Η ιστορία και η συνταγή του αυθεντικού Grasshopper

Ένα καταπράσινο ποτό από τη Νέα Ορλεάνη, ιδανικό για digestif.

Ο κόσμος της γεύσης και του ποτού οφείλει πολλά στον αμερικάνικο νότο και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Ορλεάνη. Εκτός από την τζαζ και τα βουντού, η πόλη της Λουιζιάνα φημίζεται μεταξύ άλλων για την κρεολική κουζίνα της και τα αυθεντικά μπάρμπεκιου αλλά και για αλκοολικές επιλογές όπως το Sazerac, το Ramos Gin Fizz, το Hurricane, το Roffignac και το Grasshopper. Αυτή τη φορά θα επικεντρωθούμε στο τελευταίο.

Η ιστορία

Η προέλευση του Grasshopper βρίσκεται πίσω στη Νέα Ορλεάνη του 1918 και ένα από τα ιστορικότερα εστιατόριά της, το Tujague, στη Γαλλική Συνοικία (French Quarter) της πόλης. Το εν λόγω μέρος είχε εγκαινιάσει ο Guillaume Tujague το 1856. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή το πούλησε στον Philip Guichet, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποτό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tujagues Restaurant (@tujagues_restaurant) on

Ο τελευταίος πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό cocktail με το συγκεκριμένο ποτό και κέρδισε τη δεύτερη θέση. Από το 1919, καθιέρωσε το Grasshopper σαν ένα από τα signature drinks του εστιατορίου, με το cocktail να γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία κατά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Tujague εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα, προσφέροντας μάλιστα μπόλικες εκδοχές του δημοφιλέστερου ποτού του. 

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 μεζούρα crème de menthe (λικέρ μέντας)
  • 1 μεζούρα crème de cacao (λικέρ κακάο)
  • 2/3 μεζούρας κρέμα γάλακτος
  • φύλλα μέντας για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά -εκτός από τα φύλλα μέντας- μπαίνουν μαζί με πάγο στο σέικερ και ανακινούνται.

Η ιστορία και η συνταγή του αυθεντικού Grasshopper

Σουρώνεις σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe. 

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡ 2

Γαρνίρεις με τη μέντα.

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡ 3

Tip: Αρκετοί είναι εκείνοι που αντικαθιστούν την κρέμα γάλακτος με παγωτό. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οινόραμα και Βάκχες: Στην Αθήνα για κρασί

Το πιο ενδιαφέρον οινικό σαββατοκύριακο της χρονιάς.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Απολαμβάνοντας το κρασί όπως οι οινογνώστες

Μάθε να σερβίρεις, να κρατάς το ποτήρι, να δοκιμάζεις και να απολαμβάνεις το κρασί σωστά.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Cristiano Ronaldo μόλις δημιούργησε την πιο ακριβή σαμπάνια στον κόσμο

Η ονομασία της σαμπάνιας για τα 777 γκολ της καριέρας του και η αστρονομική τιμή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Tasty Awards 2024 x Esquire: Τα ξεχωριστά μπαρ των Αθηνών

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις την αγαπημένη σου μπάρα στην πόλη.

Monkey 47: Το μυστικό του Μέλανα Δρυμού

Κάπου ανάμεσα σε μύθους και ένα τερέν μοναδικής φυσικής ομορφιάς, η ουσία του Black Forest μοιάζει να χωρά σε μία φιάλη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας