Το Coquito είναι το απόλυτο cocktail των Χριστουγέννων

Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ποτό των Πορτορικάνων είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Δεκεμβρίου 2020

Το όνομά του μεταφράζεται ως μικρή καρύδα και είναι ένα χριστουγεννιάτικο cocktail που προέρχεται από το Πουέρτο Ρίκο. Θυμίζει αρκετά το σχεδόν παραδοσιακό eggnog, γι' αυτό και αρκετοί του έχουν δώσει την ονομασία Puerto Rican Eggnog. 

Παρότι πρωτοφτιάχτηκε στο Πουέρτο Ρίκο γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα (όταν οι Ισπανοί έφεραν μαζί τους την τεχνογνωσία του -nog και την πάντρεψαν με τα τοπικά ρούμια) συναντάται και σε άλλες περιοχές της Καραϊβικής. Τα βασικά του συστατικά είναι ρούμι, γάλα και κρέμα καρύδας καθώς και γάλα εβαπορέ. Και ορίστε πώς θα το φτιάξεις.

Υλικά (για περίπου 10-15 ποτά)

  • 2 φλ. λευκό ρούμι
  • 3 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί κρέμα καρύδας
  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • κανέλα

Εκτέλεση

  1. Βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα) στο μπλέντερ και ανακατεύεις για περίπου 2 λεπτά. 
  2. Τοποθετείς το μείγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
  3. Το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ιδανικός χρόνος βέβαια είναι 2 ημέρες.
  4. Όταν βγάλεις το μπουκάλι από το ψυγείο, το ανακινείς καλά. Σερβίρεις σε σφηνοπότηρα ή μικρά φλιτζάνια. Προσθέτεις κανέλα (ή και μοσχοκάρυδο).

Tip: Στο αρχικό μείγμα μπορείς να προσθέσεις και μία μπάλα παγωτό βανίλια ή φιστίκι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες