Η πιο κομψή -και συλλεκτική- φιάλη ούζου

Το Ούζο Πλωμαρίου εμπνέεται από το παρελθόν και ταξιδεύει στο μέλλον.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Ιουλίου 2021

Το Ούζο Πλωμαρίου και η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, εμπνευσμένοι από τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας και τα σχέδια των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών γιορτάζουν το πνεύμα της ελευθερίας που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας και δημιουργεί συλλεκτική επετειακή φιάλη. Οι φιάλες είναι χειρόγραφα αριθμημένες και κυκλοφορούν μόνο 1821 τεμάχια - ενισχύοντας έτσι τη συλλεκτικότητα και μοναδικότητα της κάθε μίας.

Αυθεντικότητα, παράδοση και ελληνική κληρονομία

Αυτές είναι οι τρεις αξίες που φέρει το Ούζο Πλωμαρίου σε κάθε άνοιγμα της φιάλης, σε κάθε του γουλιά από το 1894! Εδώ και 127 χρόνια, το γλυκόπιοτο Ούζο Πλωμαρίου παράγεται βασισμένο στην ίδια ακριβώς μυστική συνταγή και με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης, μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες. Η Παράδοση και ιστορία βρίσκονται στην καρδιά της αποσταγματοποιίας και αποτελούν αξίες που το Ούζο Πλωμαρίου φέρνει στο σήμερα.

> Διάβασε ακόμη: Πώς είναι να πίνεις το εθνικό μας ποτό στο μέρος που γεννήθηκε

Φέτος, περήφανα γιορτάζει, τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας, μέσω της επετειακής φιάλης, που υιοθετεί στοιχεία της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συγκεκριμένα, στοιχεία από τις λεπτομέρειες των εξαιρετικών κεντημάτων των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών.

Η συσκευασία αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής όπου με υπερηφάνεια και αισιοδοξία μεταφέρει την πολιτιστική κληρονομιά και αυθεντικότητα του τόπου μας στο μέλλον.

Με αφορμή τη δημιουργία της επετειακής φιάλης η αποσταγματοποιία, ξεκινάει δράσεις διατήρησης και συνέχισης της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς. Προχωράει, λοιπόν, σε έναρξη συνεργασίας με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα "Β. Παπαντωνίου" του Ναυπλίου – πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους - προκειμένου να συνδράμει στη διατήρηση αυτής της τόσο περήφανης τέχνης, αναλαμβάνοντας τη συντήρηση δύο φορεσιών από τη Λέσβο, τόπο καταγωγής του Ούζου Πλωμαρίου. Παράλληλα βοηθάει στην επέκταση της συλλογής του ΠΛΙ με τη δωρεά δύο επιπλέον σπάνιων παραδοσιακών φορεσιών. 

Σε σύνδεση με τη λαογραφική παράδοση

H επισφράγιση της συνεργασίας του Ούζου Πλωμαρίου με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα πραγματοποιήθηκε μέσω εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην πανέμορφη αυλή του Μουσείου "Β.Παπαντωνίου" του ΠΛΙ στο Ναύπλιο στις 13 Ιουλίου 2021.

Η πιο κομψή -και συλλεκτική- φιάλη ούζου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ποτοποιίας Νίκος Καλογιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων "Φέτος, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τη χώρα μας, μιας και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της απελευθερωσής της, αποφασίσαμε έτσι να εμπνευστούμε από το ένδοξο παρελθόν μας και να το φέρουμε στο σήμερα! Θέλαμε, να συμβάλουμε και να αναδείξουμε την ελληνική παράδοση, την πολιτιστική μας κληρονομιά έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι μελλοντικές γενιές να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν όσο εμείς".

Η πρόεδρος του ΠΛΙ κα. Ιωάννα Παπαντωνίου ευχαρίστησε τον κο Καλογιάννη για αυτή τη συνεργασία και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και στις δράσεις του Μουσείου "Β. Παπαντωνίου" και του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Έπειτα από την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον χώρο του μουσείου.

ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙ 1821 5

Το Ούζο Πλωμαρίου με σεβασμό στις ρίζες του, συνεχώς ανανεώνεται, είναι δραστήριο, επίκαιρο και εξελίσσεται. Είναι εδώ για να μας ταξιδέψει στο παρελθόν και να το φέρει στο σήμερα και στο μέλλον μέσω μιας σύγχρονης, επίκαιρης ματιάς.

Αναζητήστε τις μοναδικά αριθμημένες 1821 φιάλες της σειράς σε κάβες & duty free shops ανά την Ελλάδα. Ο σχεδιασμός της επετειακής συλλεκτικής συσκευασίας έγινε από την Red Design Consultants.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10 πράγματα που οφείλεις να ξέρεις σχετικά με το gin

Πόσο καλά πιστεύεις πως γνωρίζεις το ποτό με τον έντονο αρκευθούχο χαρακτήρα;

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία και η συνταγή του Bellini

Ένα από τα αγαπημένα ποτά των Ernest Hemingway, Truman Capote και Orson Wells.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

#CheersForTheCause: Το Campari και το μεγαλύτερο tip που δόθηκε ποτέ σε μπαρ

Το εμβληματικό ιταλικό ποτό μας καλεί και φέτος να απολαύσουμε το αγαπημένο μας Negroni και να στηρίξουμε τη δράση της ΜΚΕ Metron Ariston.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Σύμφωνα με την επιστήμη ο James Bond είναι αλκοολικός

Η μόνη πραγματική απειλή για την υγεία του 007 είναι το Vesper Martini.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μετά το Baba Au Rum, το InLoveAgain

Στο μικρό αδερφάκι του Baba Au Rum θα βρεις γλυκά εμπνευσμένα από την cocktail culture, ποιοτικό καφέ και brunch καθώς και φυτά για τον χώρο σου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτή την εβδομάδα, πίνουμε Negroni

Η καλύτερη χρήση του Campari που έγινε ποτέ και μία αφορμή να βοηθήσεις έναν σημαντικό σκοπό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας