τα gravy όμως είναι η μετεξέλιξή τους. Και δεν μιλάμε μόνο για υγρά αλλά για ζελατινώδη ποτά, που μπορεί να περιέχουν ακόμη και κομμάτια κρέατος. Ξέρω, κάτι τέτοιο μπορεί να σου θυμίσει το επεισόδιο από τα Φιλαράκια, όπου ο Joey πίνει λίπος. Ε, πάνω-κάτω αυτό, αλλά με αλκοόλ. 

H Sarah Rense του αμερικάνικου Esquire πειραματίστηκε, βασισμένη στις συνταγές των KFC και μας έδωσε τη δική της εκδοχή. Όποιος νιώθει αρκετά τολμηρός (ή τυχερός) αυτές τις ημέρες μπορεί να το δοκιμάσει.

Υλικά

  • 1 1/2 μεζούρα bourbon
  • 2 μεζούρες ζωμός από κρέας (από τα υγρά που βγαίνουν κατά το ψήσιμο)
  • 3 κ.γ. ξηρός μαϊντανός
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • λεμόνι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κατά το ψήσιμο του κρέατος, αποθήκευσε τον ζωμό, αφαιρώντας πιθανά κομμάτια. Άφησέ τον σε θερμοκρασία δωματίου. 
  2. Ψιλόκοψε τον μαϊντανό και ανακάτεψέ τον με τη ζάχαρη. 
  3. Κόψε το λεμόνι και πέρνα με αυτό το χείλος ενός cocktail glass.
  4. Έπειτα πέρνα το χείλος του ποτηριού με τον μείγμα μαϊντανού- ζάχαρης, μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως.
  5. Βάλε το bourbon στο ποτήρι και έπειτα τον ζωμό. Ανακάτεψε και πασπάλισε με μαύρο πιπέρι. 
  6. Κοίτα καλά το περιεχόμενο του ποτηριού και ρώτα τον εαυτό σου αν είναι τόσο απελπισμένος. Αν η απάντηση είναι θετική, τότε πιες. 

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες