Το low-ABV Manhattan είναι το cocktail που χρειάζεσαι αυτή την εποχή

Μία λιγότερο αλκοολική εκδοχή του κλασικού ποτού για ένα μικρό διάλειμμα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 29 Δεκεμβρίου 2021

Ένα καλό cocktail. Ως τέτοιο θα μπορούσε να οριστεί ένας προσεκτικά αναμεμειγμένος συνδυασμός αλκοολούχων ποτών που χαρίζει απόλαυση από την πρώτη μέχρι την τελευταία του γουλιά. Εξαιτίας ωστόσο του περιεχομένου του, αυτό μπορεί να είναι καμία φορά λίγο περισσότερο βαρύ για τα γούστα σου.

"Τα καλά νέα είναι πως εύκολα μπορείς να τροποποιήσεις τη σύσταση ενός cocktail, μειώνοντας το ABV, διατηρώντας ωστόσο το γευστικό προφίλ του ποτού" γράφει ο Drew Lazor στο βιβλίο του Session Cocktails, έναν οδηγό για λιγότερο αλκοολικά ποτά. 

Το low-ABV Manhattan είναι το cocktail που χρειάζεσαι αυτή την εποχή

Χαμηλώνοντας το ABV (Alcohol By Volume, δηλαδή την μονάδα μέτρησης των αλκοολικών βαθμών κάποιου ποτού) μπορείς να απολαύσεις ακόμη και ένα από τα πιο αλκοολικά cocktails, το Manhattan. Η low-ABV συνταγή του Session Cocktails προάγει σε βασικό παίκτη του ποτού το βερμούτ, με το rye ουίσκι να παίζει περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αρκετά νόστιμο και χειμωνιάτικο ποτό, με λιγότερο αλκοόλ. Και κάπου εδώ προκύπτει το ερώτημα: Γιατί να προτιμήσεις ένα low-ABV cocktail; Αυτό εξαρτάται από τον καθένα. Ίσως επειδή υποσχέθηκες στον εαυτό σου να πιεις λιγότερο αλκοόλ μέχρι το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ίσως γιατί σταδιακά θέλεις να σταματήσεις να πίνεις αρκετά. Σε κάθε περίπτωση, ένα τέτοιο Manhattan είναι μία καλή αρχή. 

Υλικά

  • 1 μεζούρα γλυκό βερμούτ
  • 3/4 μεζούρας rye ουίσκι
  • 3/4 μεζούρας sherry
  • 1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ
  • 2 σταγόνες Angostura bitters

Εκτέλεση

  1. Βάζεις όλα τα υλικά σε mixing glass με πάγο και ανακατεύεις.
  2. Σουρώνεις σε ποτήρι coupe.
  3. Γαρνίρεις με φλούδα λεμονιού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.