Το Coquito είναι το απόλυτο cocktail των Χριστουγέννων

Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ποτό των Πορτορικάνων είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Δεκεμβρίου 2020

Το όνομά του μεταφράζεται ως μικρή καρύδα και είναι ένα χριστουγεννιάτικο cocktail που προέρχεται από το Πουέρτο Ρίκο. Θυμίζει αρκετά το σχεδόν παραδοσιακό eggnog, γι' αυτό και αρκετοί του έχουν δώσει την ονομασία Puerto Rican Eggnog. 

Παρότι πρωτοφτιάχτηκε στο Πουέρτο Ρίκο γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα (όταν οι Ισπανοί έφεραν μαζί τους την τεχνογνωσία του -nog και την πάντρεψαν με τα τοπικά ρούμια) συναντάται και σε άλλες περιοχές της Καραϊβικής. Τα βασικά του συστατικά είναι ρούμι, γάλα και κρέμα καρύδας καθώς και γάλα εβαπορέ. Και ορίστε πώς θα το φτιάξεις.

Υλικά (για περίπου 10-15 ποτά)

  • 2 φλ. λευκό ρούμι
  • 3 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί κρέμα καρύδας
  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • κανέλα

Εκτέλεση

  1. Βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα) στο μπλέντερ και ανακατεύεις για περίπου 2 λεπτά. 
  2. Τοποθετείς το μείγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
  3. Το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ιδανικός χρόνος βέβαια είναι 2 ημέρες.
  4. Όταν βγάλεις το μπουκάλι από το ψυγείο, το ανακινείς καλά. Σερβίρεις σε σφηνοπότηρα ή μικρά φλιτζάνια. Προσθέτεις κανέλα (ή και μοσχοκάρυδο).

Tip: Στο αρχικό μείγμα μπορείς να προσθέσεις και μία μπάλα παγωτό βανίλια ή φιστίκι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Esquire BBQ Street Party: Ένα διαφορετικό βράδυ στον Κεραμεικό με πρωταγωνιστή το Jim Beam

Στο Esquire BBQ Street Party, το Jim Beam έδωσε τον δικό του χαρακτήρα στη βραδιά, συνδυάζοντας bourbon κουλτούρα, cocktails και αυθεντική εμπειρία γεύσης.

Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.

Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη

Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

MONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.

Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;

Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους

Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας