
Το low-ABV Manhattan είναι το cocktail που χρειάζεσαι αυτή την εποχή
Μία λιγότερο αλκοολική εκδοχή του κλασικού ποτού για ένα μικρό διάλειμμα.

Ένα καλό cocktail. Ως τέτοιο θα μπορούσε να οριστεί ένας προσεκτικά αναμεμειγμένος συνδυασμός αλκοολούχων ποτών που χαρίζει απόλαυση από την πρώτη μέχρι την τελευταία του γουλιά. Εξαιτίας ωστόσο του περιεχομένου του, αυτό μπορεί να είναι καμία φορά λίγο περισσότερο βαρύ για τα γούστα σου.
"Τα καλά νέα είναι πως εύκολα μπορείς να τροποποιήσεις τη σύσταση ενός cocktail, μειώνοντας το ABV, διατηρώντας ωστόσο το γευστικό προφίλ του ποτού" γράφει ο Drew Lazor στο βιβλίο του Session Cocktails, έναν οδηγό για λιγότερο αλκοολικά ποτά.
Χαμηλώνοντας το ABV (Alcohol By Volume, δηλαδή την μονάδα μέτρησης των αλκοολικών βαθμών κάποιου ποτού) μπορείς να απολαύσεις ακόμη και ένα από τα πιο αλκοολικά cocktails, το Manhattan. Η low-ABV συνταγή του Session Cocktails προάγει σε βασικό παίκτη του ποτού το βερμούτ, με το rye ουίσκι να παίζει περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο.
Το αποτέλεσμα είναι ένα αρκετά νόστιμο και χειμωνιάτικο ποτό, με λιγότερο αλκοόλ. Και κάπου εδώ προκύπτει το ερώτημα: Γιατί να προτιμήσεις ένα low-ABV cocktail; Αυτό εξαρτάται από τον καθένα. Ίσως επειδή υποσχέθηκες στον εαυτό σου να πιεις λιγότερο αλκοόλ μέχρι το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ίσως γιατί σταδιακά θέλεις να σταματήσεις να πίνεις αρκετά. Σε κάθε περίπτωση, ένα τέτοιο Manhattan είναι μία καλή αρχή.
Υλικά
- 1 μεζούρα γλυκό βερμούτ
- 3/4 μεζούρας rye ουίσκι
- 3/4 μεζούρας sherry
- 1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ
- 2 σταγόνες Angostura bitters
Εκτέλεση
- Βάζεις όλα τα υλικά σε mixing glass με πάγο και ανακατεύεις.
- Σουρώνεις σε ποτήρι coupe.
- Γαρνίρεις με φλούδα λεμονιού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες