Cocktails με βερμούτ και εξωτικά twists που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι

Εξαιρετικές προτάσεις που δεν είναι ούτε Negroni, ούτε Martini.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Ιανουαρίου 2019

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, τα βοτανικά ποτά έπιαναν μια θέση σε κάποια σκονισμένη γωνιά του μπαρ, που δεν έφτανε αρκετά συχνά το χέρι του bartender. Πλέον, το βερμούτ δείχνει να περνά μια αναγεννησιακή φάση με όλο και μεγαλύτερη παρουσία σε cocktail lists.

Και ορίστε πώς μπορείς να το γνωρίσεις, να το εκτιμήσεις και να το απολαύσεις και εσύ, με τρία cocktails, που δεν είναι ούτε Negroni, ούτε Martini. Οι συνταγές προέρχονται από τρεις εκ των σημαντικότερων bartenders στο Τορίνο, τους Roberto Rodriguez, Cristopher Abarca και Michele Marzella αντίστοιχα.

A Mexican in Turin

Cocktails με βερμούτ και εξωτικά twists που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι

Το βερμούτ συνδυάζεται με το mezcal σε μία πρόταση με έντονο εξωτικό χαρακτήρα και καπνιστή αίσθηση.

Υλικά

  • 1 μεζούρα mezcal
  • 1 μεζούρα κόκκινο βερμούτ
  • 1/2 μεζούρα Triple sec
  • 1/4 μεζούρας χυμός lime
  • 2 σταγόνες Angostura bitters

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακινούνται.
  2. Σουρώνεις σε ποτήρι Martini.
  3. Γαρνίρεις με ελιές σε οδοντογλυφίδα.

Kay Pisco

ΚΟΚΤΕΪΛ ΜΕ ΒEΡΜΟΥΤ KAY PISCO

Το εθνικό ποτό του Περού παντρεύεται με ξηρό βερμούτ και λικέρ Maraschino, σε ένα κοκτέιλ που ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό.

Υλικά

  • 1 μεζούρα pisco
  • 1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ
  • 1/4 μεζούρας λικέρ Maraschino
  • Τόνικ

Εκτέλεση

  1. Παγώνεις το ποτήρι και το mixing glass.
  2. Βάζεις στο mixing glass το pisco, το βερμούτ και το λικέρ  και αναδεύεις.
  3. Σουρώνεις στο ποτήρι, προσθέτεις πάγο και συμπληρώνεις με τόνικ.
  4. Γαρνίρεις με φλούδα lime.

Bogianen

ΚΟΚΤΕΪΛ ΜΕ ΒΕΡΜΟΥΤ_BOGIANEN

Πρόκειται για μια παραλλαγή του Vieux Carre, του αντιπροσωπευτικότερου ποτού της Λουιζιάνα, με έντονο αλκοολικό χαρακτήρα καθώς και γλυκύτητα.

Υλικά

  • 1/2 μεζούρας κονιάκ
  • 1/2 μεζούρα κόκκινο βερμούτ
  • 1/2 μεζούρα bourbon
  • 1/5 μεζούρας βενεδικτίνη
  • 3 σταγόνες Angostura bitters

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο mixing glass. Ανακατεύεις για περίπου 15 δευτερόλεπτα. 
  2. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned.
  3. Γαρνίρεις με αποξηραμένη φέτα μήλου.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το δημοφιλέστερο cocktail του κόσμου αυτή τη στιγμή

Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας οδηγός για την World Cocktail Day

Η 13η Μαΐου είναι πάντοτε μία καλή αφορμή για να πιούμε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας μυστικός κήπος στο αίθριο του Alexander’s Lounge

Το νέο all-day lounge του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία υπόσχεται κομψές αποδράσεις στην καρδιά της Αθήνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το πιο ακριβό κρασί του κόσμου έρχεται από το διάστημα

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα Château Petrus του 2000, που πέρασε 14 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό;

Γραφει Μπαμπης Δουκας