Η ιστορία και η συνταγή του αυθεντικού Grasshopper

Ένα καταπράσινο ποτό από τη Νέα Ορλεάνη, ιδανικό για digestif.

Ο κόσμος της γεύσης και του ποτού οφείλει πολλά στον αμερικάνικο νότο και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Ορλεάνη. Εκτός από την τζαζ και τα βουντού, η πόλη της Λουιζιάνα φημίζεται μεταξύ άλλων για την κρεολική κουζίνα της και τα αυθεντικά μπάρμπεκιου αλλά και για αλκοολικές επιλογές όπως το Sazerac, το Ramos Gin Fizz, το Hurricane, το Roffignac και το Grasshopper. Αυτή τη φορά θα επικεντρωθούμε στο τελευταίο.

Η ιστορία

Η προέλευση του Grasshopper βρίσκεται πίσω στη Νέα Ορλεάνη του 1918 και ένα από τα ιστορικότερα εστιατόριά της, το Tujague, στη Γαλλική Συνοικία (French Quarter) της πόλης. Το εν λόγω μέρος είχε εγκαινιάσει ο Guillaume Tujague το 1856. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή το πούλησε στον Philip Guichet, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποτό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tujagues Restaurant (@tujagues_restaurant) on

Ο τελευταίος πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό cocktail με το συγκεκριμένο ποτό και κέρδισε τη δεύτερη θέση. Από το 1919, καθιέρωσε το Grasshopper σαν ένα από τα signature drinks του εστιατορίου, με το cocktail να γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία κατά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Tujague εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα, προσφέροντας μάλιστα μπόλικες εκδοχές του δημοφιλέστερου ποτού του. 

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 μεζούρα crème de menthe (λικέρ μέντας)
  • 1 μεζούρα crème de cacao (λικέρ κακάο)
  • 2/3 μεζούρας κρέμα γάλακτος
  • φύλλα μέντας για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά -εκτός από τα φύλλα μέντας- μπαίνουν μαζί με πάγο στο σέικερ και ανακινούνται.

Η ιστορία και η συνταγή του αυθεντικού Grasshopper

Σουρώνεις σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe. 

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡ 2

Γαρνίρεις με τη μέντα.

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡ 3

Tip: Αρκετοί είναι εκείνοι που αντικαθιστούν την κρέμα γάλακτος με παγωτό. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες