Cocktails με βερμούτ και εξωτικά twists που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι

Εξαιρετικές προτάσεις που δεν είναι ούτε Negroni, ούτε Martini.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Ιανουαρίου 2019

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, τα βοτανικά ποτά έπιαναν μια θέση σε κάποια σκονισμένη γωνιά του μπαρ, που δεν έφτανε αρκετά συχνά το χέρι του bartender. Πλέον, το βερμούτ δείχνει να περνά μια αναγεννησιακή φάση με όλο και μεγαλύτερη παρουσία σε cocktail lists.

Και ορίστε πώς μπορείς να το γνωρίσεις, να το εκτιμήσεις και να το απολαύσεις και εσύ, με τρία cocktails, που δεν είναι ούτε Negroni, ούτε Martini. Οι συνταγές προέρχονται από τρεις εκ των σημαντικότερων bartenders στο Τορίνο, τους Roberto Rodriguez, Cristopher Abarca και Michele Marzella αντίστοιχα.

A Mexican in Turin

Cocktails με βερμούτ και εξωτικά twists που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι

Το βερμούτ συνδυάζεται με το mezcal σε μία πρόταση με έντονο εξωτικό χαρακτήρα και καπνιστή αίσθηση.

Υλικά

  • 1 μεζούρα mezcal
  • 1 μεζούρα κόκκινο βερμούτ
  • 1/2 μεζούρα Triple sec
  • 1/4 μεζούρας χυμός lime
  • 2 σταγόνες Angostura bitters

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακινούνται.
  2. Σουρώνεις σε ποτήρι Martini.
  3. Γαρνίρεις με ελιές σε οδοντογλυφίδα.

Kay Pisco

ΚΟΚΤΕΪΛ ΜΕ ΒEΡΜΟΥΤ KAY PISCO

Το εθνικό ποτό του Περού παντρεύεται με ξηρό βερμούτ και λικέρ Maraschino, σε ένα κοκτέιλ που ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό.

Υλικά

  • 1 μεζούρα pisco
  • 1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ
  • 1/4 μεζούρας λικέρ Maraschino
  • Τόνικ

Εκτέλεση

  1. Παγώνεις το ποτήρι και το mixing glass.
  2. Βάζεις στο mixing glass το pisco, το βερμούτ και το λικέρ  και αναδεύεις.
  3. Σουρώνεις στο ποτήρι, προσθέτεις πάγο και συμπληρώνεις με τόνικ.
  4. Γαρνίρεις με φλούδα lime.

Bogianen

ΚΟΚΤΕΪΛ ΜΕ ΒΕΡΜΟΥΤ_BOGIANEN

Πρόκειται για μια παραλλαγή του Vieux Carre, του αντιπροσωπευτικότερου ποτού της Λουιζιάνα, με έντονο αλκοολικό χαρακτήρα καθώς και γλυκύτητα.

Υλικά

  • 1/2 μεζούρας κονιάκ
  • 1/2 μεζούρα κόκκινο βερμούτ
  • 1/2 μεζούρα bourbon
  • 1/5 μεζούρας βενεδικτίνη
  • 3 σταγόνες Angostura bitters

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο mixing glass. Ανακατεύεις για περίπου 15 δευτερόλεπτα. 
  2. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned.
  3. Γαρνίρεις με αποξηραμένη φέτα μήλου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες